avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii stipulate in Lg. priv. protectia minorilor, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii stipulate in Lg. priv. protectia minorilor, remedii in caz de nerespectare

Exista vreo modalitate prin care parintele rezident sa fie "constrans" sa-si indeplineasca obligatiile stipulate in Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului? Acest lucru il intreb deoarece legea nu pare sa includa sanctiuni, cu exceptia cazului in care de ex. parintele se opune programului de legaturi personale, si atunci existand doar masuri asiguratorii
Dar daca rezidentul nu informeaza nerezidentul asa cum are obligatia? Se poate face ceva, a anumita cerere in baza legii? Sau daca rezidentul nu se consulta cu celalalt parinte inainte de a schimba medicul de familie? Sau cand alege o scoala de vara in situatia in care scoala de vara nu solicita si acordul nerezidentului?
Cel mai recent răspuns: brokenangel , utilizator 15:07, 10 Decembrie 2015
Aşa este, din păcate, DGASPC nu are competenţe în unele probleme esenţiale care privesc minorul. Cei de acolo au pregătire psihologia, sociologia , etc. dar nu şi cunoştinţe de drept.Pe de altă parte, instanţele de minori nu au pregătire de psihologie infantilă şi psihologie în general.Ori, în domeniul acesta, cunoştinţele acestea ar fi neapărat necesare.
Este acreditată ideea că o hotărâre judecătorească exprimă adevărul absolut.Adevărul absolut nu există.Există adevărul meu, al tău, adevărul fiecăruia. La fel cum spune vorba populară: "Nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-ţi place"
Şi instanţele sunt constituite din oameni. Fiecare om are propriul sistem de gândire, are preferinţe şi antipatii.
Deja ajungem sa filosofam. De acord, directiile nu sunt pregatite suficient, nu au personal suficient si nici nu sunt platite suficient. Da, ar trebui lucrat.
Copiii nu isi cunnosc drepturile, sunt prost sau slab educati de toti: parinti, societate si scoala.
Instantele sunt supraaglomerate, insa nu as spune ca nu au specializari si ca nu pricep nimic din psihologia copiilor... de cele mai multe ori vad si inteleg mai mult decat intelege psihologul care face ancheta psihosociala.

In privinta adevaryului absolut, va contrazic. Ideea negocierii si a medierii este aceea ca nicio hotarare nu e adevarata absolut si ajunge sa coste ambele parti mai mult decat ar costa daca ele insele ar contribui la a lua o hotarare, impreuna, prin concesii reciproce... E baza medierii tocmai ideea nedreptatii existente intr-o hotarare judecatoreasca, a consumului nervos etc.
dar asa cum va puneti dvs intrebarea, eu cred ca tot asa si-o poate pune si parintele rezident "Exista vreo modalitate prin care parintele nerezident sa fie "constrans" sa-si indeplineasca obligatiile ? Sa plateasca pensie, ca se duce lucreaza la negru in tara sau afara si chiar daca il reclami vine si declara cu nonsalanta ca nu poti dovedi ca are venituri; parinte nerezident care chiar daca e plecat afara te rogi de el cu cerul si pamantul sa iti dea o amarata de procura sa poti iesi cu copilul din tara, sau care daca poate incerci sa iesi si tu afara cu copilul sa muncesti , sa-i asiguri o viata mai decenta iti spune categoric ca el nu este de acord. Si nu imi spuneti ca exista posibilitatea sa il dai in judecata, pentru ca e adevarat ca exista, dar facand asta ii iei niste banuti din nevoile copilului .
Doamna mirebire solutia mea e simpla: vino cu o atitudine normala si pasnica. Nimeni nu poate purta razboaie de unul singur! Pentru razboi e nevoie de adversar!
Vino cu un ajutor, cu o intrebare civilizata, cu <m-am gandit ca ar putea fi de folos......drept care am adus/sunat/cerut/cumparat etc>. Exprima o data pe an o minima apreciere <ce bine ca te-ai gandit sa faca engleza, e o idee buna>. Vino o data pe an din proprie initiativa cu <m-am gandit ca ti-o fi greu si cu banii si cu caratul si ti-am adus un bax de pampersi si unul de lapte praf>. Vino odata cu intrebarea <uite saptamana viitoare week end-ul de vizitare stiu ca e ziua ta, ai vrea sa facem un schimb, caci banuiesc ca vrei sa stea Andrei/Mirela cu tine si sa sarbatoriti impreuna> Ce o fi asa de greu sa te porti normal? Poarta-te normal si abia atunci atitudinea parintelui rezident va aparea ca absurda si cauzata exclusiv de nebunie! Ce o fi asa de greu sa intelegi ca daca doar arunci cu pietre pietre vei primi inapoi?
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
proastasatului, utilizator
ok, si ce faci cand la telefon/sms/email nu ti se raspunde la intrebarile/propunerile tale?
Ca despre aceste cazuri vorbim. Nu despre cazurile in care tu intrebi si celalalt raspunde.

Ce faci cand tu te duci cu baxul de pampersi si lapte praf si nu ti se raspunde la usa?
Si apoi le trimiti prin curier, si celalalt refuza sa primeasca pachetul si le trimite inapoi.
Cand propui schimbarea we si ti se raspunde ca "nu, nu il iei we asta (ca e ziua mea) si nici cel viitor (ca n-ai program de relatii in hotarare)" - si asta prin intermediul copilului pus sa sune si sa iti comunice.

Despre astfel de cazuri se discuta.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)