avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de demisie transmisa prin e-mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de demisie transmisa prin e-mail

Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain format electronoic fara semnatura ca nu am cum sa trimit aceasta, mentionand ca cea semnata o voi depune cand voi venian tara, la care patronu mia spus ca nu e valabila cererea de demisie ca nu e scrisa de mana si nu e semnata , si u mio ia in considerare , e valabila cererea care am trimiso sau trebuie sa o scriu de mana , lucru care nu e posibil , eu find plecat din tara, la venire pot sa o scriu si so datez cu data asta , si sa fie luata an considerare, an preaviz mai poate sa ma trimita an delegatie afara din tara pe perioada preavizului? Multumesc anticcipat.
Suntem in 2016, an in care se fac contracte internationale prin email iar dumneavoastra nu vreti sa acceptati forma respectiva ca fiind legala ? Atunci pentru ce mi aveti posta electronica si va folositi de ea ? Atata timp cat emailurile pot reprezenta dovada in instanta, cine hotaraste ca o prapadita de demisie nu poate fi considerata legala, fiinca nu este scrisa ca acum cateva mii de ani ? Astea sunt legile moderne. Legi flexibile si cu lacune, ca sa poata fi folosite a mai stoarce niste bani.
Nu uitati nici de drepturile angajatorului! Trimiti un camion in Finlnda si de la Helsinki iti trimite soferul demisia.... Are tot dreptul, ca doar nu-i sclav de plantatie, dar sarcinile asumate trebuie sa si-le indeplineasca... S-o fi gandit ca lasa camionul la Helsinki, macar si-ar fi economisit deplasarea de la Vaslui? O demisie a unui sofer inseamna si predarea camionului pe care l-a condus.... Deci nu va luati dupa soferi...
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Retardila, utilizator
ART 81(1)1) Codul Muncii :
"Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz."

Art. 7 LEGEA nr. 455 / 2001 privind semnătura electronică:

"În cazurile în care, potrivit legii, forma scrisă este cerută ca o condiţie de probă sau de validitate a unui act juridic, un înscris în formă electronică îndeplineşte această cerinţă dacă i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat şi generată prin intermediul unui dispozitiv securizat de creare a semnăturii."

Asadar, asa dupa cum rezulta din prevedera art81(1) Codul Muncii ,forma scrisa a notificarii este solicitata ca conditie de validitate a acestei notificari ,iar inscrisul in forma electronica , respectiv email prin care se comunica angajatorului notificarea demisiei indeplinete aceasta conditie doar daca acest document are atasat semnatura electronica !


@fengshuigmg:

"Atata timp cat emailurile pot reprezenta dovada in instanta, cine hotaraste ca o prapadita de demisie nu poate fi considerata legala, fiinca nu este scrisa ca acum cateva mii de ani ? Astea sunt legile moderne. Legi flexibile si cu lacune, ca sa poata fi folosite a mai stoarce niste bani. "

V-am raspuns "nelamuririi" ,sper sa intelegeti ca atunci cand conduci un departament.o unitate trebuie sa -ti desfasori activitatea in mod reglementat si nu arbitrar,dupa cum credem ca ar fi corect ...
Pe net o persoana poate fi demisionata de alta persoana care obtine acces pe contul titularului ...
Acele contracte internationale cum se perfecteaza ?
Din moment ce s-a discutat la telefon despre anumite aspecte ,in cazul neprimiri recomandatei se poate considera ca termenul de preaviz e nul pe art 81/53/2003.
De asemenea nu e mentionat niciunde ca demisia trebuie sa fie olografa .
O "prapadita" de demisie poate cauza unui angajator mai mic probleme serioase, mai ales daca este transmisa pe e-mail.... Eu am avut parte de o demisie prin...sms...primit din Italia...
Oare fair-play trebuie sa existe numai din partea angajatorului? Vorba bunica-mi...nu alerga dupa autobuz daca tot nu vrei sa urci... Dreptul de preaviz este un DREPT.....oare de ce nu poate sa spuna in fata angajatul? Dar am ajuns deja la morala muncii, care in Romania nu se prea "iezista"....

Alte discuții în legătură

Buna seara. am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la ... alex25121985 alex25121985 Buna seara. Am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la actualul loc de munca. Am trimis notificarea de demisie pe email. Am trimis emailul in acceasi ... (vezi toată discuția)
Demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail mcdinu mcdinu Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii. Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie prin e-mail lorrena78 lorrena78 Buna seara, Cum procedez daca un angajat si-a depus demisia printr-un e-mail. Demisia este cu art. 81.4 dar fara preaviz, fapt care nu deranjeaza pe nimeni, ... (vezi toată discuția)