avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doresc sa fac plingere de denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doresc sa fac plingere de denunt calomnios

doanma ..x" a facut plingere penala impotriva mea de violare de domiciliu dar la acea adresa exista un service auto .
plingerea sa solutionat cu nup in baza art 228 al 6 rap la art 10 lit a cpp,respectiv art 10 lit d si f cpp
Cel mai recent răspuns: dynsky , utilizator 16:52, 26 Octombrie 2010
Eu am citit de 2 ori noul cod penal si nu am gasit fapta incriminata sub alta forma! Comentariile cele mai multe se refera la dezincriminarea prostitutiei ca infractiune si a adulterului!
Va citez dintr-un articol publicat pe avocatnet.ro:"Intrarea in vigoare a actelor normative potrivit Constitutiei revizuite
9 Ianuarie 2004
Avocatnet.ro
Ministrul Acsinte Gaspar a prezentat, in sedinta Guvernului din 8 ianuarie 2004, o NOTA privind interpretarea oficiala a textului din noua Constitutie (art. 78 din Constituţia României, republicată), legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.".
Concluzia este clara --neinceperea urmaririi penale!:hammer:
Voi citi si eu acest proiect , indeaproape , sa constat daca aceasta infractiune e dezincriminata.
Comentariile cele mai multe se refera la dezincriminarea prostitutiei ca infractiune si a adulterului!

Adulterul e de mult dezincriminat stimate domn.... .Iar pana la intrarea in vigoare a codului , daca exista o plangerii , agentii de politie , respectiv procurorul , dau curs acesteia , efectuand acte de cercetare .Nu va impartasesc opinia , conform careia se va dispune o rezolutie de neincepere a urmaririi penale.
:bow:
Doriti sa facem un pariu public ca sa va demonstrez faptul ca ati sfatuit-o gresit pe doamna respectiva?
Bineinteles , daca dansa are amabilitatea sa faca plangere penala asa cum ati sfatuit-o! Caci altfel ar fi de prisos...nu as putea duce demonstratia pana la capat!
Oricum , dumneavoastra puteti sa nu fiti de acord fiindca nu sunteti organ de cercetare penala si nici instanta de judecata! Insa aceste organe abilitate prin lege sa faca cercetarea vor tine cont de legea penala MAI FAVORABILA!
Si solutia este clara--neinceperea urmaririi penale fiindca fapta nu exista!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Actualmente , e incriminata , de Codul Penal .Nu doresc sa mai subliniez , inca o data aceasta idee... intr-un alt mesaj, dupa cum, doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca nu activez pe acest forum pentru a pune pariuri.Daca fapta nu exista, incident e art 10 C Proc PEnala , prin care e dispusa incetarea urmaririi penale.
Mi-am argumentat opinia mai sus.

Colegii mei , daca urmariti mesajele , au indicat aceeasi varianta...stiind de existenta unui nou Cod Penal.....
:bow:
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Faptul ca 3 persoane au dat un sfat care are finalitate zero nu e sustenabil ca argumentatie!
Ideea subzista-- de ce sa facem ceva daca finalitatea va fi zero barat? Ca sa pierdem timpul? De amorul artei?
Este clar ca mai devreme sau mai tarziu acest cod va intra in viagoare si , deja stiind ca el a fost promulgat , ca sa dai o recomandare doar de dragul ca asa vreau eu , mi se pare cel putin o rautate! dar eu sunt sigur ca nici unul dintre cei care au recomandat plangerea penala pe art.259 Cod Penal nu a verificat sa vada daca fapta este incriminata in noul cod! 100%! Si cred ca este si cazul dvs insa va cramponati in a nu recunoaste cand gresiti! A gresi nu e rusino , este ceva uman!Si nici nu va descalifica , ba dimpotriva ....
V-am spus si v-o repet -- din punctul meu de vedere nu aveti in aceasta speta dreptate! Fara suparare!
MIHAI GRIGORE, Avocat

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Denunt pentru calomnie ConstantinMihaiValentin ConstantinMihaiValentin Buna ziua, In luna ianuarie 2013 mi-a fost facuta o plangere penala mincinoasa pentru infractiunea de furt in valoare de aproximativ 23.000 mii de euro. ... (vezi toată discuția)