avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
cineva din multime a scris:

Am tot urmarit discutiile de pe acest forum referitoare la dificultatea examenului de admitere la INM pe ansamblu, si in special la penal si procedura penala. Totodata am auzit azi la institut o formatoare spunand ca intrebarile la penal au fost deosebit de grele.
Din curiozitate am rezolvat si eu grilele de penal si procedura penala. Spre surprinderea mea din 50 de intrebari am gresit doar 2, nepunand la socoteala intrebarile anulate.
Ceea ce am constatat eu cu aceasta ocazie a fost faptul ca intrebarile au urmarit chestii de amanunt si unele au continut capcane.
Sa nu credeti acum ca incerc sa ma dau vreun geniu sau ceva de genul asta si sa-i desconsider pe cei care au dat examenul de admitere anul acesta la institut. Departe de mine acest gand. Am tot respectul pentru ei si pentru munca pe care eu depus-o.
Analizand putin cum am reusit sa fac numai 2 greseli, am realizat ca spre deosebire de cei care au dat examenul, au am avut un avantaj foarte mare prin faptul ca in anul 1 de institut l-am avut ca formator la procedura penala pe cel care il huliti pe aici, respectiv Mihail Udroiu si la penal am avut o formatoare care ne-a tocat marut cu multe chesti pe care le-am intalnit in grilele de anul acesta.
La procedura penala am constatat ca majoritatea problemelor abordate in grile le-am dezbatut la seminarii cu Udroiu, asa ca mi-a fost usor sa le rezolv.
Pe de alta parte m-a ajutat foarte mult si faptul ca am citit sute de hotarari ale ICCJ care tratau unele din problemele din grile.

Ceea ce vreau sa subliniez eu aici este faptul ca nu trebuia sa faca astfel de grile pentru examenul de admitere, deoarece acestea nu reflecta cunostintele dobandite de candidati.
Pentru rezolvarea acestora era nevoie, ori de cativa de practica si studiu al jurispridentei ICCJ, ori sa fi avut in spate, ca mine, un an de institut si sa ai norocul sa-l nimeresti ca formator pe Udroiu si tototdata sa studiezi si practica ICCJ.
Recunosc ca, daca era sa fi dat admiterea anul acesta, fara sa fi avut acest bagaj de cunostinte dobandit in anul 1, nu cred ca as fi avut 25 de raspunsuri corecte la penal si procedura penala, tinand cont si de stresul din timpul examenului.

Nu stiu care a fost ratiunea pentru care acest examen a avut o astfel de dificultate.
Mai ales ca exista o discrepanta foarte mare intre gradul de dificultate al examenului de admitere la INM si cel cu vechime, care e ridicol de usor, iar cei admisi sunt numiti direct definitivi, pe cand auditorii sunt trecuti prin furcile caudine in institut.
Sper doar ca in viitor nu se va mai repeta acest lucru.

Eu nu zic ca a fost un examen imposibil,ci doar ca e foarte greu ca pe parcursul celor 4 ore sa reusesti sa fii la fel de atent ca la inceput la toate chichitele...mai ales ca e vorba de grile la 4 materii diferite,facute de cei mai buni profesionisti in respectivele domenii.
Daca sunt ei asa buni de ce nu face o singura persoana (judecator iccj/presedinte csm...etc) toate subiectele la cele 4 materii?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Dan U, utilizator
Cui sa adresam aceasta petitie, cerere , memoriu etc, ca sa fim bagati in seama si sa nu o arunce la gunoi?

Subiectele se puteau rezolva dar consider ca sunt destul de dificile pentru cei fara practica. Consider si ca nu se pot compara cu cele din alti ani. De aici si diferenta de punctaj.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
aNdreiD, utilizator
Nu cred sa se schimbe ceva cu privire la cei admisi, dar cred ca se va mai faci o sesiune de admitere anticipata... ca tot e la moda termenul...

Ce rost are sa coboare stacheta, cand mai pot incasa inca 2-3000 de taxe de inscriere? :)
aNdreiD a scris:

Cui sa adresam aceasta petitie, cerere , memoriu etc, ca sa fim bagati in seama si sa nu o arunce la gunoi?

Subiectele se puteau rezolva dar consider ca sunt destul de dificile pentru cei fara practica. Consider si ca nu se pot compara cu cele din alti ani. De aici si diferenta de punctaj.

Ce rau imi pare ca nu-s alegeri prezidentiale/parlamentare in toamna asta!
candidate_of_law a scris:

Nu cred sa se schimbe ceva cu privire la cei admisi, dar cred ca se va mai faci o sesiune de admitere anticipata... ca tot e la moda termenul...

Ce rost are sa coboare stacheta, cand mai pot incasa inca 2-3000 de taxe de inscriere? :)

Super tare... =D> Cred ca ideea asta mi se pare cea mai in spiritul erei in care traim. Dai subiecte la fel de grele... Intra cati mai trebuie.... Si faci si profit din taxele de inscriere.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)