avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane trecute la intretinere datorita renovarilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane trecute la intretinere datorita renovarilor in apartament

De o luna de zile am inceput renovariile intr-un apartament situat in Pantelimon. Am inceput lucrariile anuntand in prealabil vecinul de sub noi ca il vom deranja in urmatoarea luna.
Lucrariile dureaza de aproximativ 30 de zile ( spart gresie, turnat sapa, montat parchet) , timp in care am lucrat in intervalul orar de liniste: 17.00-21.00 si 08.00-14.00.
Toate lucrariile au fost efectuate de noi ( 2 ingineri) , drept urmare curatenia a fost pastrata in bloc.
Dupa o luna , ne-am trezit la intretinere ca din 2 am ajuns 3, si am fost obligati sa platim inca o persoana pentru ca avem santier in casa , si nu am anuntat administratia blocului de lucrari ( mentionez ca nu am efectuat lucrarii care sa afecteze structura de rezistenta a blocului si geometria apartamentului). Decizia s-a luat de catre presedintele blocului pe baza unei Hotarari interne aprobata in 2014, cu precizarea faptului ca ei isi fac propriul regulament intern la care noi trebuie sa ne supunem. Cum aceasta situatie ni se pare absurda si ilegala, va rugam sa ne precizati daca exista un cadru legal in care administatorul de bloc poate sa isi creeze propriul regulament intern ( hotararii) care sa ni se impuna.
Exista o institutie unde sa fie reclamata aceasta persoana, exista temei legal pentru deciziile luate prin sedinta de comitet si impuse ca si lege?
Mentionez ca in aceasta hotarare a lor, este mentionat chiar si faptul ca persoanele care vin in vizita in bloc nu au voie cu animale de companie!!! Pentru a va forma o idee mai concreta de ce inseamna regulamentul lor intern.

I
Cel mai recent răspuns: G_ALINA , utilizator 21:32, 20 Septembrie 2015
E foarte pertinent ce spuneti
Dar ce facem cu drepturile si libertatile civile ?... unde e limita ?
... maica-mea vine la mine saptamanal cu shoricarul ei ( pe care il ador ! )
Daca stateam in blocul doamnei cu "reguli" ce trebuia mama sa faca ? ... lasa catzelul jos, legat cu lantz de gardul blocului ?
Da, e grav. Ma intreb ce faceam eu daca traian intr-o tara unde nu aveam voie sa-mi fac semnul crucii ori imi era interzis sa mananc carene de vita ori cand mergeam in vizita la cineva eram obligat, prin obiceiul locului, sa dorm in pat cu nevasta styapanului casei... Sunt lucruri adevarate si nu aberatii cele spuse de mine si cautati-le pe net si o sa le gasiti. Dar toate acestea pot fi depasite, respectand obiceiurile sau legile locului, acceptand si chiar beneficiind de acestea.

Intr-o asociatie orice suma incasata suplimentar, pe baza de documente (chitanta) intra in gestiunea asociatiei si poate fi folosita pentru intretinerea si reparatia proprietatii comune, in beneficiul tuturor proprietarilor.
Cine se teme de hotia administratorilor ori a presedintilor de asociatii, au la indemana procedurile legale prin care sa le preia functia, locul... si pe viitor sa rezolve treburile asociatiei in alta maniera.
Oare nu e mai usor, mai comod sa schimbari democratic, prin alegeri conducerea asociatiei, sa va autopropuneti presedinte, decat sa va tarati prin procese cativa ani pentru asemenea nemultumiri de doi bani?
Nu stau de azi, de ieri, la bloc. Si nici administrator nu sunt de azi, de ieri.
Cand v-am calificat ca recalcitrant m-am referit,e vina mea ca nu am precizat, la mentalitatea pe care o aveti in general despre proprietatea dv. pentru care, sunt convinsa, munciti din greu sa v-o achitati, trecand in plan secund proprietatea comuna, pe vecinii dv. si doleantele lor.
Nu ma refer deloc la numarul de persoane din lista de intretinere pentru ca am si spus ca e bine sa clarificati problema cu administratorul, cu presedintele asociatiei, carora sa le povestiti ceea ce ne-ati spus si noua. Conteaza si tonul discutiei...
Dar, ma refer la faptul ca daca oamenii care au stat in acel bloc de mai multi ani s-au saturat de mizeria pe care o fac cateii pe holurile blocului si si-au dorit sa restrictioneze intr-un fel accesul acestora, asta nu este un abuz, ci un uz de bun simt. Daca intelegeti ce inseamna sa te saturi sa dai de pipi si caca de caine, de par de animal peste tot, de latrat si de miros dezgustator, ar trebui sa intelegeti de ce, printre altele, proprietarii din acea scara nu-si doresc sa mai suporte si cateii vizitatorilor.
Un regulament de ordine interioara, in unele prevederi ale lui, atinge si anumite norme pe care si le doresc proprietarii din acel condominiu, nu numai un desucheat de administrator sau presedinte de asociatie.

