Stiu asta, si de altfel a existat si o explicatie foarte detaliata:
Radu Alexandru a scris:
Majoritatea de pe acest topic, inclusiv o parte a politicienilor invoca UE si anul 2013 (obligatoriu)cu parlament BICAMERAL?
Singurul document pe care il poti parcurge este Tratatul de la Lisabona (in special pag 178-180 si 182-184; deducem coexistenta parlamentelor monocamerale cu cele bicamerale “…În cazul în care sistemul parlamentar naţional nu este monocameral, dispoziţiile articolelor 1-7 se aplică camerelor din care acesta este format…”- este din primul Protocol privind rolul parlamentelor nationale in UE; “…Fiecare parlament naţional dispune de două voturi, repartizate în funcţie de sistemul parlamentar naţional. În cadrul unui sistem parlamentar naţional bicameral, fiecare dintre cele două camere dispune de un vot…”art 7. din Protocolul privind aplicarea principiilor subsidiaritatii si proportionalitatii;
Daca nu exista si alta documentatie, inseamna ca ideea cu obligativitatea tarilor membre UE de a trece la bicameral in 2013 NU sta in picioare.
Ma intreb insa ce "reglementari europene" au in vedere cei care sustin ca va fi obligatoriu bicameralismul. Nu de alta dar "reglementarile europene" cam incep sa fie un fel de scuza sau motiv (dupa interes) de aplicare generala, pe care lumea le invoca desi nu le cunoaste. Si vreau sa vad si eu totusi daca ma insel sau nu. Deocamdata tind sa cred ca nu, din pacate.