proastasatului a scris:
Dnule AgainstPas:Adica eu parinte am probleme in relationarea mea cu propriul copil si fata de aceasta situatie chem autoritatile sa mi-o rezolve? Adica eu parinte ma lepad de orice raspundere si o livrez statului?
Adica eu mama, eu tata, ma pun pe banca in parc si astept venirea autoritatilor sa-mi rezolve treaba si apoi ma declar parinte competent? Competent sa ce?Ah, am uitat...competent sa cer! ca un copil!
Eu nu am inteles... adicatelea... am dezinteles ceva ce credeam ca pricepusem.
Bun, sunt perfect de acord cu dv. ca para malaiata nu prea cade unde vrem noi. Sunt de acord ca daca esti parinte, trebuie sa muncesti. Zi de zi. Sa verifici teme, sa iti obtii drepturile tale si ale copilului tau in instanta, sa alergi la karate si ce mai faci. Nu astepti sa se introduca autobuz pe linia de karate. Corect.
Totusi, vazand ca am si cazuri ciudate, nu inteleg ce sa faca un parinte care nu poate lua copilul la el, care e umilit ori de cate ori vine de la tata, care e scos din colectivitate, dus in alta, asa, nitam-nisam. Nu se mai pune problema deciziilor in comun demult. Nu se pot afla informatii de la scoala. De la medic. De la laboratorul de analize.
Nu se pune problema unor relatii normale cu parintele la care nu locuieste, tatal in cazul asta, copilul vazandu-si tatal odata la acteva saptamani, cateva ore. Nu se pune problema unui program normal unei nopti dormite impreuna, unei bai de seara.
Nu se mai poate pune problema cumpararii unor jucarii de catre tata. Nu e voie.
Autoritatile sa-si vada de treaba lor, corect. Bun.
Ce sa faca tatal ca sa nu stea pe banca sa astepte? Relatia se deterioreaza rapid, se vede cu ochiul liber.