Multumesc pentru raspuns.@adriantot.
De acum 4 ani cand am citit regulamentul dumneavoastra stiam eroarea.
In raspuns ati modificat situatia ca sa iasa pe 0.
Deci daca ii puneti in plus singura solutie logica e sa asteptati pana ajunge locatarul indexul din urma.
Altfel o sa va creati singur probleme.
Locatarul o sa zica indexul real care e mai mic si dv aveti unul mult mai mare.
Eu nu am prevazut in regulament situatia cu ce se intmpla daca nu da indexul intrucat mi-am dat seama ca orice as face tot trebuie sa il astept la un moment dat sa ajunga din urma.
Daca nu imi da nici SMS nici mail nici hartie cu consumul il sun.
Daca imi spune ca nu este acasa ii spun ca ii voi pune cat a avut luna trecuta si ii comunic ca luna viitoare daca mai uita ii bag toata diferenta de la apometru general.
De obicei nu imi iese diferenta decat 1 pana la 3 mcubi la total de 225 m3 factura lunara.
Diferenta este de in plus de obicei intrucat eu citest apometru general pe 1 si locatarii comunica intre 1 si 3.
Nu prea am ce sa le fac daca nu imi dau indexul ca oricum trebuie sa ii astept din urma la un moment dat si mi-as deregla situati si ar iesi diferente.
Dar locatarii nu trebuie sa stie asta.
REGULAMENT
pentru calculul valorii consumului de apă
Conform art. 40(1) din H.G. 1588/19.12.2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, Comitetul executiv stabileşte modul de citire, calcul şi repartizare a contravalorii consumurilor de apă rece astfel:
1. Se citeşte, se determină şi se consemnează consumul de apă în metri cubi înregistrat pe contoarele din apartamente (diferenţa dintre indexul nou şi cel vechi), în primele 3 zile ale fiecărei luni rezultand astfel valoarile individuale pe apartament şi suma totală a valorilor rezultate.
2. Se face diferenţa dintre valoarea consumului in m3 de pe factură şi valoarea rezultată la punctul 1.
3. Această diferenţă se repartizează proportional cu consumul daca in luna respective nu a avut loc o avarie majora la sistemul de alimentare cu apă .
Diferenta se va calcula astfel: valoarea facturii se împarte la consumul general declarat de locatari şi se stabileşte un alt preţ unitar pentru toate apartamentele aferente branşamentului respective.
Acest preţ unitar înmulţit cu consumurile individuale stabilite mai sus determină suma de plată pentru fiecare apartament iar însumarea lor trebuie să fie egala cu valoarea de pe factură;
4. Daca in luna respective a avut loc o avarie majora la sistemul de alimentare cu apă atunci diferenta de la punctual 4 se consideră pierdere şi se consemnează alături de celelalte cheltuieli administrativ-gospodăreşti repartizându-se pe cotă parte indiviză (în funcţie de suprafaţa utilă) tuturor proprietarilor.
5. Daca diferentele inregistrate in luna in care se efectueaza citirile de catre administratorul depasesc 50% din valoarea facturii atunci administratorul împreună cu instalatorul prezintă urgent situaţia preşedintelui şi comitetului executiv şi vine cu propuneri concrete în vederea depistării cauzelor acestor diferenţe, de limitare a pierderilor, scapărilor, sustragerilor de apă şi/sau remedierea defecţiunilor la instalaţia de alimentare cu apă.