avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poprire persoana fizica fara restante pentru datoriile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poprire persoana fizica fara restante pentru datoriile asociatiei

Buna ziua
Asociatia noastra de proprietari are o datorie mai veche catre un furnizor de utilitati. Am primit o adresa de infiintare a popririi pe numele meu, in care scrie sa platesc datoriile prezente si viitoare in contul deschis la B.E.J. Mentionez ca eu nu am nici o datorie catre asociatie (sunt alti locatari care au datorii imense). Este legal sa se infiinteze poprire si pentru celelalte persoane fizice care nu au datorii?Daca as plati in contul lor, ar insemna ca toti banii sa se duca in contul acelui furnizor iar ceilalti sa ramana neplatiti. Va rog frumos sa-mi spuneti cum ar fi corect sa procedez.
Am vrut sa spun ca poprirea trebuia sa se puna pe numele celor care au restante la asociatie. De la asociatie mi-a spus la fel...sa nu iau in considerare poprirea. Cine credeti ca o sa ia in considerare poprirea? Tot cei care sunt la zi cu plata. Cei de la biroul executoresc trebuia ia faca distinctie intre cei cu datorii si cei fara datorii. Asa cum aveau o lista cu toti locatarii, trebuia sa faca rost de o lista cu datornicii. Asa cred ca era mai corect.
Nu dati nici o informatie despre ceilalti locatari. Nu aveti nici un vecin deschis, sa il intrebati ce parere are? Unii stiu mai multe... Dar despre debitul la Radet? Un administrator care vrea sa bage in buzunar niste bani, nu va plati facturile CELE MAI MARI (RADET este deobicei ales, caci, de ex,, acum 5-6 ani nu se sinchisea sa dea in judecata nici cand penalizarile au ajuns la 900.000 lei vechi). Blocul respectiv nu a avut apa calda peste 7 ani, ca pedeapsa. Stiti, penalizarile sunt tot venit (pt furnizor). Acest administrator al dv. trebuie verificat, caci s-ar putea ca peste ceva timp sa platiti DIN NOU sume mult mai mari. Va sugerez, caci dv. aveti cunostintele necesare, sa faceti totalul sumelor neachitate de RESTANTIERI (fara penalizari) si daca suma totala este mai mica decat DEBITUL la RADET, cineva face furaciuni. La radet puteti primi copii ale situatiei platilor, si a penalizarilor, cronologic. S-ar putea sa va minunati! Cautati numarul si adresa centrului de care apartineti, sunati-i ca sa va lamuriti. Nu sunt mari mistere, situatia este una obisnuita, pot fi datorii de acum cativa ani, veti vedea pe situatia data, sunt si rubrici cu data nasterii fiecarei penalizari. Inca un pas!
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
courvoisier, utilizator
In hotararea judecatoreasca a asociatiei nu apare si suma restanta -suma factura plus penalitati?
in adresa primita suma x coincide cu suma din hotarare ? Nu aveti si cheltuielile de judecata trecute , plus suma executor judecatoresc ?
Daca veti plati intretinerea in contul asociatiei sau al executorului atunci cheltuielile curente pentru utilitati se vor transforma in suma restanta. In viitor veti avea alte penalitati.
Daca intretinerea va fi platita la casier/ administrator, atunci administratorul va putea plati cheltuielile curente si suma datorii inclusa in intretinere ( si sigur si la apartamentul dumneavoastra - astfel nu ati fi primit adresa ) o va putea depune in contul executorului.
Consultati cele doua dosare si discutati cu presedintele.
Intrebati-l daca s-a prezentat o data in instanta ,personal /avocat si de ce nu vi s-a adus la cunostiinta de aceste datorii.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
stanescucristiana, utilizator
Adriantot,
Ultima dvs. postare chiar mi-a placut, spre deosebire de prima.... Asa trebuie sa procedeze initiatoarea topicului: se uita pe lista de plata si merge la casierie si achita obligatia de plata ce ii revine apartamentului sau si punct!

grandanat,
Cu dvs. am mai purtat discutii pe tema tertului propriit, dar ori nu ati inteles nici pana acum ori nu vreti sa intelegeti si facei comparatii ciudate cu Popescu, cu mama fisculului si cu angajatorul lui Popescu care are obligatia sa-i retina sume din salariu...

