@Costiniancu, vă răspund punctual, bineînţeles, subiectiv, aşa cum consider eu că e bine:
-Vi s-a condiţionat întâlnirea cu copilul de suma plătită pentru intreţinerea lui? Acest cuantum se poate stabili legal şi dacă vreţi să contribuiţi cu mai mult, este decizia dvs.
Eu am dat exemplul concret tocmai din proprie experienţă:tatăl merge la şedinţa cu părinţii şi înscrie copilul la after,care costă 600 lei, în condiţiile în care plăteşte 180 lei pensie alimentară. Deci el a decis pe banii mei, minorul mai are şi alte nevoi, nu numai afterschoolul; apoi, şi-a exprimat dorinţa ca băiatul să meargă la cea mai bună şcoală din municipiu, aflată la 6 km de domiciliul copilului şi unde nu sunt mijloace de transport în comun - deci necesită consum de timp şi cheltuieli suplimentare cu transportul
-Da, sunt de acord ca un copil abandonat
să nu fie forţat să interacţioneze cu părintele care a lipsit din viaţa lui sau cel puţin să nu fie forţat să relaţioneze doar prin luarea cu găzduire, până acesta nu-şi doreşte acest lucru. S-a mai scris , probabil nu aţi citit, şcoala, grădiniţa sunt forme de integrare în societate , sunt forme prin care copilul este educat să respecte reguli, să socializeze. Mersul la medic este o necesitate vitală, copilul meu nu se fereşte de mersul la medic, fiindcă de fiecare dată, tratamentul l-a ajutat şi a fost bine tratat de medici.
-aveţi dreptate cu copiii care-şi revăd părintele după multă absenţă şi doresc să recupereze timpul pierdut; omiteţi însă să menţionaţi că
în preajma părintelui revenit din misiune este întotdeauna şi părintele-pereche, cu ochii în lacrimi de bucurie. (am văzut şi eu şi femeie şi bărbat militari veniţi acasă), mai mult, şi câinele s-a bucurat.
Acel părinte, deşi fizic e departe, practic este mereu cu familia, şi familia îi simte prezenţa. Un om care şi-a abandonat familia, care nu s-a interesat de ea multă vreme, care este în conflict cu familia fostului partener nu mai este prezent în familie.Este absurd să pretindeţi unui părinte abandonat, împreună cu copilul comun, să aibă sentimentele pe care le are un părinte dintr-un cuplu normal, temporar despărţit fizic. Nu putem iubi la comandă, aştepta la comandă. Putem minţi, dar nici minciuna nu este credibilă dacă nu o facem din dorinţă proprie.
-Întrebare: când aţi locuit împreună cu soţia, aţi relaţionat cu copilul doar în cameră separată, să nu vă stânjenească prezenţa soţiei? Într-o familie cu copii, părinţii relaţionează pe rând cu copiii şi se ascund unul de altul? Eu v-am dat exemplul cum am stat în parc pe o bancă şi copilul s-a jucat cu tata unde a vrut, eu am avut rolul de mobilier stradal, dar copilul s-a simţit în siguranţă.Nu mi-a cerut aprobarea nici măcar dacă poate mânca 3 îngheţate una după alta, au făcut ce au vrut şi habar nu am ce au vorbit.Consideraţi că 5 minute în pauză la şcoală, în prezenţa a zeci de copii şi a învăţătoarei îi dă tatălui mai multă intimitate decât 3-4-5 ore în parc, mall, ştrand, circ, film , etc.?
Vă rog citiţi aici :
www.avocatnet.ro/content/for...
Dacă aţi fi tatăl respectiv, i-aţi pune în braţe acelei mame copilul plângând?Fiindcă mama va primi program cu găzduire, dacă cere..