proastasatului a scris:
Teoretic, fata de propunerea dvs nu exista niciun argument contra. Ceea ce se poate opune propunerii dvs este insa o realitate nefericita, in care cei doi, fie nu vor, fie nu pot sa se inteleaga. Si aceasta realitate, fie ea si de 5%, desi cred ca procentul e mult mai mare, nu poate fi schimbata prin hotarari judecatoresti. Realitatea ramane aceiasi. Daca o hotarare jud, in numele binelui, ar putea schimba realitatea, am putea solicita instantelor sa pronunte hotarari prin care sa interzica moartea copiilor. Ce ziceti, ar functiona?
Sa se inteleaga...privitor la ce, stimata doamna? Discutam despre cazul in care ambii parinti doresc sa ramana implicati (material, fizic, afectiv, spiritual) in viata copilului lor si ambii sa se bucure (+ sa se ingrijoreze, sa se enerveze etc, adica toata panoplia de sentimente firesti) de dezvoltarea copilului.
Apoi, asta cu parintii sclifositi care nu vor, nu stiu si nu pot.. a fost transata in tarile ceva mai civilizate si deloc balcanice intr-un fel clar, in care ambii parinti au drept de legaturi cu minorul...la camin.
Chestia cu hotararea si moartea...hmm, las sa va autoapreciati.
[eliminare offtopic]