@When
Nu cunosc povestea cu bunica, mama mea mă ajută la creşterea copilului, bunica paternă refuză să-şi cunoască nepotul, bunicul patern a fost invitat să-şi cunoască nepotul, dar nu a fost interesat ; am conversat amiabil cu bunicul patern, mi-a explicat că el are o nepoată din partea actualei soţii de care se ocupă şi o iubeşte şi dacă totuşi ţin neapărat, el ne primeşte în vizită câte o oră de Paşti şi de Crăciun :) Mă bucur că aveţi această revelaţie :
realizati cata nevoie are de terapie si de ajutor specializat un om care se comporta asa? Un om care e mereu in panica, un om care nu mai gaseste alte bucurii in viata decat sa-si chinuie fostul partener? Aveti idee cata nebunie zace in spatele privirii omului care prefera sa-si duca copilul sa dea declaratii la politie decat la fotbal sau pian?
Psihologul DGASPC unde ne-a trimis chiar EL a scris în raport că tata are nevoie în primul rând de terapie, apoi să se apropie treptat de copil , să-şi facă o relaţie...
Ar trebui legi clare sa separe graul de neghina.
Din nou aveţi dreptate. dar, pe lângă legi, avem nevoie şi de specialişti care să-şi facă meseria, nu să decreteze, la ordin sau la rugămintea colegei "alienarea parentală" , ca să nu fie scoşi de pe listă şi avem nevoie şi de judecători integri, cu IQ ridicat, nu care nici nu deschid dosarele.
@Costiniancu
În primul rând, eu aş fi evitat stabilirea programului prin hotărâre judecătorească, aş fi încercat să găsesc calea prin care doamna să îşi recapete încrederea în mine, măcar parţial. Aş fi încercat, iniţial, nişte programe în comun cu mama, şi cu bunicii sau cu nişte familii de prieteni , apoi, îndepărtarea treptată a mamei, când copilul s-a obişnuit să fie cu dvs. singur. Numai dacă în timp aş fi eşuat, aş fi recurs la instanţă.
Eu am încercat 3 ani o înţelegere amiabilă cu tata, dacă-mi semna acordul să ies în mici excursii peste graniţă cu copilul şi nu scria fel de fel de reclamaţii aiurea, nici azi nu aveam autoritatea părintească şi îmi permiteam mult mai multe cu banii daţi pe avocaţi şi pe...medici.
M-am bucurat nespus când s-a însurat, când a avut un nou copil, l-am felicitat, i-am urat noroc, am crezut că se linişteşte, în van.
Ştiţi piesa Anrei : "Niciodată să nu spui "niciodată""? Acei avocaţi de la asociaţie vă puteau informa că reclamantul îşi poate oricând retrage acţiunea, dar dacă cererea de chemare în judecată a fost comunicată deja, pârâtul are dreptul de a cere cheltuieli de judecată.