Buun...eu sunt in situatia de a fi inregistart tot in ultimii doi ani....dupa ce am depus plangerea impotriva DGASPC Constanta, problema mea este ca mi se da peste nas in continuare chiar si cu dovezi clare, chiar si când, de frica, DGASPC Constanta a sesizat in acte refuzul mamei de a respecta hotararea juddecatoreasca definitiva, sunt si intr-un program de obligare a minorului la consiliere, cu un subiectivism extraordinar din partea singurului psiholog pe Dobrogea ce lucreaza cu instanta, urmeaza sa ii trimit sesizare, dar acum pare a fi prea tarziu totul pentru mine....copilul meu nu ma mai vrea deloc, acelasi copil care la parasirea domiciliului conjugal nu vroia sa plece cu mama lui, care de cate ori am reusit sa il am la mine nu mai vroia inapoi la mama lui si tot asa...nu cred ca exista scapare pentru noi si nici o speranta de schimbare....si am tot umblat si am tot vazut personajele din institutii ca politie, directie....exact ca in filmele romanesti noi despre care nu ai vrea sa crezi ca este chiar asa...
A! Ai tot dreptul sa inregistrezi, film sau audio, si ssa folosesti ca proba atunci nad vrei sa dovedesti adevarul si nu pui in pericol si nici nu defaimezi persoanele vizate plus ca judecatorul este OBLIGAT sa accepte aceste dovezi ce se numesc dovezi tehnice, neacceptarea lor iti da dreptul sa invoci art 3...
Si inca ceva! Se fofileaza extraordinar in a pune in aplicare legile de protectie a copilului. descarcati, cititi, subliniati legile 272/ 2004 si 257/ 2013 de completare a legii 272 de protectie a copilului si la sfarsit aveti contraventiile pentru nerespectarea articolelor legii de protectie a copilului si daca mergeti la '' politie'' va vor goni, mi-au facut asa si mie dar acum voi face o sesizare pentru toate intrarile mele de reclamatii de la sectie, si le aratati si le cititi ca este in datoria lor, ofiteri de politie si agenti, in a constata si sanctiona contraventiile la care se incadreaza parintele alienator practic( barbat sau femeie); si pentru directie...exista obligatia OBLIGATIA de a sesiza orice SUSPICIUNE de forma de abuz, neglijenta samd....SUNT OBLIGATI!!!
Nu doar DGASPC este in culpa pentru situatiile create. Intreg sistemul este disfunctional din pacate. Parchetele nu se misca cu celeritate asa cum ar trebui sa o faca in cazul unei plangeri ce priveste un minor si legaturile cu unul dintre parinte. Stai ani de zile pentru o solutie pe o astfel de plangere, care este clasare de cele mai multe ori, ca nah, cum sa sanctionam o mama? Ce conteaza ca acea mama ii refuza copilului un drept esential.
Legea 272/2004 este iar redactata prost in opinia mea, deoarece cine vrea sa se prefaca ca nu se "opune" legaturilor dintre parintele nerezident si copil reuseste sa fie la limita legii. Mai ales cand este extrem de usor pentru un parinte sa-si manipuleze propriul copil impotriva celuilalt parinte: gen, copilul nu vrea sa plece (de la 3, 4 ani) nu e ca mama se opune. Instantele la fel, tind sa dea solutii inspre ceea ce numesc ei binele copilului, adica daca a stat cu mama si tatal nu reuseste sa-si vada copilul (ce mai conteaza ca mama l-a impiedicat ani de zile) nu putem sa stresam prea tare copilul sa-si vada tatal.
DGASPC este doar o rotita dintr-un sistem disfunctional ce face ca in Romania, parintii rezidenti sa impiedice relationare cu celalalt parinte fara nicio consecinta. Daca toata lumea si-ar face treaba, acei parinti ar fi descurajati in a perpetua astfel de comportamente.
Mai avem o solutie - asociatia T.A.T.A. care poate ajuta in astfel de situatii (implicare in mediere, daca nu merge medierea, atunci direct exectuarea), chiar domnul care a infiintat asocitia a fost intr-o situatie asemanatoare cu a noastra si a reusit sa castige copilul in instanta.
In cazul meu am reusit sa-i deschid dosar penal mamei copilului meu pt ca nu mi l-a dat conform conventiei pe care o avem (desi in prima faza politia nu i-a facut nimic, clasand cazul pt ca "a promis ca nu mai face", avocatul meu mi-a zis sa contest decizia la parchet si procurorul de-acolo a decis sa-i deschida dosar penal - dosarul inca se cerceteaza probabil pt ca nu am primit nicio solutie si am cerut-o acum).
Da, am vazut cum se sanctioneaza nerespectarea legii 272 si in cazul pt care am facut plangerea la DGASPC era clar ca este o incalcare, insa le-a luat peste 1 luna sa decida daca e sanctiunea sau nu, care e concreta (asta deoarece deja am la ei dosar prin care am cerut monitorizarea programului de vizita si unde mama copilului face mereu scandal, de fata cu copilul, si ele nici macar nu-i spun nimic, din contra, tot eu sunt vinovatul). In functie de decizia lor, voi merge mai departe sau nu - dc nu-i aplica sanctiunea, clar ca voi contesta, ma duc la politie, la DGASMB, peste tot...ca nu se mai poate asa!
Adica mamele au toate drepturile din lume, ele pot incalca toate legile cu privire la copil si nu li se intampla nimic (cel putin mama copilului meu mai e si nebuna si ma acuza pe mine, care pot vedea copilul de 2 ori pe lun, de alienare parentala) il pot traumatiza in fel si chip si nu sunt trase la raaspundere...dar dc se pune problema sa se dea tatalui domiciliul...ar fi o minunte!
Bogdan Draghici m-a contactat si pe mine, era in sedinta când am icercat eu sa vb cu dansul, nu sunt in situatia de a incerca medierea, existând deja procedura de executare la care minorul a refuzat sa vina la mine...acum trebuie sa vad ce fac cu psiholoaga IPJ pentru ca nu pot inainta cerere pe art 905 pana la finalizarea programului de consiliere....nu poti face executare fara acordul copilului...nu militez impotriva mamelor, ci impotriva alienatorilor, se pare ca de aici fac parte si institutiile statului, ma gândesc tare la o acuza, sa vad cum, unde, si daca ma ajuta cineva, de constituire de grup infractional al institutiilor statului impotriva mea.