avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii stipulate in Lg. priv. protectia minorilor, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii stipulate in Lg. priv. protectia minorilor, remedii in caz de nerespectare

Exista vreo modalitate prin care parintele rezident sa fie "constrans" sa-si indeplineasca obligatiile stipulate in Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului? Acest lucru il intreb deoarece legea nu pare sa includa sanctiuni, cu exceptia cazului in care de ex. parintele se opune programului de legaturi personale, si atunci existand doar masuri asiguratorii
Dar daca rezidentul nu informeaza nerezidentul asa cum are obligatia? Se poate face ceva, a anumita cerere in baza legii? Sau daca rezidentul nu se consulta cu celalalt parinte inainte de a schimba medicul de familie? Sau cand alege o scoala de vara in situatia in care scoala de vara nu solicita si acordul nerezidentului?
Cel mai recent răspuns: brokenangel , utilizator 15:07, 10 Decembrie 2015
Asa cum spuneti, motivele sunt ale mamei, indreptatite sau nu, nu ale copilului. Partea proasta e cand motivele mamei devin si motivele copilului. Daca nu poti sa departajezi motivele tale care te fac sa nu mai ai de-a face cu fostul sot si crezi ca tot ele ar motiva si o lipsa de colaborare cu tatal copilului tau, ai o problema.
Dnule Againstpas iar n-ati inteles [editat].
Prin urmare de colaborarea parintelui aveti nevoie, nu de a copilului. In acest context eu v-am sugerat sa incercati sa identificati motivele ptr care mama nu va informeaza.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
Admin, administrator
Buna seara,

Rog insistent utilizatorii aflati in razboi pe acest subforum sa termine cu hartuirea si cu mesajele provocatoare.

Cu siguranta stiti ca si raspunsurile agresive sau ironice la mesajele jignitoare sunt sanctionabile, deci daca nu se revine la combaterea ideilor si nu a persoanelor care le-au postat voi bana toti userii implicati in conflict.

Multumesc anticipat pentru intelegere.
proastasatului a scris:


Pentru cei care nu inteleg, ii invit sa citeasca judecata lui Solomon, caruia doua femei, care pretind ambele ca sunt mama copilului, ii cer regelui sa dea copilul uneia dintre ele. Ambele femei tin si trag copilul, una de mana stanga, cealalta de mandra dreapta a micutului. Solomon scoate sabia si spune: Voi taia cu aceasta sabie copilul in doua, o jumatate pentru fiecare. Una dintre femei urla sfasietor si da drumul uneia dintre manutele copilului. Solomon baga sabia in teaca si <incredinteaza> acelei femei copilul. De ce? Pentru ca aflase care e adevarata mama!
Cand dragostea parinteasca nu e mai presus de ambitii, sete de razboaie si dorinta de razbunare, Cand dragostea parinteasca este despre ma umilesc, dar cum sa cer eu scuze, dar de ce sa ma duc eu etc,ea in fapt, e orice altceva, dar NU dragoste de parinte.



ATI PUS PUNCTUL PE I ..Va multumesc !!!

Eu nu am mers la DGASPC cand mi a fost adus copilul bolnav, neingrijit, bubos, batut pentru ca nu am vrut sa il expun, sa nu aiba de suferit si am incercat sa discut cu tatal insa nu am avut cu cine ..

NU am mers la DGASPC nici cand 1 an de zile tatal nu a vrut sa il ia la el pe motiv ca era ocupat cu noua relatie si cu cariera .. Venea sa il vada cand avea timp si chef ...

M am gandit si ma gandesc mereu la ce este mai bine pentru copil si niciodata nu m am opus dorintei celui mic , ba din contra am incercat sa creez o punte intre el si tata insa cand vine batut si imi povesteste , apoi intreb tatal iar acesta nu recunoaste ba mai mult minte cu nesimtire si batjocoreste copilul umilindu l spunandu i ca ce daca l a batut a meritat si "ce nu ai uitat ?" Ganditi-va ce simte copilul meu cand eu ii spun ca are nevoie si de tata si ca trebuie sa il respecte desi este mintit de acesta si nu i se arata minim de respect ?!

Astept consilierea psihologica de minim 3 luni si sper ca cel mic sa nu fie bataia de joc a tatalui care este un actor perfect , sper ca mailurile in care il invit sa ii fie alaturi copilului cu diverse ocazii sau cand il tin la curent in ceea ce priveste evolutia copilului, sms urile si actele medicale sa ma ajute sa arat ce situatie minunata traiesc de 4 ani !

Astept sa vad ce concluzie va avea instanta si psihologul despre cosmarul pe care il traim de 4 ani eu si un copil caruia tatal ii spune " asta este doar inceputul, o sa ajungeti pe strazi!"..

De ce sunt mamele sau parintii rezidenti vinovati ca in timpul programului nerezidentul in loc sa creeze o relatie frumoasa isi bat joc si nu isi respecta copii ?!
Doamna draga daca dvs asteptati de la institutii sa va protejeze copilul, cred ca asteptati degeaba. Mergeti cu copilul la inml cand vine batut, mergeti si la un psiholog, mergeti si la medicul de familie si apoi, pe calea ordonantei presedintiale solicitati suspendarea programului de vizitare.
Cand aveti aceste acte medicale mergeti la politie si formulati in numele copilului o plangere ptr savarsirea infr de loviri si alte violente impotriva tatalui si una ptr savarsirea infr de rele tratamente aplicate minorului.
Cred ca urgent ar fi sa mearga tatal la psiholog!
Succes.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)