avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
Si eu ma bucur ca referendumul a fost validat .
Chiar daca eu nu am votat in turul 1 pentru traian basescu , nu aveam cum sa nu votez pentru reducerea numarului de parlamentari , consecinta logica fiind disparitia senatului .

Acum o sa se vada mult mai bine chiulangii !
Sa nu uitam ca referendumul este consultativ si ca nu obliga la modificarea constitutiei in sensul votat acum. Mai mult, modificarea constitutiei va fi din nou supusa altui referendum ;).
Mi-ati luat vorba din gura!
Am cheltuit banii de pomana pentru acest referendum si nu sunt deloc putini.
Oricum actuala majoritate din parlament avea intentia sa inceapa in parlament demersurile de modificare a constitutiei, cu toate etapele noprmale, legale ceea ce inseamna obligatoriu organizarea unui referendum.
Cred ca majoritatea votantilor sunt deacord cu modificarea formulei parlamentului, dar nu in acest fel pompieristic si cu beneficiu de voturi in favoarea initiatorului.
Nu inteleg ce rost are sa discutam despre acest "referendum", care nu a fost nimic mai mult decat un joc politic, pentru ca seful statului sa poata spune ca a facut si el ceva #-o. Putini sunt oamenii care inteleg ca acest referendum nu poate modifica parlamentul, pana acolo mai este mult (modificarea constitutiei).
Pentru a raspunde la intrebare BICAMERAL asa este peste tot in lumea civilizata, pana si in Anglia unde este monarhie, parlamentul are 2 camere.
Andreea Lisievici a scris:

Sa nu uitam ca referendumul este consultativ si ca nu obliga la modificarea constitutiei in sensul votat acum. Mai mult, modificarea constitutiei va fi din nou supusa altui referendum ;).

Chiar daca acest referendum are doar un rol consultativ , eu consider ca a aratat ca cetatenii vor un parlament unicameral si un numar mai mic de parlamentari .
Parlamentarii minoritatilor nationale care nu strang numarul de voturi necesar pentru intrarea in parlament nu cred ca ar trebui sa primeasca locuri gratuite .
Eu eram pentru bicameralism , dar discutiile de pe acest forum mi-au stimulat ratiunea .

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)