avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
aNdreiD a scris:

Dan U, tu nu incerci nimic?

Incerc sa dau idei,poate se leaga ceva.Trebuie facuta o singura petitie,bine argumentata si semnata de toti doritorii.
Individual,am contestat o grila si mi-au admis-o (e vorba de cea la care s-au admis 3 raspunsuri).Si nici la acel moment nu imi puneam nicio speranta ca voi trece pragul...dar mi'am sustinut punctul de vedere pana la capat.
Mi'l voi sustine si acum,chiar daca nu am casigat la loteria "6 din 100"
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Dan U, utilizator
Apropo,si asta ar putea fi o idee...faptul ca e nedrept ca o persoana care a facut 69 de puncte inainte de contestatii (si si-a stors nervii sa rezolve acele grile,pierzand minute pretioase) sa nu intre , in dauna unei persoane care a facut poate 64 si la cele 6 grile a pus raspunsuri gresite fara sa stea mult pe ganduri.

P.S. : Am aceasta atitudine pentru ca la facultate am invatat ca in acest domeniu,trebuie sa iti aperi clientul indiferent ca e vinovat sau nu.Prin urmare,cu atat mai mult as sustine ceea ce gandesc cand eu sunt propriul meu "client" si nici in totalitate vinovat nu ma simt.Da,am si eu o parte din vina...dar nu e toata a mea
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Dan U, utilizator
Ai mesaj privat.(Dan U)
va doresc mult succes cu petitia, insa este foarte putin probabil sa se schimbe regulile in timpul jocului. Amintiti-va de admiterea din 2007, cand au fost 240 de locuri si s-au ocupat, daca bine retin, in jur de 170. Deasemenea o astfel de hotarare nu poate fi luata de azi pe maine. Daca cineva ar baga in seama un astfel de memoriu si chiar sa existe intentia sa se schimbe ceva, procedura ar fi greoaie si ar dura cam mult --------- aprobarea si apoi propunerea consiliului stiintific al INM catre CSM, punerea problemei pe ordinea de zi a CSM, vot favorabil in plen..........-----, cred ca ar aparea intre timp Mos Craciun.
Oricum, incercarea este un inceput.
In ce priveste formatorii, nu cred ca trebuie sa va faceti probleme ca nu vor avea cu ce sa-si hraneasca copiii ( santeti rautaciosi) . Va reamintesc ca acestia sant magistrati ( cu 2-3 exceptii) si predau la INM din placere/pasiune, si nu neaparat pt banii care ii primesc pt asta.
Am tot urmarit discutiile de pe acest forum referitoare la dificultatea examenului de admitere la INM pe ansamblu, si in special la penal si procedura penala. Totodata am auzit azi la institut o formatoare spunand ca intrebarile la penal au fost deosebit de grele.
Din curiozitate am rezolvat si eu grilele de penal si procedura penala. Spre surprinderea mea din 50 de intrebari am gresit doar 2, nepunand la socoteala intrebarile anulate.
Ceea ce am constatat eu cu aceasta ocazie a fost faptul ca intrebarile au urmarit chestii de amanunt si unele au continut capcane.
Sa nu credeti acum ca incerc sa ma dau vreun geniu sau ceva de genul asta si sa-i desconsider pe cei care au dat examenul de admitere anul acesta la institut. Departe de mine acest gand. Am tot respectul pentru ei si pentru munca pe care eu depus-o.
Analizand putin cum am reusit sa fac numai 2 greseli, am realizat ca spre deosebire de cei care au dat examenul, au am avut un avantaj foarte mare prin faptul ca in anul 1 de institut l-am avut ca formator la procedura penala pe cel care il huliti pe aici, respectiv Mihail Udroiu si la penal am avut o formatoare care ne-a tocat marut cu multe chesti pe care le-am intalnit in grilele de anul acesta.
La procedura penala am constatat ca majoritatea problemelor abordate in grile le-am dezbatut la seminarii cu Udroiu, asa ca mi-a fost usor sa le rezolv.
Pe de alta parte m-a ajutat foarte mult si faptul ca am citit sute de hotarari ale ICCJ care tratau unele din problemele din grile.

Ceea ce vreau sa subliniez eu aici este faptul ca nu trebuia sa faca astfel de grile pentru examenul de admitere, deoarece acestea nu reflecta cunostintele dobandite de candidati.
Pentru rezolvarea acestora era nevoie, ori de cativa de practica si studiu al jurispridentei ICCJ, ori sa fi avut in spate, ca mine, un an de institut si sa ai norocul sa-l nimeresti ca formator pe Udroiu si tototdata sa studiezi si practica ICCJ.
Recunosc ca, daca era sa fi dat admiterea anul acesta, fara sa fi avut acest bagaj de cunostinte dobandit in anul 1, nu cred ca as fi avut 25 de raspunsuri corecte la penal si procedura penala, tinand cont si de stresul din timpul examenului.

Nu stiu care a fost ratiunea pentru care acest examen a avut o astfel de dificultate.
Mai ales ca exista o discrepanta foarte mare intre gradul de dificultate al examenului de admitere la INM si cel cu vechime, care e ridicol de usor, iar cei admisi sunt numiti direct definitivi, pe cand auditorii sunt trecuti prin furcile caudine in institut.
Sper doar ca in viitor nu se va mai repeta acest lucru.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)