Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:
- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla
Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
@When - eu am ajuns la o concluzie clar: TATAL trebuie intotdeauna sa faca un compromis, daca vrea sa mai vada copilul la fata!
Daca se pune problema sa faca mama un compromis - schimbam placa - o bagam p-aia cu interesul copilului unde e? nu ne pasa de binele copilului?
sa cedeze tatal mereu, sa inteleaga mama care e sensibila dupa divort si asta e - sa-i facem pe plac pt binele copilului ca asta ne intereseaza, nu?
dar pune cineva problema ca sa-i facem tatalui pe plac doar ca sa aiba si copilul ala amarat timp alaturi de el?
v-ati interesat vreodata ce efecte negative are asupra unui copil lipsa tatalui din viata lui?
nu cred!
va pot spune eu, tot din exeprienta: stiti cum reactioneaza fetita mea cand ma vede ca vin la ea la gradinita? (desigur asta cand nu e mama ei de fata ca sa mi-o ia din brate sa o imbrace, fix atunci) fetita urla cat o tin plamanii ca a venit tati sa o ia de la gradi, se duce pe la toate colegele ei sa se laude, la educatoare si la alti parinti!
stiti ce e in sulfetul meu cand ma duc sa o vad la gradi si ea nu mai imi sare in brate - cum facea inainte - dar vad ca le sare in brate altor tatici, prieteni cu mama ei?
Uau Martonze...... felicitari. Si ce altceva e mai presus de lege? Ce altceva ne desparte de anarhie?????
Exact cine stabileste CAND interesul copilului e mai presus de lege??????
De fapt nu mai raspundeti ca stim deja, mama stabileste.
Va multumesc pentru interventii.
Doamna, e o mare diferenta intre ceea ce spuneti si faceti.
Sustineti relatia copilului cu parintele lipsa dar nu-I lasati niciodata singuri. Considerati ca doar dumneavoastra stiti ce e mai bine pentru copil si ca in anumite circumstante sunteti mai presus de lege.
Oricum, bafta in demersurile dumneavoastra de a sustine cum ca ar trebui sa fiti dumneavoastra si copilul mai presus de lege. Mult noroc !!!!!!
@costeliancu, nu am de ce sa fiu altfel decat sincera cu dvs. nu am nimic cu dvs sau cu tatii in general, si sunt mereu pentru o relatie buna intre parinti, spre binele copilului. Insa oamenii sunt diferiti, si reactioneaza diferit la anumite situatii. Mamele mai ales, tind sa devina oarecum posesive cu pruncii lor. Stiu ca aveti pareri despre cum se creste un copil, si e bine sa le aveti si sa va doriti sa va implicati. Insa, o perioada poate ar trebui sa le lasati la o parte. Sa ii acordati credit si incredere. Prioritatea dvs nu este sa faca fetita germana in loc de engleza, sau pian in loc de balet, ci sa construiti o relatie frumoasa amandoi. Sa o vedeti cat mai des, sa petreceti cat mai mult timp impreuna. Asta evident, atata timp cat copilul este ok, sanatos si fericit. Un copil ingrijit se vede de la o posta. consiliere psihologica impreuna i-ati propus? E foarte important sa va intelegeti reciproc pt a reusi sa construiti o relatie. Poate aveti impresia ca nu conteaza, insa sa stiti ca e foarte important sa va intelegti. Chiar si daca v-o da la program si nu va vorbeste de rau, copilul simte ostilitatea intre parinti. Poate asta e si motivul pt care nu va spune nimic de acasa, iar mamei nimic despre ceea ce face cu dvs. Si sa stiti ca aveti tot dreptul sa o intrebati despre ceea ce face cand e cu mama ei! Nu e ok sa o intrebati ce face mami, cu cine s-a vazut, cu cine a vorbit, pe unde a fost.
Stimati useri,
Topicul a fost deschis de mine. In mare nu prea am identificat solutii pentru lipsa de informare din partea parintelui rezident. Nu va mai bateti capul cu interesul copilului cand vine vorba de useri ca martonze sau ps pentru ca ele stiu cel mai bine ca interesul copilului este achivalent exclusiv cu interesul lor ca mame. Si atunci umplu paginile acestui topic de cele mai inepte scuze din care rezulta ca de fapt tata e de vina pentru tot si de aceea copilul nu are legaturi cu celalalt parinte.
AgainstPas, eu cred ca e un castig dupa atata bataie de cap. S-a saturat si Martonze sa umble cu blana de oaie pe ea si tocmai ce a dat-o in scris cum ca uneori binele copilului e mai presus de lege.
Bine evident stabilit de ea.
Mai continuam inca 2-3 zile si ne va spune tot, cum de fapt fostul partener vrea sa isi vada copilul singur, cum de fapt nu da decat 180 lei dar cumpara multe altele insa nu ce doreste dansa......
Si asa vede toata lumea cum sta treaba cu alienarea. Nu de alta dar nici nu alienator nu va recunoaste in veci ca alieneaza.