avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
Daca avem alegeri anticipate multora o sa le mai iasa fumurile din cap , si o sa inteleaga ca trebuie sa munceasca in folosul cetatenilor , nu in interesul unor grupari oculte .
Cam o treime sau jumatate din parlamentarii din toate partidele nu o sa mai fie in parlament dupa alegerile anticipate .
Multa dreptate are romania inedit.. Chiar daca referendumul a fost numai consultativ, nu cred ca nici unul din parlamentari sau viitorul presedinte (de fapt au si afirmat aseara ) nu-si vor mai permite sa nu revizuiasca CONSTITUTIA si in referire la Parlament UNICAMERAL. Cred ca am avut dreptate la inceputul topicului in legatura cu avantajele si dezavantajele pentru un Parlament UNICAMERAL si cu Tratatul de la LISABONA, pe care unul din candidati il tot ridica in slavi ca va fi obligatoriu Parlament BICAMERAL din 2014.
romania inedit a scris:

Alegerile anticipate sunt o dovada clara de democratie , si pe mine ca simplu cetatean nu face decat sa ma bucure .

Dupa cum judecati dv, o dovada de democratie este sa poti si sa-l injuri pe presedintele tarii pentru orice neajuns. Ori pe mine, ca simplu cetatean, nu m-ar bucura deloc aceasta atitudine indiferent cine ar fi presedintele tarii. Mi-ar place sa am respect pentru presedinte in urma faptelor si actiunilor sale.
Alegerile anticipate sunt o ruptura, un accident, o institutie la care se poate apela atunci cand nu functioneaza ceva, este datorata unei profunde crize politice si nu m-ar bucura deloc sa o tinem tot in alegeri si campanii electorale care ne frig la buzunar, care ne destabilizeaza munca, afacerile si viata.
@Adriantot-- sunt de acord cu dvs - alegerile anticipate inseamna nu numai o cheltuiala foarte "grea' la buzunarele si asa goale ale tarii si mai inseamna faptul ca aceasta atitudine de conflict si scandal a scindat in mod ireconciliabil clasa politica...din pacate balanta este greu inclinata intr-o singura parte!

@Radu Alexandru- nu comentez tratatele internationale dar comentez faptul ca nu putem accepta un Parlament Unicameral cu un presedinte dictator! Nu suntem nici in Cuba , nici in Venezuela! Si nu ne putem intoarce la Marea Adunare Nationala la care facea apel fostul presedinte Nicolae Ceausescu!
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
adriantot a scris:

romania inedit a scris:

Alegerile anticipate sunt o dovada clara de democratie , si pe mine ca simplu cetatean nu face decat sa ma bucure .

Dupa cum judecati dv, o dovada de democratie este sa poti si sa-l injuri pe presedintele tarii pentru orice neajuns. Ori pe mine, ca simplu cetatean, nu m-ar bucura deloc aceasta atitudine indiferent cine ar fi presedintele tarii. Mi-ar place sa am respect pentru presedinte in urma faptelor si actiunilor sale.
Alegerile anticipate sunt o ruptura, un accident, o institutie la care se poate apela atunci cand nu functioneaza ceva, este datorata unei profunde crize politice si nu m-ar bucura deloc sa o tinem tot in alegeri si campanii electorale care ne frig la buzunar, care ne destabilizeaza munca, afacerile si viata.

Mie cea mai clara dovada de democratie mi se pare ca un cetatean poate sa-l injure pe presedinte cand are chef si in legatura cu orice motiv , cu toate ca puterea executiva este in mainile primului-ministru .

In astia cinci ani , nici nu mai tin minte cate :"> in gura i-am bagat lui Traian Basescu din orice motiv , impreuna cu prietenii , si daca de fiecare data ar fi ramas gravid , acuma puteam asista la o explozie a natalitatii .

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)