Ieri mi s-a comunicat verbal ca de azi sunt concediat. Asta s-a intamplat in prezenta unui martor (de partea angajatorului.)
La protestul meu ca aceasta nu se poate intampla de pe o zi pe alta mi s-a spus (tot verbal) ca daca doresc pot face uz "de cele 30 de zile".
Fiind angajat in functie de conducere stiu ca as avea dreptul la 45 zile de preaviz, insa nu asta este intrebarea mea.
As dori sa stiu daca concedierea poate fi facuta si verbal sau necesita forma scrisa.
Daca concedierea verbala nu este valabila, de cand incepe termenul de 45 de zile? Retroactiv de ieri (cand mi s-a comunicat verbal) sau din momentul in care mi se va inmana notificarea de concediere/preavizul (nu stiu pt. care forma se vor decide) in forma scrisa?
Nu exista aceasta sansa. Scopul este de a scapa cat mai repede de angajatii actuali si a aduce oamenii proprii. Alti doi angajati si-au dat demisia, ei au insa si alte joburi (aici erau si ei parttime).
Am primit cheia inapoi pt. ca sala mare era inchiriata pt. revelion si sa pot da drumul in sala. A trebuit sa merg dupa cheie la presedinte (desi tot el m-a trimis in concediu) si mi-a spus ca vrea cheia inapoi pe 2 ianuarie (sarbatoare legala).
Cum procedez acuma?
Dau cheia inapoi si practic imi blochez singur accesul la locul de munca sau nu dau cheia inapoi?
Daca dau cheia inapoi, chiar la ordin, mai pot sa invoc impiedicarea accesului la locul de munca?
1. Sa retin cheia si sa ma duc pe 5 ianuarie la lucru?
Moment in care ea imi va lua oricum cheile. Risc sa declanseze procedura disciplinara. Voi preda cheile doar cu proces verbal de predare-preluare. In momentul urmator chem politia pt. a constata ca mi se impiedica accesul la locul de munca.
sau
2. Predau cheia azi (2 ian.) si ma prezint la locul de munca pe 5, moment in care chem politia?
Vreau sa fiu prezent la locul de munca pt. a nu fi sanctionat disciplinar pt. absente nemotivate.
Oricum toata comunicatia (inclusiv trimiterea in concediu, mentionata mai sus) intre mine si el s-a desfasurat sau prin email sau verbal. (Prefer emailul pt. ca sa ramana macar sub forma asta ceva in scris, verbal minte cum ii convine, azi asa maine opusul.)
Decizie incetare cim
bgdan
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
- pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la ... (vezi toată discuția)
Concediere
alesia2010
Buna ziua! Am si eu o intrebare.Astazi 17.12.2012 trebuia sa ma intorc la serviciu dupa concediul de crestere a copilului pana la doi ani. Mentionez ca lucram ... (vezi toată discuția)