Buna ziua,
As avea nevoie de sfatul dvs.
Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine.
In ceea ce priveste vacanta de vara, pe sentinta scrie exact urmatoarea fraza :
O luna in vacanta de vara cu luarea minorilor de la domiciliul mamei.
Atat, nici un cuvant in plus.
Pana acum luam copiii la mine o luna intreaga, insa anul acesta lucrez in strainatate, iar directiunea nu-mi da voie sa iau dintr-o data 4 saptamani consecutive de concediu, insa ma lasa sa vin in tara 2 saptamani in iulie si 2 saptamani in august sau inceputul lui septembrie.
Problema este ca mama copiilor m-a anuntat ca daca nu pot sa stau o luna intreaga dintr-o data o sa imi dea copiii pentru 2 saptamani cand vin prima oara dar ca dupa ce plec, nu o sa ma mai lase sa ii mai iau pentru inca 2 saptamani, mai tarziu cand ma reintorc, in august sau la inceputu lui septembrie.
As dori sa stiu daca din punct de vedere legal si tinand cont de ceea ce scrie in sentinta, as avea voie sa vin sa-mi vad copiii de 2 ori cate 2 saptamani in vacanta de vara? Daca da sau nu, pe ce articol ma pot baza?
De asemenea, eu nu mai am locuinta in Romania si cand vin sa vad copiii stau cu ei in chirie. Este un efort financiar foarte mare pentru mine sa platesc zborurile dus-intors, chiria in romania, chiria in strainatate, cheltuielile cu copiii plus pensia de intretinere de 500€.
As dori sa stiu daca as avea dreptul sa intrerup plata pensiei pe perioadele in care copiii sunt in grija mea, tinand cont de toate cheltuielile care le am cand vin in tara? Daca da sau nu, pe ce articol ma pot baza?
Va multumesc pentru raspunsurile dvs,
Andrei