eu am cumparat o carte a unui autor de car enu am auzit pana in momentul cumpararii cartii -Gheorghe Ivan-, dar care, spre surprinderea mea, are o abordare in detaliu a infractiunilor si mai m ult decat atat este facuta chiar dupa programa de la INM. Inca nu am citit-o integral dar pana acum mi se pare ca poate fi de ajutor.
dragos_aLEXandru a scris:
sorina n a scris:
din ce invatati Penal special, Toader nu cred ca e suficient?
Mie Toader mi se pare o fituica...sunt tratate FOARTE sumar infractiunile, practic nu gasesti informatii pe care nu le-ai intelege si singur daca citesti infractiunile din cod...si la ce grile s-au dat la ultimul examen din penal special, mai mult te ajuta propria gandire decat un curs asa minimalist...eu nu am ce sa sugerez la penal special, poate fiecare ar trebui sa isi gaseasca propriile surse, dupa cum considera, chiar daca nu sunt asa "celebre" precum cursul lui Toader...personal, am rasfoit cursul din facultate, insa mai important e sa intelegi fiecare infractiune in parte...cand voi gasi solutia ideala, probabil voi fi deja admis la INM :D
mie nu mi se pare a fi o fituica, cartea domnului Toader.....mie mi-a fost mai mult decat suficienta ptr inm...nici nu cred sa gasesti alta carte mai completa....problema e ca trebuie sa invatam infractiunile f bn, ca-n cod si apoi e utila si cartea...parerea mea:P
am sustinut examenul anul acesta si am avut norocul sa fiu printre cei 72.
am insistat f mult pe penal si procedura penala si totusi nu m-am descurcat deloc bine la aceste materii. am gresit 2 la civil, 2 la procedura civila si e usor de ghicit cu restul.....
in urma interviului, va pot spune cu certitudine de 99,99% ca subiectele la procedura penala au fost elaborate de prof. Anastasiu Crisu.
eu una am studiat dupa Theodoru, dar nici asta nu e o solutie pe care sa o recomand, pentru ca tratatul cuprinde si multe inexactitati, in special ca urmare a actualizarii deficitare (in sensul ca acolo unde este prezentata institutia tratatul este actualizat, dar daca mai apar precizari si in alte capitole, acestea nu mai includ actualizarile) si pentru ca nu cuprinde toate articolele din cod.
in rest, am parcurs cam ce s-a scris si pe aici.
plus niste carti de grile pe penal si procedura penala de nicoleta cristus si carmen damian.
totodata, mi-am scos de pe site-ul INM toate grilele pe care le-am gasit din anii anteriori, plus de la admitere cu 5 ani vechime si promovare in functii. Va recomand sa le parcurgeti. Si sa aveti in vedere si procesele verbale de motivare a contestatiilor. Ajuta f mult ca sa va obinuiti cu stilul de elaborare, sa va familiarizati cu ele si cu gandirea lor.
eu cred ca vor organiza ex in ianuarie si ca nu se vor razgandi. in sensul asta va pot spune ca grilele la logica mi s-au parut parca mai accesibile decat in anii anteriori, ceea ce m-a facut sa cred ca nu vor sa mai pice niciunul dintre noi. si ca au intr-adevar nevoie de oameni.
multa bafta tuturor si nu va dati batuti
cu multa munca si putin noroc chiar se poate