avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
Martonze a scris:

Sunteţi foarte înverşunat şi nu puteţi admite că o mamă despărţită de partener poate fi corectă şi tatăl ticălos, dar indiferent de părerea dvs., aceştia există :)

QED! - Adica "Quod erat demonstrandum" - ceea ce era de demonstrat a fost demonstrat.

Va informez acum ca nu am considerat adevarat nimic din ce am scris in acele mesaje. Din contra, am folosit exact expresii si formulari folosite de dvs. contra tatilor care intrebau ceva pe forum. Ba chiar am imitat primul mesaj al Doamnei PS din acest topic.

Am facut acest lucru exact pentru a va aduce in acest punct.

"Sunteti atat de inversunate si nu puteati admite ca un TATA despartit de partener poate fi corect si mama ticaloasa, dar indiferent de parerea dvs. acestea exista!"

Deci, concluzionam, aveti inca probleme cu fostii partener si probabil acest forum este un lloc in care va puteti revarsa. Insa astfel afectati viata altor TATI care da, pot fi corecti la fel cum exista si mame corecte.

Spre deosebire de Doamna PS dvs ati avut momente de nuantare insa tot absolutista ati fost contra tatilor.

Mai e ceva de zis?

Va multumesc.
lasati aberatiile ca nu e rapire nici intr-un caz nici in altul! si apoi, cui folosesc plangerile penale, scandalurile si nervii?? copilului sigur nu! Eu refuz sa cred ca intre doi oameni care s-au iubit suficient de mult cat sa faca un copil impreuna nu poate exista cale de intelegere! Exclud de aici abuzurile fizice sau psihice, ma refer doar la oamenii "normali" ale caror drumuri s-au separat. Mergeti la consiliere psihologica, vedeti ce puteti schimba la dvs pentru a putea imbunatati relatia cu fostul partener, chemati prieteni comuni, rude care sa va ajute sa purtati o discutie deschisa, mergeti la mediator, eu una nu pot sa cred ca in absenta bolilor psihice, a consumului de alcool sau substante interzise, ori a anturajelor "dubioase", chiar nu se poate stabili o cale de comunicare. Pai eu ca sa imi vad copilul m-as face frate cu dracul la propriu! I-as spune zilnic fostei cat de minunata e, cat de bine creste copilul, cat de norocos e acesta sa aiba o asemenea mama, si sub nicio forma nu i-as flutura pe sub nas noile cuceriri si realizari... te injura 3 zile, a 4-a poate cedeaza. Da, poate nu e placut sa te umilesti in fata fostei sotii, dar ne laudam ca pentru copii facem orice.. sau nu?? Si apoi, conteaza si ce fel de relatie ai avut cu copilul inainte de divort. Ca un copil care a dezvoltat o relatie de atasement sanatoasa cu tatal lui, va intreba mereu de el. Iar copiii sunt inteligenti, nu inghit ca pelicanii tot ce li se spune, si de obicei vor sa se convinga pe pielea lor ca nu e bine. Da, ok, sunt si cazuri in care nu se poate fara plangeri penale si procese interminabile, dar asta trebuie sa vina abia dupa ce ai epuizat toate celelalte cai. Mi-e ciuda cand vad ca toti se declara parinti minunati si mari iubitori de copii, insa 90% dintre cei ce raspund pe forum se gandesc doar la cum le-ar fi lor mai bine si mai putin la interesul copilului!
Lucian_bz
Nu văd cum afectez eu personal viaţa altor tătici. Eu m-am despărţit de tatăl copilului imediat după ce am născut, din iniţiativa mea, nu a lui. Deci nu am nimic de terminat cu el, numai să ne lase în pace cu reclamaţiile, procesele, plângerile.
Problema mea este cu această asociaţie, după care s-a ghidat şi tatăl copilului meu.
Dacă peste tot se promovează medierea, înţelegerea, compromisul, diplomaţia, această asociaţie, în numele interesului superior al copilului, instigă la violenţă psihică, la război între foştii parteneri. În acest scop, a introdus "alienarea parentală" ca şi cauza tuturor relelor din lume şi astfel, se declanşează un şir de procese, reclamaţii, pentru a da de lucru "specialiştilor judiciari" cu tarife "decente" plătibile de părinţi ; puţini îşi dau seama de asta şi sunt folosiţi ca masă de manevră în scopul realizării profitului material al "specialiştilor" şi a firmei care îi susţine. Am fost acuzată de alienare parentală şi copilul meu a fost interogat de cei de la Autoritatea Tutelară, de cei de la "Abuz şi neglijare" a mers la consiliere psihologică, a fost audiat de procuror, a văzut poliţistul în casă...de ce? pentru un reclamagiu, procesoman, cu mult timp la dispoziţie şi discipol al asociaţiei?! Oare toate astea sunt în interesul superior al minorului?
Deci tot ceea ce scriu eu aici este un îndemn spre împăcare, înţelegere, pentru a nu strica copilăria celui pe care declarativ îl iubim, dar "luptăm" să-i luaăm acoperişul de deasupra capului.
Au intrat pe site tătici pentru o simplă informaţie şi au plecat convinşi că mama copilului alienează copilul. Apoi au revenit şi au relatat ce procese au iniţiat. Nu e bine pentru copil, bine spune d-na Cris.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator
@Lucian_bz

