avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doresc sa fac plingere de denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doresc sa fac plingere de denunt calomnios

doanma ..x" a facut plingere penala impotriva mea de violare de domiciliu dar la acea adresa exista un service auto .
plingerea sa solutionat cu nup in baza art 228 al 6 rap la art 10 lit a cpp,respectiv art 10 lit d si f cpp
Cel mai recent răspuns: dynsky , utilizator 16:52, 26 Octombrie 2010
Stimata d-soara Ioana, sansa pe care mi-o dati dvs ma onoreaza si nu pot decat sa va multumesc!=D>
Domnule DYNSKY, singura posibilitate de a va recupera cheltuielile de judecata ar fi sa faceti plangere penala impotriva reclamantei care v-a bagat in atatea necazuri gratuit! Si atunci veti vedea daca aveti sau nu vreo posibilitate de a fi despagubit!
Domnisoara Rodica , nu sunt de acord...acea fapta are alte"caracteristici"B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
:offtopic: E ultima oara cand va avertizez sa nu mai aduceti ofense colegilor care au participat la aceasta dezbatere.multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
lupta in idei face parte din lumea civilizata ,indiferent daca suntem sau nu deacord ,prin acestea se dezvolta civilizatia
rugamintea este sa luptam inpreuna impotriva celor care nu doresc civilizatia care dialogul ,negocierea sunt ,,smecherii",iar oameni onesti ori sunt prosti ori idioti ,,asta finca traim in Romania"
presupun ca daca eram in alta tara mai civilizata ar fi fost intrebat imediat de ce a mintit si probabil arestat pentru obstructionarea justitiei .
domnule Mihai am citit si eu noul cp ce propuneti sa fac?
dynsky a scris:
am citit si eu noul cp ce propuneti sa fac?

Pai in primul rand sa va ganditi ca prin 2004 a mai existat un "nou cod penal", promulgat si acela, publicat, dar care n-a intrat in vigoare nici pana azi. Si nici n-o sa intre vreodata. Niciodata nu se poate miza pe intrarea in vigoare a unui act de asemenea importanta pentru a lua o anumita decizie. Judecati totul dupa legea in vigoare AZI si, daca situatia juridica se schimba, mai vedeti atunci.

Avand in vedere aceste aspecte, sfaturile colegilor juristi de mai sus au fost foarte corecte: puteti face foarte bine plangere pentru denunt calomnios, si ar fi foarte bine s-o faceti. Codul penal nou va intra in vigoare peste destula vreme incat teoretic chiar sa se solutioneze plangerea dvs, dar nu asta e important acum.

@MIHAI GRIGORE: Atitudinea dvs de mai sus m-a dezamagit. Mi-e greu sa cred ca in domeniul juridic se fac pariuri sau ca se dau sfaturi bazate numai pe o lege viitoare. Cu atat mai mult cu cat exista deja experienta "vechiului nou cod penal". Va rog mult sa nu transformati discutiile juridice in chestiuni personale in care cineva sa va demostreze ceva. Multumesc.
Si, pina la urma ce a inteles userul...sa faca sau sa nu faca plingere ?!
Cred ca sa multumit cu dialogul incins dintre cei doi consultanti si a renuntat la plingere...:)
Asa se intimpla cu majoritatea oamenilor cu probleme ,care se incurca in hatisul legislativ al scumpei noastre patrii...=D>
Avem o tara plina de "experti" cu studii in ID...,dar cu diploma ?!
Chestia cu pariul ...:hm::rtfm:

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Denunt pentru calomnie ConstantinMihaiValentin ConstantinMihaiValentin Buna ziua, In luna ianuarie 2013 mi-a fost facuta o plangere penala mincinoasa pentru infractiunea de furt in valoare de aproximativ 23.000 mii de euro. ... (vezi toată discuția)