avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim studii superioare


1. potrivit codului muncii, salariul minim brut pentru studii superioare pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare este de 1200 lei. As vrea sa stiu daca pe baza titulaturii (Manager zona) poate fi incadrat postul ca necesitand pregatire superioara sau conteaza si atributiile detaliate in fisa postului(fisa a postului care in cazul meu nu exista).

2. La angajare, pe cartea de munca a fost declarat salariul brut de 2500 lei, ulterior acesta mi-a fost scazut la 1250 lei, ca mai apoi, sa fie micsorat la 750 lei. Vreau sa stiu daca acest lucru este legal. Sunt absolventa de studii superioare (durata 4 ani)

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:28, 6 August 2009
In concluzie, doar daca incadrarea este facuta pe specializarea studiilor superioare de lunga durata salariul minim brut trebuie sa fie de 1200??

Multumesc!
Da, daca functia pe care o ocupati cere sa aveti aceste studii superioare, atunci angajatorul este obligat sa va ofere salariul in functie de indicele de ierarhizare prevazut in Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007-2010.
Prin urmare, fiind absolventa a facultatii de administratie publica, doar daca as lucra in domeniul public voi beneficia de un salariu minim brut de 1200 lei?
Nu neaparat, este vorba de ocuparea unei functii care prevede conditia absolvirii studiilor universitare, nu neaparat in specialitatea pe care ati absolvit-o dvs.
Inca o nelamurire. De unde stiu daca functia ocupata prevede conditia absolvirii studiilor superioare?

Am gasit in COR : Manager zona - functia ocupata

(Subgrupa majora 12, Grupa minora 122, Grupa de baza 1224)

Nivelul de instruire: - (nedefinit; superior dar nu neaparat)

Prin urmare, nu este obligatoru ca salariul minim sa fie incadrat la studii superioare. asa e?

Alte discuții în legătură

Recuperare diferenta cm Elena Catalina Elena Catalina Sunt angajata la o firma privata de la inceputul anului, cu CM si am 670 lei net, in conditiile in care sunt licentiata si am functia de manager ( si aceste ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu ??? jax jax Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi studii superioare in primul an dupa absovire NETIX COMPUTERS NETIX COMPUTERS la angajare absolventi cu studii superioare, in primul an dupa absovire-eu, angajatorul primesc de la stat o subventie de 750 ron cu ce salariu minim pot sa ... (vezi toată discuția)