Domnule Lucian, vă propun să închideţi pumnul, aşa cum se imită o tragere cu pistolul.Degetul mare este îndreptat în sus, indicându-l cred, pe D-zeu.Arătătorul, direcţionat înainte, indică ţinta. Dar celelalte trei degete, sunt îndreptate spre dvs.Trei degete, nu unul! Să vă traduc? V-am aplaudat odata pentru o idee din postare şi tare-mi pare rău că nu am pătruns mai adânc în sensul postării. V-am crezut echidistant, raţional, nu misogin, nici miştocar. Aţi trăit, o clipă măcar, starea sufletească a unui tată, a unei mame, despărtit/ă de copil în urma unui proces trucat, cu martori falşi, cu un avocat care nu pledează pentru că nu a citit dosarul . Doamna, doamnele si-au expus propriul caz, fazele divorţului şi urmările încredinţării minorului. Cât de obiective au fost, numai D-zeu stie...Poate şi soţii ar avea ceva de spus...Reţineţi din prima mea postare, povestioară cu împăratu şi înţeleptul. Fi-ţi vă rog, înteleptul ! Vă erijaţi în autocunoscător al situatiilor pentru a pune intrebări impertinente si a incrimina ? Copiii îi facem că vrem. Cu cine? Cu omul cunoscut pentru moment, cu cel care mai târziu, din N motive, îşi va arăta adevărata faţă.
* " nu realizaţi ce vorbiţi "...nu zău! Şi..., stiţi dvs. ce vorbiţi cînd vă exprimaţi că vă este milă de copilul doamnei? Ce are acest copil ca să vă inspire milă, în ce grad de rudenie sunteţi de cunoaşteţi atât de bine mama copilului ? Sau poate nu cunoaşteţi etimologia cuvântului MILA. Mai studiaţi-i ! Şi mie îmi este milă de gândirea dvs.
* " nu realizaţi cu cine vorbiţi "...vai Zeus, nu ne săgeta atotputernicule, iartă-i pe păcătoşii care au avut curajul să te înfrunte!
Propuneţi( râzând), un nou proces pentru custodie exclusivă. Pentru că nu ştiţi în ce condiţii se acordă. A reclamat cineva alcoolism, dependenţă de droguri, violenţă fizică în familie sau asupra minorului, detentie pentru crimă...etc. ? Nu ştim. Şi atunci, ce intuiţi, că ştii cea ce nu ştim noi ?
"QED! - Adica "Quod erat demonstrandum" - ceea ce era de demonstrat a fost demonstrat."
Vai, vai vai !!! Serios? Este LMC( sâc!!! -la mintea cocoşului-) , traducerea dictonului.
Psihologul din dvs. a întins nade, a creat diversiune nu am considerat adevarat nimic din ce am scris in acele mesaje"". Ne-ai supus pe noi, săracii în neuroni, unui test? Cine vă credeţi de umpleti spaţiul acestui forum, cu postări kilometrice, de dragul de a contrazice, de ce vă jucaţi cu sentimentele oamenilor? Ruşinos!!! V-aş dezactiva contul. Aici postăm pentru a a ajuta, nu a smulge destăinuiri, unele dureroase, pentru amuzament. Avem dreptul la opinie dar nu şi la jigniri şi impresii ale minţii noastre misogine, la acuze fără fundament.
P.S. Atenţie la cele trei degete şi textul din Biblie, cu aruncatul pietrei.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)