Sigur, aceste functii sunt ocupate de oameni de toate conditiile sociale, materiale, de educatie. Dar si proprietarii sunt din acelasi aluat neomogen.
Important este sa se inteleaga unii pe altii si sa ajunga sa convietuiasca dupa anumite reguli pentru ca altfel, in acel loc ar fi haos, fiecare ar face ce-ar vrea, iar cei cu bun simt ar intra in conflict deschis cu nesimtitii.

Nu v-as dori vreodata ca in fata agresiunii nesimtirii vreunei persoane sa fiti nevoita sa apelati la aceste abuzive persoane sa va faca dreptate.
Cazurile sunt mult mai multe decat va puteti imagina.
Si, in mod real, intr-o asociatie de proprietari trebuie o mana de fier ca sa se poata mentine ordinea si curatenia, altfel o data scapat controlul, o scara de bloc se poate transforma dintr-un loc placut de locuit intr-un ghetto. Unii utilizatori stiu cum e asta...
Buna seara,

In cazul in care nu stiti, cand am fost trecuti trei la intretinere in loc de doua persoane, am platit acea suma care se pare ca era foarte importanta pentru majoritatea decat actul in sine, acela de a trece o persoana la intretinere fara nici o baza legala. Nu am trecut la alte acte, decat cele mentionate in discutiile alterioare. Presedintele de bloc nu a fost dat in judecata, si nici nu s-au luat alte masurii, decat sunat la primarie.
Pentru majoritatea, asta a fost procedura corecta pentru o suma mica.
Santierul s-a terminat de cand am pus ultima postare, toata lumea sa zicem ca a fost multumita.
Acum revin cu urmatoarea intrebarea: daca v-ati trezi iar cu inca o persoana la intretinere pe urmatoare luna cum ati proceda?
Asta ni s-a intamplat. Santierul s-a terminat de mult timp, suma nejustificata legal , dar justificata din punctul lor de vedere s-a platit, acum care ar trebui sa fie reactia mea fata de administratie? Sa achit si aceasta suma? Si luna viitoare? Si tot asa?
Mentionez ca mi-am luat liber o zi, si am ramas in casa o zi intreaga. Spre suprinderea mea, se pare ca regulamentul in bloc nu este asa de strict precum ni s-a impus. Bormasiniile au bubuit de dimineata pana seara, bubuielile si daramatul de parca tot blocul ar fi fost in renovare.
Multumesc!
Lista a fost afisata in cursul zilei de azi. Maine dimineata o sa cer explicatii. Cel mai probabil sunt 2 variante:
1. greseala din partea lor, ceea ce nu prea cred tinand cont de ultimul eveniment.
2. sa justifice ca ei au mai auzit santier in casa si luna trecuta , poate ca aspiratorul nostru si masina de spalat produc un zgomot similar cu bormasina si nu stiam.
Oricum in nici un punct precizat mai sus nu exista temei legal.
Eu vreau sa stiu exact cum pot proceda, pentru ca nu cred ca exista o greseala in lista lor. S-a mai intamplat in trecut sa ne treaca din greseala o persoana in plus si sa ne lasa asa, iar luna urmatoare ne-a trecut doar una. Dar cand stii de discutia de data trecuta, nu cred ca iti permiti sa mai faci greseli.
Exista posibilitatea sa il dau in judecata direct pe presedinte ( persoana fizica)?.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare apartament-reglementari Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Doresc sa stiu obligatiile care se cuvin in relatia cu asociatia de bloc sau proprietarii sau terti, proprietarului care doreste sa isi aduca ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament, crestere cheltuieli de intretinere ContSters400341 ContSters400341 Buna Ziua, Am cumparat un apartament si am purces la renovarea lui, caci era intr-o stare deplorabila. Am instiintat toti vecini, si seful de scara, cu toti ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - renovare apartament, trecere la intretinere o persoana in plus Adina1977 Adina1977 Timp de aprox. 45 zile am zugravit( polistiren pe interior, glet, lavabila) si am pus parchet in cele 2 camere ale apart. In acest timp nu am locuit acolo, iar ... (vezi toată discuția)