Oameni buni, intelegeti o situatie simpla: asociatia are un contract de furnizare cu un furnizor pe care nu si-l poate onora. Furnizorul merge in instanta, castiga procesul, apoi angajeaza un ex. jr. - care in opinia lui a aplicat ceea ce dvs. va cazniti sa intelegem - tertul proprit, ori chestiunea nu poate sa fie privita asa.
Dumnealui ex. jr. vrea sa manance si el o bucatica de paine, daca s-ar putea sa fie cat mai alba... si arunca in teritoriu cu citatii. Eu daca as primi o asemenea citatie, as aruncao la cosh din prima si o sa constat ca nu patesc nimic in urmatorii 20 de ani. Foatre bine au punctat mai sus unii colegi de forum, cu toate ca doamna elenadrg este membra a asociatiei de proprietari care a pierdut procesul cu furnizorul. Da si?

Ce trebuie sa faca asociatia?
Sa convoace AG extraordinara si sa discute posibilitatea achitarii sumei respective, sa actioneze in instanta proprietarii debitori si sa mearga cu sentintele exact la acelasi ex. jr. si sa-i spuna: Na, du-te si-ii executa pe dumnealor daca tot vrei sa mananci o bucatica de paine.
Daca in AG se hotaraste ca acea suma trebuie sa fie achitata f. repede de catre as. prop - care nu are suma respectiva, introduce suma despre care vorbim pe lista de plata urmatoare si va fi repartizata fiecarui membru al asociatiei, proportional cu sup. utila.

Ei, de acum inainte suma repartizata doamnei elenadrg devine obligatie de plata, doar pentru dansa, care poate sa inteleaga ca trebuie sa o achite - cu gandul ca aceasta suma va fi recuperata canva de la as. prop., sau poate sa faca contestatie si sa nu o achite...
Din postarile facute de catre doamna elenadrg, dansa este dispuisa sa achite, dar ce suma si cat timp trebuie sa plateasca? Ori in conditiile aratate de mine mai sus, pe urmatoarea LP va apare clar o suma pe care o va achita cum stie...

Ca asociatia de proprietari este vinovata ca nu a luat din timp masurile legale de recuperare a obligatiilor de plata ale rauplatnicilor, este o alta poveste. Puteti face schimbari in conducerea asociatiei, puneti oameni competenti care inteleg ce este aceea o as. prop., ca fiecare proprietar are drepturi si obligatii, ca trebuie respectata o legislatie.

Doamna elenadrg, va doresc mult succes, tratati cu flit citatia primita de la dl. ex. jr. si va garantez ca nu o sa patiti nimic. Mergeti la asociatie, explicati-le metoda propusa de mine si poate le vor veni mintea la cap - adica mai tarziu decat niciodata.
Repet, dvs., acum, nu aveti nicio obligatie de plata fata de as. prop. inafara de ce scrie pe lista de plata.
Mult succes!
@Adam Grecu
Prin sfatul dvs indemnati utilizatorul sa incalce legea. Foarte probabil, daca va ignora poprirea nu se va intampla nimic, insa e tot o incalcare de lege. Pasibila cu amenda.

Daca cineva a depasit viteza legala circuland pe drumurile publice si nu a fost depistat de organele de control, nu inseamna ca e si corect ca sa sfatuiasca alti participanti la trafic sa faca acelasi lucru si sa depaseasca viteza legala promitandu-le ca nu se va intampla nimic.


elenadrg a scris:

Stiu ce inseamna o poprire. Cand Popescu are datorii la fisc , hotararea judecatoareasca prin care angajatorul este obligat sa-i instituie o poprire este pe numele lui Popescu.Si Popescu chiar are datorii la fisc. La mine hotararea judecatoreasca este pe numele asociatiei. Adresa trimisa pe numele meu imi zice sa platesc in contul lor suma de x. Cand ii vine lui Popescu ii spune foarte clar ce suma are de platit.


Spuneti ca stiti ce inseamna o poprire insa ati inteles exact pe dos situatia, adica deloc. V-am spus ca dvs sunteti in situatia angajatorului si AP in situatia lui popescu.

Cand i se pune poprire lui popescu, angajatorul primeste o somatie prin care este anuntat ca lui popescu i se pune datorii. Poprirea nu este pe numele angajatorului la fel cum si in situatia de fata poprirea nu este pe numele dvs.

Atat angajatorul cat si dvs ati primit somatie de poprire pentru ca sunteti in situatia de a datora bani popritului, salariu respectiv cotele de intretinere.


In concluzie, draga Elena, ar fi mai bine sa nu ascultati toate aberatiile de pe web si sa intrebati direct la sursa. Adica pe acel executor care a pus in aplicare poprirea. Sau macar pe cineva avizat.

Later edit,
Topicul acesta ar trebui mutat intrucat nu e un subiect ce se incadreaza in aceasta sectiune ci in sfera exacutarilor silite. In speranta ca utilizatorul va primi sfaturi de la persoane avizate care stiu ce inseamna o executare sau o poprire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)