avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim studii superioare


1. potrivit codului muncii, salariul minim brut pentru studii superioare pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare este de 1200 lei. As vrea sa stiu daca pe baza titulaturii (Manager zona) poate fi incadrat postul ca necesitand pregatire superioara sau conteaza si atributiile detaliate in fisa postului(fisa a postului care in cazul meu nu exista).

2. La angajare, pe cartea de munca a fost declarat salariul brut de 2500 lei, ulterior acesta mi-a fost scazut la 1250 lei, ca mai apoi, sa fie micsorat la 750 lei. Vreau sa stiu daca acest lucru este legal. Sunt absolventa de studii superioare (durata 4 ani)

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:28, 6 August 2009
2007_rozi a scris:

LA ITM Suceava se solicita fisa de aptitudine? De cand, pentru ca am avut si eu o perioada de 5 ani cand m-am ocupat de resurse umane in cadrul unei firme si niciodata nu mi-au solicitat asa ceva....#-o


Ma mir, inclusiv, in cadrul unui proiect Phare in care a trebuit sa angajez un lector de 2 ori intr-un an mi s-a refuzat prima fisa deoarece era data cu aproape 6 luni in urma si nu acoperea integral noua luna de activitate.

In alta ordine de idei, nu e vorba de necunoasterea legilor ci de prioritatea in care acestea sunt si trebuie respectate, de multiple neconcordate legislative, inclusiv de neintelegerea corespunzatoare a acestora, de lipsa unei metodologii corespunzatoare, care în multe cazuri este esentiala pentru desfasurarii corespunzatoare a activitatii.
:offtopic:
1. Din pacate, nu intotdeauna functionarii de la institutiile statului sunt bine pregatiti profesional. De aici apare si aplicarea neunitara a legilor, in functie de cum intelege un functionar sau altul sau un sef sau altul.
2. Rolul nostru de consultanti si sfatuitori este de a incerca sa aplicam legea asa cum este ea (si cu bune si cu mai putin bune) si sa vorbim exact pe texte de lege nu pe cum zice un fuctionar sau altul.
3. Nu exista sa se aplice o lege intr-un fel sau altul in functie de numarul de salariati.
4. Daca citim cu totii o sa vedem ce sarcini si atributii au ITM, ANOFM, CNPAS si nu vom ceda unor functionari care ne cer ceva fara a fi in atributiile lor (v. fisa de aptitudini la angajatre - se cere de ITM cand vine in control).
@ 2007_rozi
Userul se refera la Fisa de aptitudine eliberata de medicul de medicina muncii.
pakos:
La fisa de aptitudini data de medicul de medicina muncii ma refeream si eu. Aceasta nu se duce la ITM cand se inregistreaza CIM.
@tudorvaleriu
Nu e tocmai corect. Cum ramane atunci cu aceasta prevedere din Codul Muncii?
Art. 27.
(1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Recuperare diferenta cm Elena Catalina Elena Catalina Sunt angajata la o firma privata de la inceputul anului, cu CM si am 670 lei net, in conditiile in care sunt licentiata si am functia de manager ( si aceste ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu ??? jax jax Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi studii superioare in primul an dupa absovire NETIX COMPUTERS NETIX COMPUTERS la angajare absolventi cu studii superioare, in primul an dupa absovire-eu, angajatorul primesc de la stat o subventie de 750 ron cu ce salariu minim pot sa ... (vezi toată discuția)