avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Telefonul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Telefonul copilului

Buna ziua,
Stie cineva ce pot face in cazul in care sun la telefonul copilului pentru a sesiza o situatie de neglijenta si a solicita interventia echipei mobile a directiei(cu litere mici) de protectie a copilului, mi se spune ca voi fi informat de momentul interventiei pentru ca am solicitat sa fiu prezent, avand legaturi vechi si divergente cu directia, trece ziua, sun sa intreb si nu stie nimeni nimic si mi se spune sa sun din nou când intra in tura cea cu care am vorbit prima data, asta in situatia in care am o hotarare definitiva de stabilire a domiciliului a copilului la mine dupa divort, plangere penala pentru retinere minor impotriva mamei, program de consiliere a copilului meu alienat pentru a veni la mine, nu prea pare sa fie chiar asta scopul psihologului, si dupa doua zile de la solicitarea de interventie catre directie prin apelul la telefonul copilului, sun din nou dupa ce incerc sa vorbesc cu copilul meu sunand pe mama acestuia si ea imi spune ca este la munca iar copilul meu '' in pom si pomul in aer'', merg la adresa ei, nu raspunde nimeni, sun la telefonul copilului si se ajunge la o discutie divergenta, cea care mi-a raspuns zicandu-mi prin cele declarate ca e satula de mine, ca am mai sunat si stie si sa am rabdare, am de trei ani aproape..., se tutuieste cu mine si imi spune ca ea nu munceste la directie...si nu ii spun eu unde munceste ea, nu ii spun eu ce obligatii au ei, eu încercând sa le spun obligatiile directiei mai ales ca toate actiunile mele au fost legale si când ii spun de legea 272...si mai urma de 257...de protectie a copilului mi se inchide telefonul in nas.
Cum trebuie procedat cu asemenea personaje care hotarasc viata multor copii si viitorul lor. Am mai facut asta si ma trimiteau la politie si aia la directie inapoi fapt nerecunoscut, desi apleurile telefonice sunt inregistrate, existând plangere penala impotriva celor de la directie, respinsa datorita ''studiilor lor superioare'' si a faptului ca inregistarile depuse de mine ca dovezi par a fi prelucrate si sunt provocator.....A!; a fost o deplasare a echipei mobile la adresa ei la prima sesizare dar nu mi-a spus nimeni nimic desi mi-au confirmat ca voi vi anuntat.
Scuze de asa multa vorbaraie...ce fac cu acest comportament in ''interesul primordial al copilului'' de a-mi inchide telefonul in nas!!?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2016
claudiuferlai, utilizator
Nu stiu ce sa spun marius_cretoiu decât ca imi creste un anume sentiment de care am spus ca l-au cultivat institutiile statului de niste ani; imi pare rau sa citesc si cred ca este la fel sau mai mult decât abuzurile pe care le suport si eu; ar fi CSM( cu sanse mai mici decât minime din cate am inteles), DNA..pentru tine si cu siguranta CEDO. Important e sa ai înscrisuri la ceea ce ai zis despre copiii tai ca au declarat; probele le-ai depus dar au fost ele acceptate?...te vei folosi de comunicare in care ai motivarea sentintei, eu inca nu pot, si as vrea sa sar peste acest pas atunci când nu mai e nimic de salvat din copilul meu, dar ai putea la tv sa mergi cu probele. Imi pare rau. Fa cerere de studiu pentru dosar si dupa ce studiezi si notezi toate paginile care crezi ca dovedesc cererea ta faci cerere pentru copii simple de la dosar, sau legalizate daca vrei dar e acelaşi lucru, si te judeci cu statul. Eu am spus dar se pare ca nu prea se baga nimeni...am auzit asta la cineva ceva vreme in urma..sa ma judec cu statul , unde politia, directia, autoritatea tutelara si magistratii sau instanta sa fie acuzati de constituire de grup infractional pentru ca toata NEactiunea lor a vătămat grav dezvoltarea minorului si a încălcat dreptul la viată privata si familie prin abuzuri succesive. A! Poti face cerere de copiere a paginilor din dosar cu mijloace tehnice proprii, fotocopii. Am făcut eu. Nu exista vreun format, pur si simplu: Domnule Presedinte(sau doamna) Subsemnatul, parte in dosar nr, solicit studierea dosarului susmenționat.....solicit efectuarea de fotocopii cu mijloace proprii....sau solicit eliberarea de copii din dosar nr paginile...si scrii nr paginilor(1,2,3) specifici si fata verso, achiti 20 bani pe pagina taxa de timbru eliberarea copii simple( fata verso achiti doua pagini desi e posibil sa fie numerotata o singura pavia/fila in dosar.
Videochat si/sau întâlniri...genul nu au nici o treaba cu stabilirea domiciliului si/sau custodiei(daca nu va fi comuna) decât in cazul in care afectează in mod direct pe copii si/ori ii implica si pe ei. Trebuie sa te folosesti de ce spun copii despre relatia ta cu ei, cum te ocupi de ei si daca ea ii neglijează si abuzurile pe care le intreprinde. Asta trebuie sa ounctezi, asta trebuie sa vezi in comunicare daca a fost analizat pentru ca trebuie sa aoara in motivarea magistratului. La refuzul analizării probelor tale deja este inca un articol CEDO încălcat , 6 parca, a dreptului la un proces echitabil. Problema e ca CEDO NU schimba sentințe....
1000 de lei penalizare pe fiecare zi de întârziere.
Portalul Instanțelor - Jurisprudență din 02-iunie-2016:

Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes formulată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii formulată de pârâtă, ca neîntemeiată.
Admite cererea, formulată de reclamantul în contradictoriu cu pârâta.
Obligă pârâta să plătească reclamantului o penalitate de 1000 lei, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu data de 10.06.2016, până la respectarea programului de legături personale, în conformitate cu sentinţa civilă pronunţată de Judecătoria Buftea şi definitivă prin Decizia nr. 415/2014, pronunţată de Tribunalul Ilfov. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1.600 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă timbru şi onorariu avocat.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 02.06.2016.
Document: Hotarâre 02.06.2016.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
Dapix, utilizator
Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 7501/16
Gabriela-Cosmina IACOB împotriva României
introdusă în 29 ianuarie 2016 și comunicată în 27 mai 2016

1.Obiectul cauzei

Cererea privește pretinsa încălcare a vieții private și de familie a reclamantei, mama unui copil acum în vârstă de patru ani, din cauza lipsei luării de măsuri suficiente și rapide din partea autoritățile naționale competente, începând din februarie 2013, pentru executarea unei ordonanțe președințiale și, ulterior, a unei hotărâri definitive de stabilire a domiciliului copilului la reclamantă.

2.Întrebări adresate părților

1. Și-au respectat autoritățile române obligațiile pozitive definite de jurisprudența Curții în materia privind articolul 8 (Costreie împ. României, nr. 31703/05, 13 octombrie 2009, Amanalachioai împ. României, nr. 4023/04, 26 mai 2009, Ignaccolo-Zenide împ. României, nr. 31679/96, CEDO 2000-I și a se vedea, de asemenea, Nicolò Santilli împ. Italiei, nr. 51930/10, 17 decembrie 2013 și Santos Nunes împ. Portugaliei, nr. 61173/08, 22 mai 2012) și au luat toate măsurile care ar putea fi în mod rezonabil așteptate din partea lor într-un termen rezonabil, pentru a permite întoarcerea copilului minor la reclamantă? În mod special, autoritățile naționale:
• au luat măsurile necesare pentru a asigura executarea ordonanței președințiale din 27 februarie 2013, care a stabilit domiciliul copilului la reclamantă?
• au luat măsuri suficiente pentru a restabili relația dintre minor și reclamantă, mai ales că un raport de consiliere psihologică din 20 iunie 2013 a arătat că „contactul redus cu mama sa a avut un impact negativ asupra dezvoltării copilului” și că un raport de expertiză din 19 octombrie 2015 a arătat că tatăl său și anturajul acestuia au influențat copilul în refuzul de a reveni la mama lui?
• au luat măsuri necesare pentru a sprijini reclamanta în executarea hotărârii judecătorești definitive din 13 mai 2014 a Curții de Apel Oradea prin care s-a stabilit domiciliul copilului la reclamantă?
• au adoptat măsuri suficiente pentru a asigura respectarea ordonanței președințiale din 9 martie 2016 a Tribunalului Bihor, prin care tatăl copilului a fost forțat să își dea acordul privind înscrierea copilului la școală?

2. Plângerea penală cu constituire de parte civilă, introdusă de reclamantă împotriva fostului ei soț (dosar nr. 5751/P/2014), la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, privind încălcarea unei hotărâri judecătorești naționale definitive, a fost examinată într-un termen rezonabil, astfel cum se prevede la articolul 6 § 1 din Convenţie, având în vedere importanța cauzei?

Adina Mihalache (traducere)
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Mihaela Mazilu-Babel (selecție și supervizare traducere)

SURSA: [ link extern ]
@claudiuferlai
Daca chat/video chat si intalnirile cu alti barbati nu afecteaza viata de familie si a copiilor, cred ca va inselati. Chiar fiul meu a declarat ca a vazut-o pe mama lui in ipostaze indecente in fata webcam de la laptop... Daca imi spuneti ca viata de familie si a copiilor nu este afectata de o mama care doar isi duce fiica la scoala, iar in rest face chat/video chat cu alti barbati (probe video, poze, inscrisuri depuse la dosar), atunci eu va spun personal ca nu va cred. Si spun asta, deoarece am simtit-o pe propria piele.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
marius_cretoiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica privata MashaD MashaD Buna seara si Hristos a Inviat! Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a ... (vezi toată discuția)