avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Important
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Important

Am creat aceasta rubrica de discutii datorita faptului ca multi oameni intreaba Avocatnet.ro despre servicii contabile. De ce sa nu intrebe un contabil sau, mai simplu, de ce sa nu gaseasca o oferta de servicii contabile chiar aici, in Forum-ul Avocatnet.ro?
DEBY a scris:
Nu vreau sa fiu rautacioasa dar intr-un dosar in care este necesara o expertiza contabila sau fiscala, daca este facuta de un profesionist, avocatul nu prea mai are mult de lucru.

Acum sa inteleg ca faci tocmai lucrul despre care se vorbea ca trebuie evitat, anume amestecul in alte profesii? Eu cred ca te inseli destul de mult!
Andreea Lisievici a scris:

DEBY a scris:
Nu vreau sa fiu rautacioasa dar intr-un dosar in care este necesara o expertiza contabila sau fiscala, daca este facuta de un profesionist, avocatul nu prea mai are mult de lucru.

Acum sa inteleg ca faci tocmai lucrul despre care se vorbea ca trebuie evitat, anume amestecul in alte profesii? Eu cred ca te inseli destul de mult!

Cand un expert sau consultant va inlocui in instanta un avocat ??
Avem nevoie de avocati asa cum si ei au nevoie de contabili.
ghola a scris:
Avem nevoie de avocati asa cum si ei au nevoie de contabili.

Foarte bine spus! :thumbup:
DEBY a scris:

Sunt deacord cu tine Elis dar trebuie sa recunosti ca profesia noastra implica studiu continuu asa cum spunea si colega mea Istudor. Mai mult noi economistii care avem si calitatea de expert contabil, consultant fiscal si auditor fiecare Camera ne impune un anumit numar de ore / an de pregatire profesionala ceea ce implica timp si bani.

Nu contest lucrul acesta ca trebuie studiu continuu mai ales in profesia voastra .... numai ca discutia a plecat de la altceva, din pacate cunosc contabilitate - am practicat-o din 1990 pana in 2002 - si stiu cat de mult trebuie sa cunosti in aceasta materie, mai ales in ultima vreme cu atatea declaratii pe capul vostru.
Chiar mi-a placut contabilitatea, mai mult decat dreptul ... numai ca acum s-a intors roata :tooth:
Si eu care credeam ca un contabil stie tot... am vazut la multe firme ca pe langa conturi si declaratii fiscale, contabilii stiu si contracte, si resurse umane, si vanzari... :strong:

@DEBY: "profesia noastra implica studiu continuu" - alte profesii (ex. cele juridice) chiar crezi ca nu? Putem trece peste copilariile astea?
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
klewos, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla ap Apostol Maria Apostol Maria In vechiul Statut a fost prevazut ca AP Rezidenz-Cartierul german organizeaza si conduce contabilitatea in partida dubla , cu depunere de BIlant contabil la ... (vezi toată discuția)
Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)