@againstPAS - din pacate inca nu suntem familiarizati cu termenul de alienare parentala, iar instantele mai bine nu se baga in asta.
cine vrea sa se prefaca ca nu se "opune" legaturilor dintre parintele nerezident si copil reuseste sa fie la limita legii
asta este clar! mai ales ca pt asta nici nu prea sunt sanctiuni concrete, ce sanctiune este, de ex, pt cand suni sa vorbesti cu copilul si acesta, subit, nu mai vrea sa vorbeasca deloc cu tine? sau ce sanctiune este pt cand ceri info legate de copil de la parintele rezident si nu le primesti? sau ce sanctiuni sunt dc parintele rezident decide singur ce activitati extrascolare sa faca copilul?
Ce sanctiuni exista pt alienare parentala? niciuna!
Ca sa nu mai spun ca nicaieri nu este specificata eventualitatea in care parintele rezident, care traumatizeaza copilul, poate sa fie trimis in vizita la un psiholog.
In cazul meu, concret: am cerut consilierea copilului de catre un psiholog la DGASPC si am fost doar eu cu mama copilului in niste sedinte in care doar ne balacaream, de fata cu psihologul, care pe tot parcursul sedintei ii tinea partea ei (desi ea spunea clar ca imi interzice sa mai vad copilul pt ca am dat-o in judecata ca sa modific programul de vizita)...psihologul nu i-a gasit ei nicio problema, doar mie si am ajuns nici sa nu mai vina copilul pt ca....problema era la mine pt ca NU am vrut sa fac exact cum ma sfatuia el (si, coincidenta, cum vroia ea). Deci nervi si timp pierduti...pe banii mei (ca, deh, de unde sunt platiti toti cei care ne trimit de la Ana la Caifa cu plangerile astea? dar dc nici noi nu ne mai platim impozitele si ii trimitem la plimbare...oare le convine sa nu-si mai ia salariul asa vreo 3-4 luni?