avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
Reducerea numarului membrilor parlamentului (unicameral sau bicameral) nu-i va afecta pe parlamentari. Cei care nu intra in parlament vor fi ministri, secretari de stat, sefi de agentii, directori de directii, inspectori sefi, etc.
In anul 2000 lucram in sistemul bugetar. S-a facut o reducere de personal de 20% in mai multe institutii pentru ca, se spunea, sunt prea multi angajati la institutiile bugetare care duc la cheltuieli mari cu personalul. Asa ca s-au disponibilizat persoanele care faceau curatenie, asigurau paza, soferi, etc. S-au mai pregatit dosarele celor care erau in pragul pensionarii. S-au mai dat afara cativa fara functii si care nu-si faceau treaba (conform aprecierii sefilor).
Marea majoritate a acestora au fost angajati de unele SRL-uri care au facut contracte de prestari servicii cu institutiile respective pentru asigurarea pazei, curatenie si alte servicii. Aceste firme au incasat sume mai mari decat salariile oamenilor disponibilizati. S-a facut, paote ati auzit expresia, externalizarea serviciilor. A scazut cheltuiala cu personalul dar a crescut aceea cu serviciile efectuate de terti.
adriantot a scris:
Reducerea numarului membrilor parlamentului (unicameral sau bicameral) nu-i va afecta pe parlamentari. Cei care nu intra in parlament vor fi ministri, secretari de stat, sefi de agentii, directori de directii, inspectori sefi, etc.
In anul 2000 lucram in sistemul bugetar. S-a facut o reducere de personal de 20% in mai multe institutii pentru ca, se spunea, sunt prea multi angajati la institutiile bugetare care duc la cheltuieli mari cu personalul. Asa ca s-au disponibilizat persoanele care faceau curatenie, asigurau paza, soferi, etc. S-au mai pregatit dosarele celor care erau in pragul pensionarii. S-au mai dat afara cativa fara functii si care nu-si faceau treaba (conform aprecierii sefilor).
Marea majoritate a acestora au fost angajati de unele SRL-uri care au facut contracte de prestari servicii cu institutiile respective pentru asigurarea pazei, curatenie si alte servicii. Aceste firme au incasat sume mai mari decat salariile oamenilor disponibilizati. S-a facut, poate ati auzit expresia, externalizarea serviciilor. A scazut cheltuiala cu personalul dar a crescut aceea cu serviciile efectuate de terti.

Eu cred ca reducerea numarului de parlamentari ii va afecta pe parlamentari , pentru ca una este sa fi sef de agentie sau de institutie deconcentrata , si alta este sa fi parlamentar 4 ani .

Daca se da afara din bugetari , cei care raman o sa fie nevoiti sa munceasca si pentru cei disponibilizati , si chiar daca o sa primeasca bani de la somaj , pana la urma somajul o sa se termine si o sa fie nevoiti sa se angajeze in firme private sau sa-si faca una .

De abia astept sa-l vad pe Pogea cum procedeaza atunci cand are pierdere si nu are bani de forfetar , pentru ca ziua de 25 din luna vine foarte repede si contributiile trebuie platite .

Daca inainte incasam facturile la o medie de 45 de zile , dupa toate evenimentele din ultimul an media a crescut la 65 de zile .

Foarte multi parlamentari o sa se vada ca nu se pricep la nimic , asa ca de abia astept sa scada numarul parlamentarilor iar parlamentul sa devina unicameral .
Deja am ametit.De ce vreti sa se reduca numarul parlamentarilor?
Cu parlamentul unicameral nu sunt de acord, doar de dragul unei teorii stupide ca daca exista doua camere cica una mai cenzureaza niste tampenii ale celeilalte.
Ceea ce nu e cazul la noi. Nu va e mila fratilor de miile de consilieri personali, secretare, etc. pe care vreti sa-i lasati fara job in floarea tineretii si in plenitudinea competentelor..in plin examen de doctorat si alte inalte studii?
Aveti si voi copii al caror viitor poate fi candva in zona aceasta atat de fructuoasa a politicului!
Sa nu se reduca nimic, ba din contra..eu as zice sa mai creasca nitel numarul parlamentarilor.Pacat ca UE nu ne lasa sa avem cel putin trei camere la parlament si in felul acesta sa asiguram un job caldut si un viitor luminos tineretului nostru in cautare de servicii bine platite.
Imi imaginez dezastrul care se va isca daca se reduce numarul de parlamentari:
1.vor fi mai putini consilieri personali
2. mai putini sefi de cabinet, secretare, etc
3. toti cei de mai sus vor trimite CV peste CV la firmele private unde nu vor fi angajati decat cu un salariu de ...intrucat si acolo se fac reduceri drastice de cheltuieli
4. ce se va intampla cu imprumuturile masive facute la banca?
5. ce se va intampla cu firmele soacrelor, iubitelor, matusilor, etc ale fostilor parlamentari care nu vor apuca un loc si ei?
Ganditi-va la starea de disconfort a celor care douazeci de ani v-au influentat devenirea.
Unii au imbatranit deja in comitii si comitete...asteapta bietii oameni o pensie.
O merita. Ne-au reprezentat cu cinste.
Concluzia; Cred ca este mai bine cu un Parlament unicameral si o parte din colegi i-am convins. In special pe romania inedit care acum afirma: "Chiar daca eram pentru bicameralism , acum sunt pentru unicameralism "=D>
Felicitari!=D>=D>=D>
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ContSters74561, utilizator
Radu Alexandru a scris:
Concluzia; Cred ca este mai bine cu un Parlament unicameral si o parte din colegi i-am convins. In special pe romania inedit care acum afirma: "Chiar daca eram pentru bicameralism , acum sunt pentru unicameralism "=D>Felicitari!=D>=D>=D>

Pe mine m-a convins atitudinea unui fost nene parlamentar de saptamana trecuta care a fost foarte mirat ca i-am cerut bani pentru un serviciu prestat .

Pana acuma a platit pentru el un sponsor " dezinteresat " sponsor care l-a abandonat .

Traiasca parlamentul unicameral !

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)