avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ascunde copiii si nu ii duce la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ascunde copiii si nu ii duce la scoala

Buna seara, sunt in divorț cu sotia, aceasta a părăsit locuința comuna împreună cu fiica invatata de avocat, deoarece se manifestă violent, eu am depus cerere pentru emiterea unui ordin de protecție, fiul ramanand la mine.
Luni am dus copilul la scoala iar (sotia) la luat cu o ora înainte fara sa ma anunte, am mers la locuinta mamei ei unde locuiește si nu au deschis ușa. Am luat legatura cu politistul de proximitate si a sunat-o ia transmis ca copilul este la ea si nu vrea sa mi-l dea pana nu hotaraste instanta. Marți la dus la scoala si la luat tot la 11, eu fiind de serviciu a mers mama mea sa il ia dar (sotia) era in clasa. Miercuri nu i-a dus la scoala am mers la locuință mamei ei, a ieșit mama ei si mi-a zis sa nu mai merg degeaba ca nu îmi permite accesul la copii . Azi iara nu ii duse la scoala, a luat scutire pe 3 zile de la medicul de familie ca sunt bolnavi. Ce pot face in această situație deoarece tine copiii ascunși de mine si nu ma lăsa sa vorbesc cu ei sau sa ii vad? Fiul meu este atasat de mine il tine fortat deoarece copilul nu ar sta cu ea. Poate politia sa facă ceva sau instanța de judecata ?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 16:59, 23 Februarie 2017
Dacă copilul vrea sa fuga...fuge...

Se face dosar separat pe ordonanta.
Depuneți separat acțiunea.
Am discutat cu o doamna de la protecția copilului, am depus cerere pentru a fi consiliat acum doua săptămâni si îmi zise sa depun la politie nu la protecția copilului
sigur va duce copilul la scoala pentru ca este infractiune sa il opreasca. Notificati scoala sa nu permita mutarea minorului pentru ca atunci chiar ca nu o sa-l mai vedeti niciodata.
mergeti seara la sotie acasa, daca nu va deschide usa cereti ajutorul organelor de politie pentru a putea vedea copilul.
Politia nu va poate ajuta.

Trebuie sa deschideti proces.

La scoala aveti dreptul de a anunta in scris si sa cereti sa fiti anuntat despre situatia minorului.
Acum ce sa zicem? sa scrieti la protectia copilului este o pierdere perfecta de timp, caci oamenii nu fac nimic. Puteti si e recomandabil sa scrieti doar ca sa aveti dovada ca ati facut-o. Sa mergeti la politie? Da, caci e singura cale. Ca veti astepta degeaba cu lunile, daca nu cu anii, asta e alta poveste, dar trebuie sa o faceti. Da e infractiune sa opreasca copiii de la a merge la scoala. Daca insa copiii sunt bolnavi si exista o scutire medicala, nu mai e infractiune.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Program de vizita copil Teolinul Teolinul Sunt divortat de 2 ani de zile, avem un copil in varsta de 7 ani, avem custodie comuna cu domiciliul la mama. programul meu este primul si al treilea weekend ... (vezi toată discuția)