Exact asa s-a intamplat si la mine: urla ca din gura de sarpe copilul ca nu vrea sa plece si sa stea cu tati (in timpul serbarii a scos copilul pe hol si el plangea in gura mare, eu m-am dus sa vad ce are si d-abia am reusit sa-l calmez, ca apoi sa vina mama lui la el si sa-i spuna ca dc mai plange, o sa plece acasa si iar incepea copilul sa planga - apoi cand au mai iesit si alti parinti pe holul respectiv, mama copilului a inceput sa tipe in gura mare ca plange copilul pt ca eu l-am mintit ca vin la serbare si nu am venit :))). Intr-adevar, nici nu m-am gandit sa filmez scena pt ca eram prea preocupat de copil ca sa-l linistesc. Insa cum a inceput mama copilului cu circul, am si plecat. Apoi mi-a dat mesaj sa ma scoata vinovat ca era copilul fff suparat ca n-am venit si ca dc nu era ea, nici nu ajungeam (chipurile incurcasem locatia) - am mesajul acuzator si apoi si mesajele in care imi zicea ca plange copilul dupa mine si apoi amenintare ca o sa demonstreze ea in instanta ca eu alienez copilul (deci fix ce a facut ea, ma acuza pe mine).
Am strans mesajele si le-am pus intr-o plangere de hartuire direct la parchet (mai are un dosar penal pt ca nu mi-a dat copilul conform programului de vizita).
Dupa cum spuneam, mama copilului incearca sa fabrice probe care sa ma incrimineze (desi toate probele mele sunt reale si nu inventate) si din cauza asta insceneaza scandaluri si alte divergente.
Cat despre protectia copilului, cu legea in mana le aratam articolele pe care le incalca si ele imi spuneau ca dc am vreo problema sa le fac plangere la sefi.
Voi vedea ce vor scrie in raportul de monitorizare (desi niciodata ele nu au fost interesate sa intrebe de copil, sa-l intrebe cum a fost la tata, dc se simte bine, cum s-a distrat, etc) si mai mult ca sigur ca va exista contestare din partea mea.
Multumesc tare mult pentru sfaturi, le voi folosi pe deplin!
Stimati useri,
Trebuie sa intelegeti mecanismul alienarii. Ideea principala din partea mamelor: tot, dar efetiv tot ce faceti este gresit. Daca veniti la serbare, cu siguranta i-ati distrus serbarea copilului. Daca nu ati fi mers, nasol, nu va intereseaza de copil. Cu banii la fel. Ori dati prea putini si atunci nah, sunteti un tata incapabil, ori platiti prea mult si atunci vreti sa cumparati copilul. Cat despre scandaluri provocate si intretinute de aceste super mamici, instanta de multe ori in lipsa ei de diligenta, nu sta sa mai analizeze cine produce scandalul, cine tipa, cine jigneste, cine denigreaza. E scandal intre parinti si asta e.
Cat despre DGASPC, nu au vointa sau capacitatea sa intervina in astfel de abuz din partea parintilor rezidenti. Asa ca personal nu-mi fac prea multe sperante nici cu acest demers.
Si inca ceva: daca o filmati pe fosta in timp ce tipa si face scandal o sa zica ca nu va concentrati pe copil, ci pe inregistrat. Conform teoriei ca tot ce faceti este gresit.
@againstPAS - mai bine de atat nici ca puteati sa descrieti!
Insa trebuie dusa lupta, cu toate legile si toate demersurile posibile pt ca sunt in joc copiii nostri. Nu putem sa-i lasam sa creasca fara tata doar pt ca mamele au niste probleme emotionale!
Eu personal refuz sa-mi abandonez copilul si d-aia incerc pe toate caile sa gasesc o solutie.
Desigur, solutia mamei copilului ar fi sa-i dau tot salariul pe care-l castig si sa nu am eu nicio pretentie la copil (desi pozeaza in mama eroina ca ea face eforturi ca eu sa am o relatie buna cu copilul si eu sunt un nenorocit care nu apreciaza).
Pentru toate ce s-a scris pentru acest subiect sunt de acord ca institutiile statului inca dau castig de cauza mamelor, desi din 2014 (NCPC) "s-a schimbat" acest fapt.
Eu propun ca pentru toate cele relatate de dvs. mai sus sa facem o plangere la D.N.A. si sa punem la dispozitia media totul, pentru a vedea toata lumea cum sunt tratati tatii.
Desi in instanta de fond - proces de divort intentat de mine - am depus numeroase probe impotriva mamei (poze, inregistrari audio / video - 4 DVD-uri si pe suport de hartie), instanta de fond a dat castig mamei, ca apoi, in urma apelului inaintat de mine, presedinta din instanta de apel sa afirme pe un ton imperativ ca va da o sentinta definitiva si irevocabila, astfel incat am simtit acest lucru ca pe o amenintare la adresa mea.
Si a propos: unde este egalitatea intre sexe ?!?! Caci la tot pasul se observa o discriminare continua la adresa sexului masculin.
Va sfatuiesc sa duceti lupta punctând fiecare abuz al institutiilor cu sesizarea repercursiunilor ce ar urma pentru cei ce le infaptuiesc. Mi s-a spus ca cel ce constata contraventia este cel care hotaraste daca amendeaza sau doar avertizeaza...pe bunee!!? Trebuie presati pentru ca aceeasi contraventie nu poate fi doar admonestata verbal când se repeta si amenzile de la legea de protectie a copilului....in general alienatorul, sau parintele ce influenteaza, manipuleaza copilul, cum vreti voi sa spuneti se incadreaza la art 22 alin 2 si 4 , majoritatea situatiilor,si la contraventii la litera j la amenda cuprinsa intre 5000 si 10.000 RON. Cei ce ar trebui sa puna legile in aplicare când sunt incalcate e nevoie sa le fie reamintit ce se intampla daca nu isi îndeplinesc obligatiile, asta însemnând ca participa la incalcarea legilor impreuna cu cei reclamati. CostinIancu si oricine mai sesizeaza DGASPC : in 30 de zile sunt obligati sa va trimita raspuns in scris. Si au obligatie foarte mare in a sesiza instantele judecatoresti la orice suspiciune de pericol pentru minori...SUNT OBLIGATI..de aia au studii superioare cum mi-au raspuns mie la plangerea penala.