Incerc sa ofer celor interesati, un spatiu in care sa poata primi raspunsuri legate de asigurarile obligatorii si facultative.Rugamintea mea este sa pastram decenta unei discutii cu caracter general si totusi la obiect.
Mai precis : - fara a utiliza nume proprii de persoane sau firme.
Personal voi folosi termenul de Asigurator (sau prescurtat As.) pentru oricare din firmele de asigurari si asigurat (sau prescurtat as ) pentru persoana in cauza.
Trebuie de retinut ca in limitele impuse de legislatia in materie, fiecare Asigurator isi are politica (conditiiile) de asigurare atat privind contractele(politele) cat si privind plata daunelor.Din acest motiv, discutiile vor avea acest caracter general, fiind greu de cunoscut toate variantele/ofertele existente pe piata, acest lucru putand fi lamurit numai cu ajutorul celor care solicita ajutorul.
Pentru cei care va vor ajuta alaturi de mine, le ofer de pe acum =D>=D>=D>=D>
Daca p.v intocmit de politie nu a fost contestat in termenul de 15 zile, este perfect valabil iar cele 3 luni de investigatii proprii nu au temei, in baza Art.36 Al.(2) din Norme si atunci:
Somati asiguratorul printr-o notificare sa treaca de-indata la intocmirea dosarului de dauna, sub sanctinuea aplicarii penalizarii prevazuta de Art.37, pentru indeplinirea defectuoasa a obligatiilor care ii revin (0,1% pentru fiecare zi intarziere)
:offtopic:
Ati postat acelasi subiect cu un alt titlu (abuz inspector daune),motiv pentru care l-am sters.
Multumesc mult nucu$ !
Am vesti noi!
Raspuns la inspector "de unde stiu eu ca PV`ul nu a fost contestat?"
Ma poate ajuta cineva? Cum pot afla acest lucru? Sunt sigur ca nu a fost contestat, dar de unde pot face rost de ceva scris, ceva oficial ?
Va multumesc!
Daca ar fi fost contestat p.v., asiguratorul avea obligatia sa afle acest lucru, solicitand politiei un raspuns privind starea acestuia(dupa 15 zile).Nu a facut-o, dovedind tocmai ca si-a indeplinit defectuos obligatiile.
In aceasta situatie, puteti dvs. solicita politiei (in scris) un raspuns privind starea p.v. demonstrand acest lucru asiguratorului.
Sistemul informatic Ecris implementat instantelor poate furniza informatii despre toate procesele ce se afla pe rolul unei instante asa ca ca selectati instanta competenta din site-ul portal.just.ro si in baza numelui contravenientului verificati daca s-a inregistrat vreun dosar cu obiect plingere contraventionala.
Politia nu este instintata decit ulterior cind primeste citatia de la instanta iar daca aceasta nu este insotita si de un exemplar dupa contestatie nu are cunostinta despre ce proces verbal se contesta.
Accident rutier
vidus
Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare.
Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)