avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii stipulate in Lg. priv. protectia minorilor, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii stipulate in Lg. priv. protectia minorilor, remedii in caz de nerespectare

Exista vreo modalitate prin care parintele rezident sa fie "constrans" sa-si indeplineasca obligatiile stipulate in Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului? Acest lucru il intreb deoarece legea nu pare sa includa sanctiuni, cu exceptia cazului in care de ex. parintele se opune programului de legaturi personale, si atunci existand doar masuri asiguratorii
Dar daca rezidentul nu informeaza nerezidentul asa cum are obligatia? Se poate face ceva, a anumita cerere in baza legii? Sau daca rezidentul nu se consulta cu celalalt parinte inainte de a schimba medicul de familie? Sau cand alege o scoala de vara in situatia in care scoala de vara nu solicita si acordul nerezidentului?
Cel mai recent răspuns: brokenangel , utilizator 15:07, 10 Decembrie 2015
Doamna PS,
Aici nu e vorba despre cat de tare se arde parintele si cat nu. Este vorba despre un copil. Iar copilului nu prea inteleg cum poate sa nu ii fie benefic ca si celalat sa stie cand are sport, cand are engleza, cand merge la medic sau in excursie. Cat despre colaborare, este unica solutie normala. Daca insa unul dintre parinti nu are chef sa colaboreze (exista si asemenea cazuri), solutia este oare ca nerezidentul sa renunte sa se mai intereseze de copil?
Inteleg dnule Againstpas. Nici ce scriu eu nu aveti disponibilitatea de a citi, ce sperante sa-mi fac despre a o >asculta> pe mama?. Unde am scris eu ca nu i-ar fi benefic copilului sa stiti dvs cand are el engleza? N-am scris nicaieri. Dar daca asta e gradul de distorsionare al realitatii, incep sa o inteleg si pe femeia aia de ce nu <colaboreaza> cu dvs! Pai cum sa o faca?
V-as mai intreba ceva insa, puteti detaila in ce ar consta beneficiul copilului daca dvs ati fi informat despre engleza, sa zicem? Ce s-ar schimba in bine in viata copilului?
Am cerut o opinie. V-am multumit pentru opinie si v-am dat dreptate. Nu ma prea intereseaza ca empatizati cu nu stiu ce personaj imaginar sau real. Cred ca unica solutie este ca parintii sa reuseasca sa se inteleaga. Abandonarea "proiectului" este si ea o solutie intr-adevar, insa nu si cand vorbim despre un copil pentru care ai sentimente.
Raspunsul: In exact acelasi mod in care ii este benefic copilului ca stie si mama ca are engleza.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
againstPAS, utilizator
Părintele la care louieşte copilul ştie că are copilul engleză pentru că el trebuie să-i asigure însoţitor dus-întors, el trebuie să plătească cursul şi tot el trebuie să creeze mijloacele materiale pentru a plăti ace curs şi a suporta şi cheltuielile adiacente, adică însoţitorul şi transportul. E simplu.
Ei, dacă părintele vizitator se obligă să facă toate astea, pe lângă pensia alimentară (aceea de 200 lei), atunci el chiar trebuie să ştie când, unde, cum îl duce pe copil la activitate. Altfel, la ce-l ajută informaţia?Şi pe copil, cu ce-l ajută?
Adica dai un ban da stai in fata. Platesti engleza, asiguri transportul si primesti extra time cu copilul. Ca despre asta e vorba, nu?

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)