avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Telefonul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Telefonul copilului

Buna ziua,
Stie cineva ce pot face in cazul in care sun la telefonul copilului pentru a sesiza o situatie de neglijenta si a solicita interventia echipei mobile a directiei(cu litere mici) de protectie a copilului, mi se spune ca voi fi informat de momentul interventiei pentru ca am solicitat sa fiu prezent, avand legaturi vechi si divergente cu directia, trece ziua, sun sa intreb si nu stie nimeni nimic si mi se spune sa sun din nou când intra in tura cea cu care am vorbit prima data, asta in situatia in care am o hotarare definitiva de stabilire a domiciliului a copilului la mine dupa divort, plangere penala pentru retinere minor impotriva mamei, program de consiliere a copilului meu alienat pentru a veni la mine, nu prea pare sa fie chiar asta scopul psihologului, si dupa doua zile de la solicitarea de interventie catre directie prin apelul la telefonul copilului, sun din nou dupa ce incerc sa vorbesc cu copilul meu sunand pe mama acestuia si ea imi spune ca este la munca iar copilul meu '' in pom si pomul in aer'', merg la adresa ei, nu raspunde nimeni, sun la telefonul copilului si se ajunge la o discutie divergenta, cea care mi-a raspuns zicandu-mi prin cele declarate ca e satula de mine, ca am mai sunat si stie si sa am rabdare, am de trei ani aproape..., se tutuieste cu mine si imi spune ca ea nu munceste la directie...si nu ii spun eu unde munceste ea, nu ii spun eu ce obligatii au ei, eu încercând sa le spun obligatiile directiei mai ales ca toate actiunile mele au fost legale si când ii spun de legea 272...si mai urma de 257...de protectie a copilului mi se inchide telefonul in nas.
Cum trebuie procedat cu asemenea personaje care hotarasc viata multor copii si viitorul lor. Am mai facut asta si ma trimiteau la politie si aia la directie inapoi fapt nerecunoscut, desi apleurile telefonice sunt inregistrate, existând plangere penala impotriva celor de la directie, respinsa datorita ''studiilor lor superioare'' si a faptului ca inregistarile depuse de mine ca dovezi par a fi prelucrate si sunt provocator.....A!; a fost o deplasare a echipei mobile la adresa ei la prima sesizare dar nu mi-a spus nimeni nimic desi mi-au confirmat ca voi vi anuntat.
Scuze de asa multa vorbaraie...ce fac cu acest comportament in ''interesul primordial al copilului'' de a-mi inchide telefonul in nas!!?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2016
claudiuferlai, utilizator
@againstPAS - din pacate inca nu suntem familiarizati cu termenul de alienare parentala, iar instantele mai bine nu se baga in asta.
cine vrea sa se prefaca ca nu se "opune" legaturilor dintre parintele nerezident si copil reuseste sa fie la limita legii

asta este clar! mai ales ca pt asta nici nu prea sunt sanctiuni concrete, ce sanctiune este, de ex, pt cand suni sa vorbesti cu copilul si acesta, subit, nu mai vrea sa vorbeasca deloc cu tine? sau ce sanctiune este pt cand ceri info legate de copil de la parintele rezident si nu le primesti? sau ce sanctiuni sunt dc parintele rezident decide singur ce activitati extrascolare sa faca copilul?
Ce sanctiuni exista pt alienare parentala? niciuna!

Ca sa nu mai spun ca nicaieri nu este specificata eventualitatea in care parintele rezident, care traumatizeaza copilul, poate sa fie trimis in vizita la un psiholog.

In cazul meu, concret: am cerut consilierea copilului de catre un psiholog la DGASPC si am fost doar eu cu mama copilului in niste sedinte in care doar ne balacaream, de fata cu psihologul, care pe tot parcursul sedintei ii tinea partea ei (desi ea spunea clar ca imi interzice sa mai vad copilul pt ca am dat-o in judecata ca sa modific programul de vizita)...psihologul nu i-a gasit ei nicio problema, doar mie si am ajuns nici sa nu mai vina copilul pt ca....problema era la mine pt ca NU am vrut sa fac exact cum ma sfatuia el (si, coincidenta, cum vroia ea). Deci nervi si timp pierduti...pe banii mei (ca, deh, de unde sunt platiti toti cei care ne trimit de la Ana la Caifa cu plangerile astea? dar dc nici noi nu ne mai platim impozitele si ii trimitem la plimbare...oare le convine sa nu-si mai ia salariul asa vreo 3-4 luni?

