avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CONSILIERE PSIHOLOGICA DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CONSILIERE PSIHOLOGICA DGASPC

Buna ziua .

Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului de 7 ani care refuza sa mai mearga la tata ?

Acesta este un proces strict pentru stabilire program de consiliere sau este un proces in care trebuie restabilit un program de vizitare minor si legaturi cu acesta ( daca asa ceva este inteleg ca va trebui sa arat ce dovezi avem in motivarea refuzului minorului .. )

Va multumesc tare mult si astept cat mai repede un raspuns pentru ca saptamana viitoare trebuie sa depun intampinare ..

Weekend placut si linistit va doresc !
Hmm, deci...din apr 2015, tot ce a fost ca articol de cod de procedura civila dupa Art 650, s-a decalat cu o unitate.
Dvoastra va uitati pe net, unde aceasta decalare nu s-a efectuat. In aceasta varianta, priviti setul 909-913 cu apl Art 905, respectiv intelegeti ca eu trebuie sa ma refer la CPC asa cum este el modificat acum.
Ref la speta cu incuviintarea, nu are o legatura directa, din feb 2013 existand urmatoarele situatii:
- incuviintare de catre instanta a executarii silite, instanta de executare fiind cea de la sediul executorului (neconstitutional), schimbat cu
- incuviintarea executarii silite va fi facuta de executor, instanta de executare fiind cea de la domiciliul debitorului neconstitutional), schimbat cu
- incuviintare de catre instanta a executarii silite, instanta de executare fiind cea de la domiciliul debitorului.( este reglemenatrea curenta dar, cine stie cat va ramane asa?)

Nu prea inteleg d c va intereseaza restul. Executorul stie ce acte sa faca si cati bani sa ceara ptr el iar asta nu are legatura cu incuviintarea executarii. Daca, din acest pct de vedere considerati ceva gresit, aveti dreptul la contestatie la executare adresata instantei de executare.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Sa va spun de ce ma intereseaza. Domnul "tata" are diverse cunostinte in acest domeniu. Asa s-a dus la notar fara nici un act si a declarat copilul si m-a tot amenintat cu executori, pana acum degeaba. Daca ma trezesc cu executorul la poarta vreau sa stiu legal ce atributii are pana ajunge avocatul meu la mine. Si am citit tot felul de dubiosenii facute de acesti stimati executori judecatoresti, dubiosenii pe care as vrea sa le evit.
Pai atunci...1000...ptr ce s-ar putea da? Poate ptr ca, intre timp, se constata ca rezidentul a omorat minorul?
25Maria23 ,


Da, deocamdată nu aveți probleme.
Doar dacă nu ați fi acasă când ar veni ar putea sa va facă plangere penala.

E adevărat ca peste câțiva ani veți ajunge în aceasta situație dacă minorul nu va accepta sa plece cu tatal dar câțiva ani pot însemna și schimbări legislative și pana atunci lucrurile ar putea fi cu totul altele.

Shomo, maximul este de 500 lei dacă rețin eu bine.

Oricum este o suma imensa și 100 lei pe zi dacă ne raportam la salariul pe economie.
S-au stabilit sume pentru salarii din Canada...



xecutorul poate trimite tot felul de notificări.

Insa, pentru executarea silita ii trebuie hotărâre judecătorească.
Dacă în hotărâre scrie ca la domiciliul mamei se exercita vizita executorul trebuie sa vina acolo.
Nu poate modifica hotărârea judecătorească.


@shomo,
Nu cred ca veți reuși nimic.
Nu este neconstional în sensul dorit de dvs.

Va referiți la cel cu închiderea executării silite?
Art 913 NCPC după republicare este ultimul referitor la executarea cu minori.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Pai dati-mi neconstitutionalitatea asa cum o vedeti dvoastra!

(2) Când obligaţia nu este evaluabilă în bani, instanţa sesizată de creditor îl poate obliga pe debitor, prin încheiere definitivă dată cu citarea părţilor, să plătească în favoarea creditorului o penalitate de la 100 lei la 1.000 lei, stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei prevăzute în titlul executoriu.

Oare cat de lene va e sa cautati un biet articol?

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite. În cazul executării silite în vederea ... (vezi toată discuția)
Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)