avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... etape concediere din motive care nu tin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

etape concediere din motive care nu tin de persoana angajatului

Buna ziua,

Lucrez la o companie care a luat decizia ca din 28 persoane cate suntem, sa dea 4 afara.
Intrebarea mea este, care sunt etapele pe care trebuie eu, ca reprezentant al angajatorului, sa le urmez, pentru ca oamenii sa poata beneficia de somaj?
Care este primul lucru care trebuie facut, decizia de concediere sau preavizul? Trebuie duse ceva acte la ITM?
Oameniii beneficiaza de salariu compensatoriu?
Va multumesc anticipat!
PS: Am mare nevoie de ajutorul dvs.:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 23 Iulie 2010
pai, CPr Civ:
Art. 101
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare

deci eu consider ca ultima zi in care e in termen este cea de luni 17, corect?
Depinde de la ITM la ITM ... eu am dat doar exemple :) ... cand am deschis un topic pe acest subiect .. nu prea s-au ingramadit multi sa dea un raspuns , la fel ca si cu cel referitor la legatura dintre ITM, angajator si angajat (dar pe majoritatea topicurilor deschise in aceasta Sectiune lovim in inspectorii care lucreaza la ITM ... vorba unui proverb vedem paiul din ochiul altuia, dar nu barna din ochiul nostru.) :)
1. Ne complicam in discutii si nu se mai intelege nimic! E bine ca discutam pe texte de lege dar cel care intreaba vrea sa stie cum sa faca concret (mai rar unde si ce scrie).
2. Eu am dus decizii si acte aditionale si dupa mai mult de 5 zile si nu a murit nimeni. Asta nu inseamna ca sa facem un obicei din a intarzia cu depunerea actelor la ITM.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Subscriu , celor postate de Valeriu ... nici eu nu am dat in clocot cand am vazut decizii depuse peste termen, Valeriu ... si nici CC nu le-au vazut fata ( ;))
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
:bow:
aveti dreptate, m-am cam luat cu vorba...

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara sau desfiintarea postului crisadi crisadi Buna ziua In urma cu o luna am aflat ca un salariat de-al nostru are firma si presta servicii de mecanizare clientilor cu care noi lucram, dar castigurile si ... (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintare post Q&A Q&A Buna ziua, Care sunt pasii pe care un angajator trebuie sa ii urmeze pentru a concedia un angajat datorita desfiintarii postului (pe motive ... (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)