avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Buna! Ma poate lamuri cineva cu privire la o chestiune mai "administrativa"?:"> M-ar interesa cate locuri de cazare sunt asigurate anual, daca repartitia se face in functie de media de intrare, daca se plateste si cat anume si cate persoane stau intr-o camera . Multumesc mult!
aryZu a scris:

mda ce zic eu si ce zice alexandra... multa agitatie pentru nimic...
Degeaba imi bat gura de pomana cu explicatiile.

Nu fii trist, nu-ti bati gura de pomana, sunt persoane care te asculta si tin cont de ceea ce zici!:) Asteptam si alte informatii tot asa de utile!:vishenka:
Kaly09 a scris:

Buna! Ma poate lamuri cineva cu privire la o chestiune mai "administrativa"?:"> M-ar interesa cate locuri de cazare sunt asigurate anual, daca repartitia se face in functie de media de intrare, daca se plateste si cat anume si cate persoane stau intr-o camera . Multumesc mult!

nr. de locuri este variabil -- cam 90 pentru anul I , repartitia se face in functie de solicitare si evident daca solicitarile depasesc nr. de locuri disponibile , repartitia se face in fct. de media de admitere ( cei din Bucuresti nu au dreptul la camin). De platit se platesc utilitatile si curatenia ( cam 120 lei fara incalzire, deci iarna este cam 200 lei); intr-o camera stau 3 auditori -- camerele sant foarte mari si au grup sanitar propriu, inclusiv cada de dus.
Pt. aryZu: Stai linisitit ca am citit foarte atenta motivarea, dar motivari de genu asta am mai vazut din partea "celor de sus". Si pentru personalul auxiliar sunt o gramada de solicitari din partea tuturor instantelor, asta cu "numarul redus de posturi" o dau ei pt ca nu vor sa acorde finantare pt. necesarul real de personal. In UE sunt cate 3 grefieri la un judecator, iar la noi se lucreaza si cu 2 judecatori la un grefier, asa ca... Nu m-as mira sa vad mai multe locuri scoase la concurs in noiembrie, pt. cei cu 5 ani vechime, si apoi in ianuarie sa se amane, ca nu mai e nevoie, si pana atunci mai trec nervii, mai uita lumea, mai apar alte subiecte de interes.
Cam asta e si interesul, pt ca la concursurile "pe post" isi fac si baietii destepti aranjamentele mai usor decat la un examen gen INM sau SNG, care e mai atent organizat si supravegheat de toata lumea.
claudia daca ti-e lene sa citesti posturile din ultimele 20 de pagini ale mele, mai repet o data:
1. in urmatoarea perioada locurile scoase pentru cei cu 5 ani vechime vor fi din ce in ce mai putine...de ce?
PENTRU CA INM ESTE REGULA, IAR cei cu 5 ani vechime CONSTITUIE EXCEPTIA.
Chiar si doamna Bejinariu a spus ca in viitor nu vor mai exista concursuri "direct pe post" si va deveni obligatorie parcurgea Institutului indiferent de vechimea juristului.
Eu cred ca acest viitor despre care vorbeste d-na Bejinariu este unul foarte indepartat... dar oricum cert este un lucru - se vor imputina locurile "direct pe post".

2. Indiferent ce va fi in urma alegerilor din CSM (cine va fi presedinte), politica va fi aceeasi in ceea ce priveste reducerea locurilor scoase pentru cei cu 5 ani vechime.
Si asta pentru ca exista o presiune IMENSA din partea UE in acest sens. (in mai toate rapoartele cu privire la justitie s-a subliniat ocuparea cat mai rapida a posturilor vacante de magistrati SI NU PRIN ORGANIZAREA DE CONCURS PE POST DIRECT, CI PRIN INM).

Tocmai de aia CSM a decis modificarea articolului cu privire la organizarea concursului la INM nu doar anual, ci ori de cate ori este nevoie, adica ori de cate ori este nevoie ca sa se ocupe deficitul de personal din sistem.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)