avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... etape concediere din motive care nu tin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

etape concediere din motive care nu tin de persoana angajatului

Buna ziua,

Lucrez la o companie care a luat decizia ca din 28 persoane cate suntem, sa dea 4 afara.
Intrebarea mea este, care sunt etapele pe care trebuie eu, ca reprezentant al angajatorului, sa le urmez, pentru ca oamenii sa poata beneficia de somaj?
Care este primul lucru care trebuie facut, decizia de concediere sau preavizul? Trebuie duse ceva acte la ITM?
Oameniii beneficiaza de salariu compensatoriu?
Va multumesc anticipat!
PS: Am mare nevoie de ajutorul dvs.:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 23 Iulie 2010
Ii trimiteti prin posta cu confirmare de primire si vei fi acoperiti asa.
in cazul in care refuza sa semneze previzul acesta va fi trimis prin posta cu confirmare de primire prin care ii trimiteti o instiintare cu preavizul atasat, la adresa din contractul de munca
buna ziua

in legatura cu situatia in care preavizul si decizia de incetare sunt trimise prin posta si neridicate/neprimite de catre destinatar iar plicul se intoarce inapoi, ce se poate face ca acesta sa fie instiintat de decizia societatii.
in ce alt mod pot sa-i inchei contractul de munca ?
Va multumesc
Cu stima
Angajatorul , in aczul unui litigiu de munca, este obligat sa probeze faptul ca a comunicat decizia de concediere salariatului ... faptul ca salariatul nu a semnat de primire su si-a schimbat domiciliu nu afecteaza cu nimic incetarea c.i.m.
Adica daca se poate dovedi ca in mod repetat au fost trimise atat instiintarea de preaviz cat si decizia de incetare prin posta intr-un final contractul de munca poate fi inchis fara a aduce ulterior probleme angajatorului.

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara sau desfiintarea postului crisadi crisadi Buna ziua In urma cu o luna am aflat ca un salariat de-al nostru are firma si presta servicii de mecanizare clientilor cu care noi lucram, dar castigurile si ... (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintare post Q&A Q&A Buna ziua, Care sunt pasii pe care un angajator trebuie sa ii urmeze pentru a concedia un angajat datorita desfiintarii postului (pe motive ... (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)