avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poprire persoana fizica fara restante pentru datoriile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poprire persoana fizica fara restante pentru datoriile asociatiei

Buna ziua
Asociatia noastra de proprietari are o datorie mai veche catre un furnizor de utilitati. Am primit o adresa de infiintare a popririi pe numele meu, in care scrie sa platesc datoriile prezente si viitoare in contul deschis la B.E.J. Mentionez ca eu nu am nici o datorie catre asociatie (sunt alti locatari care au datorii imense). Este legal sa se infiinteze poprire si pentru celelalte persoane fizice care nu au datorii?Daca as plati in contul lor, ar insemna ca toti banii sa se duca in contul acelui furnizor iar ceilalti sa ramana neplatiti. Va rog frumos sa-mi spuneti cum ar fi corect sa procedez.
Chiar nu sesizati ca este delapidare curata? Un administrator nevinovat v-ar fi dat toate documentele sa verificati, sa il ajutati...nu v-ar lasa sa platiti pentru altii. De unde stiti ca restantele acopera debitul? Ati calculat? Intai presedintele va lasa balta, el, care trebuie sa raspunda, apoi, administratorul zice ca o sa platiti pana nu mai puteti...De ce nu i-a pus lui instanta suma sa o plateasca? Credeti ca judecatorul nu are nimic in cap? De ce nu aratati hotararea, sau solutia, in Ecris? Se poate sa va lasati condusi de astfel de oameni? Ia scrieti pe google Delapidare asociatie de proprietari si vedeti cate fac presedintii si administratorii in blocuri. Cand veti afla tot adevarul, o sa mai aveti de platit si alte sume.
Interventie moderator

@mitzmi

Dar dv. din ce sesizati ca e delapidare? Ati vazut documentele asociatiei, ati facut socoteala restantelor locatarilor si a restantei la furnizor? Stiti dv. ce s-a petrecut in acea asociatie? Cum credeti ca un judecator ar pune o terta persoana, fara contributie in proces, sa plateasca o paguba a uneia din parti?

Forumul acesta este un mediu in care se cauta solutii, nu se instiga gratuit la ura a oamenilor impotriva altora! Nu se dau verdicte aiurea-n tramvai, fara sa ai habar de ce e in locul cu pricina, revarsandu-ti propriile frustrari in cazurile altora.

Va rog sa va veniti in fire si sa dati solutii, daca le aveti, in baza celor scrise de utilizator, nu in baza inchipuirilor dv.
Nici o asociatie nu seamana cu alta, nici problemele nu sunt identice.
Sigur ca exista situatii in care unii proprietari de apartamente nu sunt multumiti, altii care nu-si achita cheltuielile, altii care nu-si aleg bine reprezentantii..., situatii in care se incalca lege s.a.m.d.
Poate ati auzit ca avem o tara mare si bogata. In Romania sunt peste 4 milioane de apartamente. Daca numai 1% din proprieatrii acestora ajung in instanta ori in articolele unor ziare, asta inseamna 40.000 de cazuri. Asa ca avem multe de aflat si nu prea ne-ar ajunge o viata sa citim povestile acestora de la cap la coada.
Dar in acelasi timp avem 99% din proprieatri care stiu sa se gospodareasca, proprietari ce au norocul sa aleaga pe cine trebuie, proprietari ce-si platesc la timp intretinerea s.a.m.d. iar acestia sunt majoritari, sunt peste 4 milioane de proprietari de apartamente.

