Manu, nu iti inteleg pozitia... Stii cat de mult dauneaza copilului "scarmanatul in coarne"? Ai idee ce adult iresponsabil creste?
Din ce a spus radamante eu nu inteleg ca acel copil ar sfida regulamentul ci ca parintii nu isi permit sa ii cumpere uniforma iar donatia uneia purtate il face sa se simta umilit si nu o accepta. Pozitia asta poate fi considerata ori demna, ori orgolioasa/rebela. Eu am ales sa o consider demna. Si daca chiar a vrut sa scoata limba la cineva eu zic ca aia au fost colegii, nu profesorii.
Daca discutia era despre un copil care refuza sa poarte uniforma, fara precizarile suplimentare (familie saraca, 3 copii la scoala, donatie de uniforma purtata) nu cred ca postam pe subiect.
Iar in legatura cu scarmanatul in coarne: eu nu cred ca intotdeauna cand ne impunem in fata copiilor (deci ne accepta regulile dupa ce initial au protestat) inseamna ca i-am si convins sau le-am schimbat gandirea. E foarte probabil ca se supun pentru ca n-au incotro.
Cred ca educatia se face prin comunicare, in primul rand, pentru ca au prea multe posibilitati sa fuga de noi. In gand, desigur, dar e suficient.