doanma ..x" a facut plingere penala impotriva mea de violare de domiciliu dar la acea adresa exista un service auto .
plingerea sa solutionat cu nup in baza art 228 al 6 rap la art 10 lit a cpp,respectiv art 10 lit d si f cpp
E drept , e aplicabila legea penala mai favorabila , care se poate referi la o dezincriminare, insa , momentan , e in vigoare Codul Penal , normele acestuia se aplica...
;)
Imi pare rau insa NU SUNT DE ACORD CU DVS! Atunci cand faceti o recomandare juridica trebuie sa tineti cont de situatia actuala! Iar situatia actuala este clara ..aceasta doamna a fost sfatuita gresit sa faca plangeri penale si rasplangeri in conditiile in care presedintele Romaniei deja a promulgat NOUL COD PENAL! Ce rost are? ca sa faca un drum la politie sau parchet aiurea??? De amorul artei???
Chiar nu inteleg care ar fi scopul cand stiti foarte bine ca se va da un mare NUP! Adica NEINCEPEREA URMARIRII PENALE!
Va rog , cu respect , sa-mi citati articolul din proiectul noului Cod Penal .... care , din punctul meu de vedere , va mai parcuge o perioada importanta de timp pana la intrarea in vigoare.
Deocamdata realitatea legislativa e cea din Codul Penal in vigoare.Dupa intrarea in vigoare a noului Cod Penal , am discuta de retroactivitatea legii penale mai favorabile....
Pana una alta , plangerea penala avand ca obiect infractiunea de denuntare calomnioasa e una in conformitate cu dispozitiile normative.
Intrebarea mea e ....e incriminata aceasta infractiune sub alta forma ?
Sau exista o dezincriminare a acesteia ?Ati putea sa-mi dati niste citate din noul Cod Penal ?sau macar niste comentarii pe marginea acestuia?....
Denunt calomnios
Dana Marin
Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)