Intr-un spital zilnic sunt peste 95% bolnavi pentru ca diferenta e formata din vizitatori, personal medical... Asta nu inseamna ca populatia romaniei este bolnava in proportie de 95%.
Asa si aici pe forum, majoritatea celor ce pun intrebari sunt cei care au probleme in asociatiile lor de proprietari si nu cei care nu au probleme in asociatie.
De exemplu, la o asociatie cu 150 de apartamente, avem 2 proprietari actionati in instanta iar cu 148 nu avem motive de actionare in instanta. Cei 148 nu apar public in presa, in instanta, la TV..., dar cei 2 pot apare pe zeci de liste la zeci de termene in instanta si pe multe pagini in diverse ziare.
Dar marea majoritate a proprietarilor se gospodaresc bine in asociatiile lor si rar au cate o problema cu cei pe care i-au ales sau i-au angajat. Si atunci iau masuri, schimba, aleg altii... si merg mai departe ani de zile pana se mai intampla iar cate un accident nedorit, asa cum consider ca sunt marea majoritate a celor prezentate pe forum.
Buna ziua.
Postez in aceasta discutie deoarece ma aflu intr-o situatie asemanatoare, poate chiar identica.
Asociatia de proprietari a fost actionata in judecata de catre creditor (furnizorul de apa potabil) si instanta a dispus executarea asociatiei pentru recuperarea prejudiciului creat creditorului prin neplata serviciilor furnizate.
Ieri am primit in cutiile postale, toti locatarii, de la BEJ, instiintarile pentru inceperea procedurii de executare pentru fiecare membru al asociatiei, dator sau nu.

Astazi de dimineata m-am indreptat catre BEJ pentru a obtine mai multe clarificari verbale dar si pentru a depune o cerere la care sa mi se raspunda in scris.
Continutul cererii formulate de mine este reprodus in randurile urmatoare.

Catre,
Birou Executor Judecatoresc “ .............”

CERERE

Privind formele de executare din dosarul executional nr.xx/2014, mentionate prin adresa de infiintare poprire din data de 14.09.2015 si comunicate la data de 05.10.2015.

Subsemnatul ..................., domiciliat in ..........., proprietar al ap. ...., etaj ....., sc. ...., bl. ..... din strada ................. , prin prezenta va solicit sa-mi comunicati:

- temeiul juridic conform caruia s-a emis titlul executoriu pe numele meu, tinand cont ca nu am fost parte in procesul dintre S.C. ...... S.A. si Asoc. de Prop. nr. ....., nefiind citat legal la nici una dintre fazele procesuale si neavand posibilitatea de a-mi face apararea, in conditiile in care sunt bun platnic (conform actelor detinute la sediul asoc. de prop.); iar formele de executare, legal, se indreapta strict catre asoc. prin poprirea conturilor acesteia;

Am fost primit foarte refractar de catre domnul executor spunandu-mi-se ca din pacate asta este realitatea si ca ar fi cazul sa-mi achit partea ce-mi revine din totalul sumei ce urmeaza a fi executata deoarece fiecare membru al asociatiei raspunde solidar cu ceilalti mebri.
Nici nu a fost vorba sa-mi accepte cererea sau sa-mi raspunda in scris la intrebarile mele.

Mentionez ca presedintele asociatiei de proprietari nu a luat nici un fel de masura impotriva celor datorinici (somatie de plata, actionare in judecata, executare) sub pretextul puieril ca ar fi persoane cu probleme financiare si ca trebuie sa-i intelegem.

Va rog sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez in situatia de fata ?
Ce modalitate de a constrange administratia asociatiei sa treaca la actiune in ceea ce priveste datornicii as avea la dispozitie ?

Va multumesc anticipat pentru suportul dumneavoastra.
Sa va spun cum am facut noi la asociatie... In primul rand am facut o adunare extraordinara si ne-am schimbat presedintele, am ales un comitet executiv si comisie de cenzori si le-am trimis somatie la toti restantierii , urmand ca in 30 zile daca nu isi platesc datoriile sa ii actionam in instanta. Deja am introdus actiunea pentru cei care inca nu si-au platit restantele. Inca nu am verificat actele administratorei pentru ca de 2 luni refuza sa ne dea actele, probabil pentru ca are ceva de ascuns. Federatia o acopera iar primaria ne trimite la politie. Deci tot noi locatarii trebuie sa facem ceva , pentru ca altii nu vor sa-si asume responsabilitatea. Daca nu luati masuri foarte repede , va treziti cu datorii de zeci de mii de ron la utilitati si o sa aveti si probleme cu apa sau caldura la iarna. Iar cu acea adresa de poprire, ne-am luat un avocat , am dat adeverinte pentru ce fara datorii si acum asteptam. Si va spun ca este o munca titanica, ca sa spun asa pentru ca nu toti locatarii vor sa colaboreze.

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)