avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
driaana a scris:

Eu nu as fi luat c din alt considerent, ca in grila se zice calitatea procesuala activa, or, poate sa renunte la drept si cel care are calitatea procesuala pasiva, nu?

Aia nu se numeste recunoastere(achiesare)? Sau te referi la renuntarea dreptului, care face obiectul cererii reconventionale? iar am intrat in ceata :((
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
rino83, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
@rino83 & vax - multumesc pentru raspunsuri, acum am inteles

@driaana - Nu poate sa renunte la drept cel cu calitate procesuala pasiva, pentru ca nu el este cel care a sesizat instanta. In cazul cererii reconventionale, paratul din cererea initiala devine reclamant si deci dobandeste calitate procesuala activa.
multumsc, am inteles, nu am mai citit de mult la procedura civila si le incurc
Nu sunt intru totu` convinsa de 2 aspecte; voi ce ziceti?

1.Pe scurt, un infractor, cu aceeasi ocazie fura de pe plaja obiecte de la mai multe persoane (sau intrand in camera unde locuiesc doua persoane a luat obiecte apartinand ambilor). E o singura infractiune de furt? Spre deosebire de infractiunile contra persoanei, unde s-a admis ca pluralitatea subiectilor pasivi determina, chiar daca a fost vorba de o singura unitate de actiune, o pluralitate de infractiuni sub forma unui concurs ideal. De ce totusi nu se aplica si in situatia de mai sus regula asta cu concursu`?

2. La infractiunea deviata... Infractorul, care a tintit din greseala, ucide alta persoana decat cea pe care urma sa o ucida. Are loc aici o absorbtie artificiala si ramane doar o infractiune de omor sau va fi concurs intre omor si tentativa la omor?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)