Buna ziua.
Postez in aceasta discutie deoarece ma aflu intr-o situatie asemanatoare, poate chiar identica.
Asociatia de proprietari a fost actionata in judecata de catre creditor (furnizorul de apa potabil) si instanta a dispus executarea asociatiei pentru recuperarea prejudiciului creat creditorului prin neplata serviciilor furnizate.
Ieri am primit in cutiile postale, toti locatarii, de la BEJ, instiintarile pentru inceperea procedurii de executare pentru fiecare membru al asociatiei, dator sau nu.
Astazi de dimineata m-am indreptat catre BEJ pentru a obtine mai multe clarificari verbale dar si pentru a depune o cerere la care sa mi se raspunda in scris.
Continutul cererii formulate de mine este reprodus in randurile urmatoare.
Catre,
Birou Executor Judecatoresc “ .............”
CERERE
Privind formele de executare din dosarul executional nr.xx/2014, mentionate prin adresa de infiintare poprire din data de 14.09.2015 si comunicate la data de 05.10.2015.
Subsemnatul ..................., domiciliat in ..........., proprietar al ap. ...., etaj ....., sc. ...., bl. ..... din strada ................. , prin prezenta va solicit sa-mi comunicati:
- temeiul juridic conform caruia s-a emis titlul executoriu pe numele meu, tinand cont ca nu am fost parte in procesul dintre S.C. ...... S.A. si Asoc. de Prop. nr. ....., nefiind citat legal la nici una dintre fazele procesuale si neavand posibilitatea de a-mi face apararea, in conditiile in care sunt bun platnic (conform actelor detinute la sediul asoc. de prop.); iar formele de executare, legal, se indreapta strict catre asoc. prin poprirea conturilor acesteia;
Am fost primit foarte refractar de catre domnul executor spunandu-mi-se ca din pacate asta este realitatea si ca ar fi cazul sa-mi achit partea ce-mi revine din totalul sumei ce urmeaza a fi executata deoarece fiecare membru al asociatiei raspunde solidar cu ceilalti mebri.
Nici nu a fost vorba sa-mi accepte cererea sau sa-mi raspunda in scris la intrebarile mele.
Mentionez ca presedintele asociatiei de proprietari nu a luat nici un fel de masura impotriva celor datorinici (somatie de plata, actionare in judecata, executare) sub pretextul puieril ca ar fi persoane cu probleme financiare si ca trebuie sa-i intelegem.
Va rog sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez in situatia de fata ?
Ce modalitate de a constrange administratia asociatiei sa treaca la actiune in ceea ce priveste datornicii as avea la dispozitie ?
Va multumesc anticipat pentru suportul dumneavoastra.