aidu a scris:
In concret, eu am avut corespondenta electronica pe adresa fostului angajator.
Aveam adresa privata, pe care primeam si trimiteam corespondenta, gazduita de fostul angajator, care m-a dat afara si n-am mai putut recupera corespondenta.
Aceasta este o situatie de infractiune?
Daca da, care infractiune?
La prima vedere, nu este tocmai violarea secretului corespondentei, deoarece nu cred ca are posibilitatea sa o citeasca... nici neaparat intentia.
Ce actiune pot sa intentez pentru a obliga la recuperarea corespondentei??
Da, este infractiune, se numeste "abuz de incredere". Daca angajatorul constata ca te-ai folosit de numele lui, in interes privat, se poate indrepta impotriva ta.
Desi mai multi au incercat sa-ti explice, tu o tii pe a ta, esti chiar iritat ca nu ti se da dreptate. Hai s-o luam mai simplu, las-o-ncolo de informatica, ca e grea, si sa zicem ca esti angajat la un patron oarecare, fara server propriu, care foloseste posta clasica. Ca sa te dai grande la fete, le trimiti scrisori folosind plicuri cu antetul firmei - asta inseamna "@domeniu.com" - Cand primesti raspuns de la fete, adresate firmei, "in atentia ta", fata de la registratura, ca e ea draguta, ti le inmaneaza direct, te pune doar sa semnezi in registru.
Si acum, intr-o zi, patronul te da afara; "prietenii stiu de ce". Iti spune sa-ti iei tot calabalacul (ceasca de cafea, fierbator, etc.), sau ti-l pune el intr-o cutie, ti-l da si "have a nice day". Corespondenta din sertar, pe numele firmei, este a firmei, nu a ta, arunca totul la cos, si vine noul salariat sa preia biroul.
Si acum vii tu si spui ca acolo erau documente private. Si? Avea angajatorul vreo obligatie vizavi de ele? Poti spune ca aveai niste lingouri de aur. Pai daca faci gat, s-ar putea sa dai de alta dandana.
Asa ca las-o balta si, pe viitor, cand corespomdezi cu fetele, in timpul serviciului, foloseste Yahoo, Facebook, ce vrei tu, si lasa "@domeniu.com" numai pentru treburi de serviciu.