Ieri mi s-a comunicat verbal ca de azi sunt concediat. Asta s-a intamplat in prezenta unui martor (de partea angajatorului.)
La protestul meu ca aceasta nu se poate intampla de pe o zi pe alta mi s-a spus (tot verbal) ca daca doresc pot face uz "de cele 30 de zile".
Fiind angajat in functie de conducere stiu ca as avea dreptul la 45 zile de preaviz, insa nu asta este intrebarea mea.
As dori sa stiu daca concedierea poate fi facuta si verbal sau necesita forma scrisa.
Daca concedierea verbala nu este valabila, de cand incepe termenul de 45 de zile? Retroactiv de ieri (cand mi s-a comunicat verbal) sau din momentul in care mi se va inmana notificarea de concediere/preavizul (nu stiu pt. care forma se vor decide) in forma scrisa?
Nu mai aveti cum sa primiti ceva din urma (de anul trecut). Decizia de concediere trebuie emisa cu date din prezent.
Nu mai confundati ce ati primit pe mail cu decizia de concediere.
Legalitatea/nelegalitatea unui act al angajatorului il poate stabili numai instanta de judecata. Dupa primirea deciziei de concediere , atunci aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia respectiva.
Am primit decizia de concediere.
La contestarea in instanta trebuie sa depun toate actele doveditoare odata cu depunerea contestatiei? Daca da, ajung copii simple sau trebuie sa depun originale sau copii legalizate? Unele acte nefiind in limba romana trebuie sa le atasez o traducere legalizata?
Sau ajunge sa depun acum contestatia (mentionand toate punctele de fond si formale si toate cererile mele) si actele doveditoare doar dupa inceperea procedurii penale?
La contestatie veti atasa copie contract si copie decizie de concediere. Copiile vor fi certificate de parte pentru conformitate cu originalul.
Când înscrisurile sunt redactate într-o limbă străină, ele se depun în copie certificată, însoțite de traducerea legalizată efectuată de un traducător autorizat. În cazul în care nu există un traducător autorizat pentru limba în care sunt redactate înscrisurile în cauză, se pot folosi traducerile realizate de persoane de încredere cunoscătoare ale respectivei limbi, în condițiile legii speciale.
"certificate de parte" inseamna ca scriu eu pe copie ca este conforma cu originalul? Sau trebuie facut de un notar?
CIM si decizia de concediere sunt redactate in lb. romana.
Am insa corespondenta cu angajatorul in lb. germana, aceasta fiind limba de uz in cadrul asociatiei (stipulata si in actul de constituire a ei ca persoana juridica). Acestea mi-ar fi utile pt. a dovedi ca am fost trimis in concediu de odihna (fara plata indemnizatiei de concediu) si ca am depus cerere pt. rezolvarea unui conflict de munca (care ar fi trebuit sa fie rezolvat in termen de 15 zile, in schimb s-a emis imediat in ziua urmatoare decizia de concediere). Concedierea s-a intamplat in timp ce eram inca in concediu de odihna.
Desi actele in lb. germana sunt redactate de mine si este limba mea materna, nu detin certificat de traducator autorizat. Nu ajunge sa traduc eu aceste acte si sa le depun astfel?
Intr-adevar, veti scrie pe ele conform cu originalul si semnati.
Legea prevede in situatia in care înscrisurile sunt redactate într-o limbă străină, ca ele se depun în copie certificată, însoțite de traducerea legalizată efectuată de un traducător autorizat.
Decizie incetare cim
bgdan
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
- pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la ... (vezi toată discuția)
Concediere
alesia2010
Buna ziua! Am si eu o intrebare.Astazi 17.12.2012 trebuia sa ma intorc la serviciu dupa concediul de crestere a copilului pana la doi ani. Mentionez ca lucram ... (vezi toată discuția)