@claudiuferlai - stiu ca se poate face executarea si fara acordul copilului (mai ales dc e sub 10 ani).
In plus, politia si daca nu, parchetul trebuie sa-i faca mamei dosar penal obligatoriu pt incalcarea hotararii judecatoresti (mai ales dc e facuta si in prezenta celor de la DGASPC). Va duceti la usa si dc refuza, chemati politia la 112. Data viitoare va duceti direct cu executorul care trebuie sa va obtina copilul (chiar dc plange acesta, e normal, e sub influenta mamei, dar dc ii duceti vreo jucarie sau ceva ce-i place, poate nu se mai opune).
Da, vedeti ce zice si dl Bogdan Draghici dar merita sa faceti plangeri mai sus pt neglijenta in serviciu (politie si DGASPC).
CostinIancu, este aceeasi situatie pe care am avut-o si eu. Cumpara un reportofon, fa-o cu un telefon, orice, inregistreaza, daca esti sincer si ai motive plauzilbile le poti spune DUPA ca ai inregistrat, nu te poate obliga nimeni sa anunti inainte, motivul pentru care nu anunti ca inreggistrezi: isi vor modela discursurile impotriva ta. Nu renunta, cum am facut eu pentru a nu traumatiza copilul, insista, sunt obligati sa te primeasca, sunt obligati sa sesizeze raul facut sau prezent, pericolul si astfel vei inregistra si dovedi adevarul pe care ei il ascund.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2016
claudiuferlai, utilizator
@claudiuferlai - am cateva inregistrari, voi vedea cum le pot folosi acum la procesul care e pe rol.
Deja mama copilului e disperata pt ca nu are probe impotriva mea si a inceput sa le fabrice: inventeaza motive la preluarea copilului cum ca nu am scaun de masina (in conditiile in care iau copilul de 2 ani cu masina si nu a avut curiozitatea sa verifice dc am sau nu scaun), insa pt ca avem monitorizare, a chemat-o pe doamna de la protectia copilului sa vina si sa-mi inspecteze masina, apoi am avut serbarea copilului acum unde a facut scandal de fata cu toti parintii de la gradinita ca am mintit copilul (am zis ca vin la serbare si special am vrut sa ajung fix cand incepe serbarea ca sa nu mai aiba ocazii de scandal cu mine) a vrut sa ia copilul din serbare si sa plece acasa (copilul cand m-a vazut s-a bucurat si urla ca din gura de sarpe ca nu vrea sa plece) - am plecat eu ca sa evit circul si apoi m-a sunat disperata ca vrea copilul la mine (mi-a dat si mesaje si am si inregistrari in care afirma asta) - deci i se intorc imptriva ei toate sicanele astea.

Chiar saptamana asta am depus o plangere la parchet impotriva ei pt ca ma hartuieste (cand iau copilul la mine ma hartuieste pe toate caile posibile: telefon, sms , mail numai ca sa incerce sa demonstreze ca eu nu ma interesez de copil - acum a motivat ca nu am fost niciodata la sedintele de la gradinita, impreuna cu ea - pai cum sa ma duc dc ea face circ peste tot?)
D-aia ziceam ca si in instanta voi cere evaluarea psihologica atat a mamei copilului cat si a fetitei, care fiind supusa si la alienare parentala (si nu doar parentala, dar este invata sa nu mai imi bage nici mama in seama) d-abia mai reusesc sa ma inteleg cu ea cand e la mine.

Ceea ce spui despre gradinita, ca si restul de fapt este alienare, ar fi trebuit, eu asa am făcut o data, mai ales ca minorul vroia cu tine sau la petrecere, sa scoti telefonul si sa filmezi, asa am făcut eu, la mine maica-sa, sa nu spun altfel, a continuat circul chiar cu copilul meu refuzand-o si contrand-o. E la probele din dosarul de divort castigat. Vb cu avocatul si faceti cerere pentru dovezi noi, asa am făcut eu, motivează ca s-au întâmplat dupa depunerea cererii de divort si administrarea probatoriului si cotribuie la solutionarea fondului. Invoca alienarea parentala prin comportamentul ei, eu nu am putut pentru ca nu era recunoscuta, acum este, si încălcarea legii 272 de protectie a copilului cu 257 de completare a ei, de abuz asupra copilului, este emotional si se încadrează la abuz, plus TREBUIE sa invoci si sa reclami ca astfel iti este încălcat dreptul la viată privata si familie, tie si copilului, prin încălcarea art 8 CEDO. Cat despre directie adu-le in vedere art 41, toate alienatele, din legea 272/2004. Atributiile, si mai ales OBLIGATIILE lor.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica privata MashaD MashaD Buna seara si Hristos a Inviat! Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a ... (vezi toată discuția)