avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
Nu domnilor, nu e tot rapire, si ma mir ca nu stiti la ce experiente de plangeri aveti. E urmatorul aliniat al aceleiasi infractiuni. Cand ati facut zeci de plangeri pentru aceiasi infractiune nu ati avut niciodata curiozitatea de a-i citit definitia pana la capat?nIaca: Art. 379, Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minoruluinn(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, f[b]ără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.nn(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.nn(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.nn8 randuri amarate, nu vreun tratat.ne bine dnule costin ca v-ati gasit pe cineva sa rapeasca copilul.nndnule when, multumesc pentru rabdare si intelegere.neu imi cunosc limitetele, inteleg greu, uit usor, de asta mi-am si ales acest nickname ca oricine sa fie avertizat.
Nici un cuvant mai mult doamna PS, considerati-ma va rog ca un scut la dumneavoastra.

Eu vad ca in codul penal rapirea se traduce ca fiind lipsirea de libertate a unei personae in mod ilegal. Oare nu e lipsire de libertate cand ai copilul incuiat cu jucarii, e drept, in ultima camera sa nu-si auda parintele cand vine sa o caute? ma intreb si eu...... Mai ales daca vrea la acel parinte, inca nu ai rezolvat cu alienarea, mai ai nevoie de cateva saptamani.

Ma mir insa ca nu v-ati amintit acele articole cand ati spus ca domnul Costin si-ar rapi copilul. Nu exista de fapt program de vizita, doar custodie comuna. De ce daca tatal care-si ia copilul il rapeste iar mama care il ia....ei, mama care il ia e perfect normal, e mama, e femeie,nu?

Oricum insa doamna PS, macar ati aratat userului Costin in baza carui articol sa faca plangere penala dupa ce se definitiveaza decizia.

Sa nu uit insa, neaparat pana atunci ordonanta ca sa va vedeti copilul mai des. Intr-o luna ati rezolvat problema. Vine si vacanta de iarna, nu e trist sa asteptati sa ii dati cadoul copilei cand de fapt ati putea sa o vedeti fara stress de Craciun?
@When
În postura de familist convins şi tată fericit, mă miră devotamentul dvs. pentru susţinerea sexului tare cu calitate de părinte, netrăind acest sentiment şi imaginându-vă numai "cum ar fi dacă".Sau vorbiţi numai din presupuneri, ipoteze, posibilităţi?.Măcar againstPAS a conştientizat că în situaţii din acestea nedorite sunt atât mame, cât şi taţi, ori dvs. îi tot daţi înainte cu
Ah, nu, ca e vorba de mama, mama nu poate rapi, tatal ta.

PS a expus partea legală a problemei.D-l Costin a spus că există o înţelegere la notar privind vizita la domiciliu, ceea ce are putere de sentinţă judecătorească.
La alte posturi spunea ca nu cunosti un om dupa ani de zile, acum ca-l cunoaste. Acum eu inteleg disperarea ei a convinge pe toti ca are dreptate

Stimabile copostator, eu am convins pe cine trebuie, instanţele :) Dvs. spuneţi că nu-l cunosc pe omul cu care am conceput copilul şi de aceea nu încurajez relaţia copilului cu el;
Aveţi dreptate, tot aşa cum eu nu cunosc tatăl copilului meu, nici dvs. nu o cunoaşteţi pe mama copilului dvs., fiindcă "nebănuite sunt căile Domnului" şi, în timp, oamenii se schimbă.Există pe acest site o mamă care şi-a girat propria casă, cumpărată de părinţii ei, pentru afacerea soţului , după o căsătorie de 25 de ani şi femeia a rămas pe drumuri, cu copil cu tot, fiindcă domnul nu a plătit, banca a executat-o, în timp ce tatăl copilului, fostul soţ, creşte copilul altei femei şi a mai conceput un copil cu noua parteneră. Dar a cerut custodie comună, program de relaţii la care nu se prezintă şi nici pensie alimentară nu plăteşte, după 25 de ani de căsătorie When, aveţi 25 de ani de căsătorie? ca să nu aveţi nelămuriri, copilul a apărut după 15 ani de căsătorie :yes:

@Costiniancu, cea mai proastă înţelegere este ca un părinte să-şi viziteze copilul la domiciliul minorului; eu am propus întâlniri doar în locuri publice, neutre.
Sper că în procesul actual, aţi detaliat în amănunţime programul, pentru a nu exista neînţelegeri ulterioare.
Cred că în apel, nu mai puteţi veni cu noi propuneri faţă de procesul de fond, eventual precizaţi săptămâni pare şi impare, astfel nu mai sunt discuţii şi nici nu pierdeţi weekenduri.
@When, pentru aducere aminte. Câte ore au trecut şi aţi şi uitat? Exact 3 ore :)
Dată post: Miercuri, 16 Noiembrie 2016, 15:57
Aveti custodie comuna?
de asemenea, pe vechea conventie aveti program de vizita la domiciliu, anuntati mama ca la data de, ora de veniti sa vedeti copila apoi mergeti acolo.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator
Nu eu am spus, ci dansul! citii mesajul.
Eu n-am ce ordonanta sa astept. Copilul e la mine, tatal copilului are program de legaturi personale. Va multumesc mult pentru protectia promisa. Aveti dreptate, dnul Costin pomeneste ca ar fi avut o conventie cu doamna. Daca in conventie nu scrie nimic despre program asa e, cum ziceti dvs. Eu am presupus, gresit desigur, ca ar scrie. Ce sa fac, iar m-am repezit ca proasta(satului). Contez pe dvs de acum incolo.
@Lucian_Bz, vă rog să mă scuzaţi că vă răspund mai târziu., omul mai are şi de lucru, şi copil
Sunteţi în eroare totală, eu, personal, nu am scris nici măcar o reclamaţie sau plângere împotriva tatălui copilului meu, nici pentru agresiune fizică, nici pentru abandon; omul nu a dat un ban 3 ani de zile, după s-a declarat fără venit şi a plătit 180 lei :) Din multele procese avute, eu am iniţiat doar autoritatea părintească şi o contestaţie la executare, atât.Pe seama copilului, acest tată a incasat cca 25000 lei prin fraudă şi şi-ar fi dorit mai mult.
În primii doi ani, a venit când şi cum a vrut, a fost servit cu cafea, mâncare, internet, imprimantă, hârtie. La un moment dat, m-a ameninţat pe mine şi pe cine mai era în casă - aveam musafiri - că eu influenţez copilul să nu stea cu el! Asta s-a întâmplat după 3 ore de joacă cu copilul , singur în cameră, când copilul a venit la mine, în bucătărie spunând "papa" şi frecându-se la ochi. Era deja ora 14-15, oricum, era ora de somn al copilului şi eu nici măcar nu am ieşit din bucătărie să mă vadă copilul. Atunci am stabilit că nu mai are ce căuta în casa noastră şi toate întâlnirile, de câte ori voia el, le aveam în spaţiu public.
Deci vă rog să nu trageţi concluzii pripite :)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)