avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ascunde copiii si nu ii duce la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ascunde copiii si nu ii duce la scoala

Buna seara, sunt in divorț cu sotia, aceasta a părăsit locuința comuna împreună cu fiica invatata de avocat, deoarece se manifestă violent, eu am depus cerere pentru emiterea unui ordin de protecție, fiul ramanand la mine.
Luni am dus copilul la scoala iar (sotia) la luat cu o ora înainte fara sa ma anunte, am mers la locuinta mamei ei unde locuiește si nu au deschis ușa. Am luat legatura cu politistul de proximitate si a sunat-o ia transmis ca copilul este la ea si nu vrea sa mi-l dea pana nu hotaraste instanta. Marți la dus la scoala si la luat tot la 11, eu fiind de serviciu a mers mama mea sa il ia dar (sotia) era in clasa. Miercuri nu i-a dus la scoala am mers la locuință mamei ei, a ieșit mama ei si mi-a zis sa nu mai merg degeaba ca nu îmi permite accesul la copii . Azi iara nu ii duse la scoala, a luat scutire pe 3 zile de la medicul de familie ca sunt bolnavi. Ce pot face in această situație deoarece tine copiii ascunși de mine si nu ma lăsa sa vorbesc cu ei sau sa ii vad? Fiul meu este atasat de mine il tine fortat deoarece copilul nu ar sta cu ea. Poate politia sa facă ceva sau instanța de judecata ?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 16:59, 23 Februarie 2017
cel mai bine este sa lasati fata la sotia dumneavoastra pana la pronuntarea instantei, apoi sa procedati conform deciziei instantei. mai mult agitati apele, decat sa le limpeziti. plus ca acest lucru are efecte psihologice si asupra fetei dumneavoastra, care o sa se rasfranga asupra situatiei scolare a acesteia. nu le mai cautati pana la obtinerea hotararii definitive a instantei in urma divortului si partajului.
Invatamantul la clasa pregatitoare e obligatoriu de la 6 ani dar calsa pregatitoare nu e obligatorie ,poate merge de la 7 ani direct pe a I a .
Si se mai prevede ceva - starea psihosomatica a copilului ; starea se certifica de un psiholog ...
Consultati un avocat ,sotia a consultat unul deja .
Politia va investiga daca acel copil a fost rapit sau nu, daca e sanatos sau nu. Userul banuieste doar ca este cu sotia insa adevarul e ca habar nu are daca e acolo sau daca zace intr-un sant. Cati dintre noi ar dormi linistiti fara sa stie unde le este copilul?
In opinia mea cel mai bine ar fi sa se duca la politie sa reclame disparitia, asa cum e firesc si normal cand iti dispare copilul de acasa, fara nici o informatie nimic. Apoi, daca politia te informeaza unde este copilul te poti duce sa il iei si iarasi, poti cere ajutorul politiei pentru a vedea copilul, a pleca cu el.
Sa deschida actiune ca sa vada copilul? Normal insa de ce sa nu vada copilul pana se termina cu procesele? A, ca sa mai dureze minim un an si cand se duce sa-si vada copilul acesta sa nu plece cu el ca nu il cunoaste?
Domnule, cu cat stati mai mult despartit de copil cu atat va fi mai greu sa il recuperati.
limbaromana a scris:

nu le mai cautati pana la obtinerea hotararii definitive a instantei in urma divortului si partajului.

Acesta este cel mai neinspirat sfat pe care l-ati putea primi.
Cred ca este sarcastic, altfel nu ii vad scopul. Ce legatura exista intre partaj si relatia copilei cu parintii sai? Poate oamenii nu vor sa faca un partaj in urmatorii 5 ani.
Iar o hotarare definitiva pe divort va obtine in 1-2 ani.
Da, cred ca e vorba de sarcasm.

Ironie sau nu , sa nu mai cauti pe cineva timp de ani inseamna ca putin iti pasa de persoana. Daca e si copilul tau cum argumentezi faptul ca e vorba de copil si nu de orgoliu ?

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Program de vizita copil Teolinul Teolinul Sunt divortat de 2 ani de zile, avem un copil in varsta de 7 ani, avem custodie comuna cu domiciliul la mama. programul meu este primul si al treilea weekend ... (vezi toată discuția)