avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... agresiune verbala si fizica la servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

agresiune verbala si fizica la servici

Ce trebuie sa faca un salariat, din punct de vedere legal, cand in timpul serviciului si in timpul exercitarii atributiilor sale este agresat verbal de catre un alt salariat si vede ca acesta de abia se abtine sa nu-l agreseze si fizic?
Cel mai recent răspuns: ContSters80084 , utilizator 15:03, 13 Septembrie 2009
Haideti sa fim seriosi.
Nu va plati nimeni nimic.
vany a scris:

Ce trebuie sa faca un salariat, din punct de vedere legal, cand in timpul serviciului si in timpul exercitarii atributiilor sale este agresat verbal de catre un alt salariat si vede ca acesta de abia se abtine sa nu-l agreseze si fizic?


Si eu am un astfel de "coleg", are sanctiune disciplinara, a dat institutia in judecata si acum cauta sa ne instige la revolta. Vrea sa schimbe conducerea, sa facem revolutie. Situatia e si asa tensionata din cauza reducerilor de personal care se preconizeaza, iar jumatate dintre angajati sunt sau au fost lideri de sindicat deci nu pot fi dati afara cel putin 2 ani. Eu evit discutiile pentru sunt un angajat care isi vede de "patratica" lui.
in cat timp se poate depune o plangere penala pentru insulta,dela producerea faptei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
ContSters80084, utilizator
infractiunea de insulta nu mai exista... de prin 2006... e drept ca, curtea constitutionala a declarat aceasta drept "neconstitutional" dar n-a pus nici nimic in loc.... asa ca practic nu este sanctionata...


stiu ca e complicat dar.... asta e legea in romania
@reludd

Una dintre legile nescrise ale Romaniei se intituleaza "Noi nu cunoastem Constitutia si ne simtim foarte bine asa".

Atributiile Curtii Constitutionale le gasiti in art. 146 din Constitutie; daca doriti, puteti citi si legea ei de organizare si functionare.
Prin Decizia nr. 62/2007, Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. I, pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal.

Nu intra in atributiile Curtii Constitutionale "sa puna ceva in loc", asa cum scrieti. "Dispozitiile din legile si ordonantele in vigoare, precum si cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu prevederile Constitutiei." (art. 147 alin. 1 Constitutia Romaniei)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Agresiune verbala pe strada Corina25 Corina25 Aseara in jurul orelor 22.15 ma indreptam catre casa,imi vedeam de drumul meu,dupa o scurta plimbare cu prietena mea.(eram singura,prietena plecand catre casa ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie ContSters123185 ContSters123185 ieri am fost chemat la politie sub pretextul ca o fosta colega ma acuza ca prin e/mailuri trimise ei personal si la fostul meu loc de munca o insult si o ... (vezi toată discuția)