avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de demisie transmisa prin e-mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de demisie transmisa prin e-mail

Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain format electronoic fara semnatura ca nu am cum sa trimit aceasta, mentionand ca cea semnata o voi depune cand voi venian tara, la care patronu mia spus ca nu e valabila cererea de demisie ca nu e scrisa de mana si nu e semnata , si u mio ia in considerare , e valabila cererea care am trimiso sau trebuie sa o scriu de mana , lucru care nu e posibil , eu find plecat din tara, la venire pot sa o scriu si so datez cu data asta , si sa fie luata an considerare, an preaviz mai poate sa ma trimita an delegatie afara din tara pe perioada preavizului? Multumesc anticcipat.
Corect, doar reaua vointa a angajatorului.
Este adevarat ca un angajat poate avea mai multe contracte dar depinde si de profesia angajatului. Cum acesta este conducator auto pe transport international nu prea are cum sa aiba doua contracte in acelasi timp.
Am intrebat-o pe sefa depart MRU de la mine daca ar inregistra o astfel de demisie transmisa prin email, mi-a spus ca o considera o forma de notificare si prin urmare ar inregistra demisia.
Pana la urma demisia este un drept al angajatului iar neinregistrarea demisiei este un abuz al angajatorului.
Angajatul are dreptul la demisie, isi respecta obligatia de preaviz in schimb angajatorul nu respecta obligatia de inregistrare a demisiei. Angajatul ar putea demisiona fara preaviz pentru nerespectarea obligatiilor de catre angajator art. 81 (8).

Art. 81
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

Art. 40.
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2016
cyan, moderator
Intr-adevar, potrivit art.81 alin.8 C.mun.coroborat cu art.40 alin.1lit.c C.mun., neinregistrarea demisiei poate constitui un motiv de demisie fara preaviz.

Cum acesta este conducator auto pe transport international nu prea are cum sa aiba doua contracte in acelasi timp. ...


Pot fi si exceptii practice de la regula instituita de art.35 C.mun.
cyan a scris:

...
Am intrebat-o pe sefa depart MRU de la mine daca ar inregistra o astfel de demisie transmisa prin email, mi-a spus ca o considera o forma de notificare si prin urmare ar inregistra demisia.
......


Ce spune sefa dvs de la Dep.Resurse Umane este doar un punct de vedere sau posibil ca exista stipulat acest aspect intr-o procedura interna cu aplicabilitate practica doar pentru unitatea dvs!
De aceea este indicat ca fiecare unitate sa aiba propriile reguli pt aspectele pe care legea nu le reglementeaza in mod expres.
Personal nu agreez ideea prezentarii demisiei prin mijloace electronice de comunicare si prefer ca aceasta sa parvina in format clasic, sa treaca prin registrul de corespondenta pt inregistrare si sa-si urmeze parcursul legal pt a-si produce efectele.
Intr-un singur caz as admite exceptie si anume doar daca demisionarul ar fi posesor de semnatura electronica,ceea ce mi-ar inlatura orice suspiciune asupra identitatii persoanei care trimite cererea.
Nu vad motive pentru care sa existe suspiciuni cu privire la comunicarea unei demisii atata timp cat poate fi verificata veridicitatea demisiei printr-un simplu telefon.
Notificarea prin email nu este practicata in mod curent pentru ca cei care demisioneaza o fac prin metoda clasica de depunere la sediul angajatorului. Dar sunt si exceptii cum este cazul de fata cand angajatul lucreaza in strainatate.
Nu exista nicio prevedere interna in privinta modului de inregistrare a demisiei, colega mea intai mi-a replicat ca nu s-a confruntat cu o astfel de notificare dar ca din moment ce in codul muncii nu se precizeaza clar forma de comunicare notificarea prin email reprezinta tot o forma de notificare.
@hrs61, cu tot respectul, semnatura electronica pe o demisie este tichia de margaritar, din raspunsul dvoastra inteleg ca nu ati accepta demisia userului.
Nu as accepta notificarea demisiei in alta forma decat cea clasica si asta nu dintr-un orgoliu profesional propriu,ci pentru ca notificarile de acest gen aduse la cunostinta angajatorului prin alte metode cum ar fi verbal,telefonic,electronic sunt identificate in cadrul Departamentului de HR(in Registrul de riscuri) ca fiind un risc cu potential
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2016
ContSters400311, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la ... alex25121985 alex25121985 Buna seara. Am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la actualul loc de munca. Am trimis notificarea de demisie pe email. Am trimis emailul in acceasi ... (vezi toată discuția)
Demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail mcdinu mcdinu Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii. Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie prin e-mail lorrena78 lorrena78 Buna seara, Cum procedez daca un angajat si-a depus demisia printr-un e-mail. Demisia este cu art. 81.4 dar fara preaviz, fapt care nu deranjeaza pe nimeni, ... (vezi toată discuția)