dynsky a scris:
am citit si eu noul cp ce propuneti sa fac?
Pai in primul rand sa va ganditi ca prin 2004 a mai existat un "nou cod penal", promulgat si acela, publicat, dar care n-a intrat in vigoare nici pana azi. Si nici n-o sa intre vreodata. Niciodata nu se poate miza pe intrarea in vigoare a unui act de asemenea importanta pentru a lua o anumita decizie. Judecati totul dupa legea in vigoare AZI si, daca situatia juridica se schimba, mai vedeti atunci.
Avand in vedere aceste aspecte, sfaturile colegilor juristi de mai sus au fost foarte corecte: puteti face foarte bine plangere pentru denunt calomnios, si ar fi foarte bine s-o faceti. Codul penal nou va intra in vigoare peste destula vreme incat teoretic chiar sa se solutioneze plangerea dvs, dar nu asta e important acum.
@MIHAI GRIGORE: Atitudinea dvs de mai sus m-a dezamagit. Mi-e greu sa cred ca in domeniul juridic se fac pariuri sau ca se dau sfaturi bazate numai pe o lege viitoare. Cu atat mai mult cu cat exista deja experienta "vechiului nou cod penal". Va rog mult sa nu transformati discutiile juridice in chestiuni personale in care cineva sa va demostreze ceva. Multumesc.