Revin la dvs. cu o intrebare (daca aveti cunostinta de astfel de cazuri):
Situatia este urmatoarea: cand am divortat am incheiat o conventie prin care am stabilit si plata pensiei alimentare pana pe data de 10 ale lunii, acum am avut proces prin care s-a stabilit plata pensiei alimentare in cuantum de 1/4 din venitul net.
Intrebarea mea este: la un eventual apel pt aceasta hotarare, fosta sotie poate cere sa se stabileasca o data exacta la care eu ar trebui sa platesc pensia alimentara in fiecare luna?
Mentionez ca am anuntat-o ca voi plati pensia la finalul lunii si nu s-a intamplat niciodata sa nu platesc pensia sau macar sa am vreo intarziere.
Pensia poate fi platita pana in ultima zi din luna. O instanta nu ar putea obliga un parinte de exemplu sa o plateasca in data de 1 cand el ia salariul in data de 20.
Hai nu zau, pana in ultima zi a lunii? De ce Dapix? |Sunt eu vreme de o luna creditorul obligatiei tale de intretinere? Adica copilul mananca de 1 la 30 ale lunii, parintele rezident avanseaza toate cheltuielile, dupa care pe 30 ale lunii primeste banii inapoi de la nerezident. De unde pana unde?
Dnule agpas daca parintele ia salariul pe 20 deschide gura in instanta si spune!
Daca nu spune si daca partile n-au convenit la o anumita data plata, plata pensiei se face de la data introducerii actiunii. Actiunea e din 7 ale lunii, veti plati pensia pe 7 ale fiecarei luni.
Răspunsul reiese din lege.
Luna calendaristică e din 01-31 ianuarie, și nu din 07-ianuarie până in 07-februarie.
Afirmația asta cu 07-ian=>07-feb, nu are acoperire în lege.
Nu era doamna PS ca stati linistita si ne lasati sa batem campii de forum pe noi tatii frustrati ? Pensia se poate plati pana in ultima zi a lunii pentru care este ea datorata. Partea cu data introducerii actiunii nu se refera la stabilirea unei date fixe a platii. Dar se pot face actiuni cu tot felul de obiecte, de ce nu, mai ales cand ne place sa stam prin tribunale.
Pai pensia de intretinere nu este datorata de catre parinte daca acesta are totusi de unde si cand sa o plateasca (excludem cazul in care e somer, nu e situatia aceasta)?
Mi se pare un abuz sa ma oblige o instanta sa platesc pensia la o data fixa, daca de ex, iau salariul la final de luna. Plus ca data la care iau salariul se poate modifica oricand, mai ales daca imi schimb locul de munca. Ca sa nu mai zic ca si eu trebuie sa traiesc si sa platesc si alte rate...pe care daca nu le platesc sau daca nu traiesc...ar insemna sa nu mai fiu apt de munca, asta implicand si diminuarea pensiei, nu?
Si daca mi se modifica plata salariului ce-ar trebui sa fac? sa intentez proces ca sa modific data ori de cate ori mi se modifica data de salariu?
@Ps - depinde cum priviti plata la final de luna...poate sa fie folosita ca plata in avans pentru luna care urmeaza, mai ales daca data s-a schimbat fata de luna precedenta. Plus ca si intr-o casnicie, se impart cheltuielile: daca un sot ia banii la inceputul lunii si celalalt la jumatatea ei, e normal sa se traiasca din salariul celui care ia primul banii.
Pensie alimentara
sorinus71
Buna ziua,
Am inaintat cererea de divort prin birou notarial la data de 11 Ianuarie 2012, care se va finaliza pe data de 13 Februarie 2012, ideea este ... ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
simone 01
Am o nelamurire vis a vis de termenul de plata a pensiei alimentare. Am o hotarare judecatoreasca prin care instanta a stabilit suma care se plateste ca pensie ... (vezi toată discuția)