avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
Exact pentru asta militez cu incapatanare: informare temeinica inaintea luarii unor decizii majore pt viitorul unei tari. Si eu sunt pt bi, dar astept argumente solide si pt uni.
Este mai mult decat evident ca senatul este o camera legislativa in plus , total inutila .
Daca senatorii sunt asa buni candidati de ce nu candideaza la functiile de presedinte consiliu judetean sau la primarie ?

Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Suntem pe topicul "Uni sau bicameralism". Chiar cred ca abia acuma, dupa referendum trebuie sa fie dezbatuta serios problema. Deci propun sa nu se inchida acest topic si sa revenim la acest subiect.( Poate mai bine dupa ziua de 6 dec.)
Eu cred ca este evident ca daca o sa fie reales Traian Basescu sunt sanse mari sa avem un parlament unicameral si un numar mai redus de parlamentari .
Poate ca da, poate ca nu. Nimic nu- i sigur in politica. Si pt mine nu conteaza proportia de 80% atata timp cat este votul unei populatii neinformate corect. Nu se pune. Ma bucur ca referendumul este doar consultativ. Eu nu stiu cum e mai bine si nici dvs.( avem pareri eminamente subiective). As fi vrut sa fiu mai bine informat ca sa pot discerne.

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)