avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poprire persoana fizica fara restante pentru datoriile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poprire persoana fizica fara restante pentru datoriile asociatiei

Buna ziua
Asociatia noastra de proprietari are o datorie mai veche catre un furnizor de utilitati. Am primit o adresa de infiintare a popririi pe numele meu, in care scrie sa platesc datoriile prezente si viitoare in contul deschis la B.E.J. Mentionez ca eu nu am nici o datorie catre asociatie (sunt alti locatari care au datorii imense). Este legal sa se infiinteze poprire si pentru celelalte persoane fizice care nu au datorii?Daca as plati in contul lor, ar insemna ca toti banii sa se duca in contul acelui furnizor iar ceilalti sa ramana neplatiti. Va rog frumos sa-mi spuneti cum ar fi corect sa procedez.
Ca nu platiti trebuie sa faceti contestatie impotriva actelor executorului. O depuneti in 15 zile de la data cand vi sau comunicat/ cand ati luat cunostiinta de ele.
Ridicati exceptia calitatii procesuale active ( nu sunteti persoana care trebuie sa platesca ).
Nu trebuie sa va puneti un avocat.
Va costa taxa judiciara de timbru .
Presedintele este de vina ca a dat acel tabel cu numele proprietarilor.
Modele de contestatii se gasesc.
Dată post: Sambata, 18 Iulie 2015, 09:55
Biroul Executor Judecatoresc mi-a trimis poprirea pentru ca firma de utilitati a dat in judecata asociatia... si pentru a incasa datoria a trimis aceasta adresa de poprire tuturor locatarilor...am anexat la adresa, hotararea judecatoreasca prin care asociatia este obligata sa achite datoria...
Dna avocat a lamurit lucrurile, si multi forumisti vor avea de invatat din raspunsurile primite.
1. Nu este clar si ar trebui sa mai vorbiti o data cu dna/dl executor (nu cu altcineva din biroul respectiv), poate va lamureste de ce a trimis astfel somatia. Eu pot intui un motiv si este important sa aflati DE CE TUTUROR LOCATARILOR si DE CE INTREAGA SUMA FIECARUIA. 2. Cred ca povestea proprietarilor din asociatia dv. nu se termina aici. Rezolvati cat mai puteti cere documentele cuiva (administratorului si presedintelui, care raspunde si pentru trecut, chiar daca nu mai vrea sa fie in functie. Nu acceptati condamnarea, fara sa va cunoasteti vina si a intelege cui revin responsabilitatile.
Din batrani este o vorba: eu o tzin de coarne, dar tu zici ca-i ciuta...

Stimate @grandanat, aveti cunostinta de asa ceva? Ati mai auzit asa ceva pana acum?
In situatia aceasta ne aflam...

Incercati sa ma contraziceti ca somatia nu a venit pe numele doamnei, ba chiar vreti sa punem ramasag, dar iata ca pierdeti ramasagul:
Insa tin ramasag pe ce doriti ca utilizatorul nu a primit somatie de poprire pe numele lui. Somatia este intradevar adresata userului insa poprirea este pe numele asociatiei. Asociatia este cea executata.

Nu trebuie sa va para rau ca-mi spuneti ca sunt pe langa subiect. Este constatarea dvs. si cu asta basta, numai ca uitati, v-am postat si mai sus, va contraziceti singur - probabil ca din
neatentie, dar macar aveti bunul simt si va recunoasteti greseala. Noi cei de pe forum am inteles din prima ca somatia a venit in nume propriu, iar debitul din somatie reprezenta intreaga suma pe care asociatia trebuia sa o achite furnizorului - de aceea @elenadrg scria: eu sunt deacord sa platesc, dar ce suma si in cat timp? Nu ati sezizat nici acest lucru?
...........................
Nu vreau sa mai intind pelteaua ca nu ma caracterizeaza. Daca sunteti un om caruia ii place sa respecte legea, foarte bine. Sa stiti ca din acest punct de vedere pot sa va spun ca si eu sunt la fel, insa toate au o limita: vine un cetatean, chiar ex. jr. sa fie si-mi pune in posta o somatie de plata ca trebuie sa achit cutare suma deoarece asociatia din care fac parte nu si-a onorat contractul - in conditiile in care eu, cum-necum mi-am onorat obligatiile de plata fata de asociatie - lucru care se poate verifica foarte usor, da?
Ce ziceti dvs. - dom-le trebuie sa respecti legea, iata ce scrie la Codul de procedura fiscala, iata care sunt amenzile...

Nu v-a lamurit nici opinia d-nei avocat, care ce ne sfatuieste? Faci contestatie la executare si eventual te adresezi la SAP (serv. as. prop.) din primarie - asta asa ca sa respectam legea, cand eu am spus ca porcariiler acestea primite prin posta nu au nici in clin si nici in maneca cu persoana mea, bun platnic a serviciilor si utilitatilor furnizate prin as. proprietari...

Cum spuneam, sfatul d-nei avocat este foarte bun, insa acest lucru ar insemna ca la un oras mai maricel miile de contestatari sa blocheze activitatea judecatoriei din cauza unui ex. jr. incopetent care in loc sa-si faca treaba corect umbla dupa cai verzi pe pereti netinand cont de costuri - costuri care tot in carca asociatiilor vor veni.
@Adam Grecu

Chiar nu are sens sa continuam discutia pentru ca se pare ca nu intelegeti nici macar aspectele elementare inclusiv faptul ca in somatie apare intreaga suma datorata de asociatie furnizorului ( lucru absolut normal de altfel).


@elenadrg
Fiti va rog amabila si spuneti-ne ce scrie in somatie, care e motivul acesteia, cine este executat si cine ce si cui datoreaza bani.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
grandanat, utilizator
Am sunat si am vorbit cu executorul judecatoresc si mi-a raspuns intr-un hal de parca eram ultimul infractor de pe pamant. Mi-a spus ca lista cu locatarii o are de la avizier si nu il intereseaza daca eu nu platesc la ceilalti furnizori de utilitati. Il intereseaza numai sa recupereze acea datorie. Mi-a spus ca in 30 de zile o sa se valideze in instanta aceasta poprire si in curand o sa ne puna poprire pe salariu. Administratorul nu e in stare sa faca nimic, iar o treime din locatari sunt multumiti pentru ca nu-i da nimeni in judecata. Probabil ca singura solutie ar fi sa nu mai platesc nimic de acum incolo, macar stiu de ce o sa mi-i se puna poprire pe salariu. Sunt scarbita de sistemul romanesc si de legea asociatiilor care nu permite furnizorului de utilitati sa intre in casa omului si sa-i sisteze caldura sau apa individual.

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)